10 KLUBBRETTER DU KAN LAGE DAGEN I FORVEIEN

Går du i klubb, forening, barselgruppe eller bare liker å lage klar morgendagens middag dagen i forveien? Da skal jeg gi deg noen tips til 10 klubbretter du kan lage dagen i forveien.

Mange har en travel hverdag med unger, jobb, fritidsaktiviteter og andre forpliktelser som skal følges opp, og det er derfor greit med middagsretter som kan lages klar kvelden i forveien, når ungene er lagt, og dagens gjøremål er i boks.

Jeg har satt opp 10 retter fra bloggen som er perfekte å servere i klubb, og forklarer videre hva du kan gjøre klart dagen før for at det skal bli så enkelt som mulig før gjestene kommer.


1. ENKEL FISKESUPPE

Oppskriften på fiskesuppe finner du her

Fiskesuppe er bare så godt, og er noe alle liker. Det meste kan lages klart dagen før, og du trenger bare sette av 20 minutter før gjestene kommer til å sette sammen suppen og varme den opp slik at den blir helt ferdig.

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

  1. Kutt fisk i terninger. Torsk, laks, breiflabb, sei, lyr eller kveite. Ha det i en plastikkpose i kjøleskapet.
  2. Skrell og kutt grønnsaker. Skrell gulrøtter og purreløk, kutt i biter og ha i en boks.
  3. Lag selve suppebasen. Følg oppskriften og gjør steg 1, 2 og 3. La basen kjøles ned på benken i en time, før du dekker den til og setter den i kjøleskapet.

Dette må du gjøre 20 minutter før gjestene kommer:

  1. Varm opp suppebasen i en kjele sammen med fløte og grønnsakene.
  2. Når suppen har kokt opp, tilsett creme fraiche, smak til med salt og pepper.
  3. Når suppen smaker godt, tilsett terninger av fisk, disse skal kun koke/trekke i suppen i 3-4 minutter, så det er viktig at du venter med dette til gjestene har kommet og sitter til bords.
  4. Ha i reker og blåskjell når du setter kjelen på bordet. Disse blir seige om de koker i suppen.

2. KYLLING I RØD KARRI MED RIS

Oppskriften på kylling i rød karri finner du her

Kylling i rød karri med ris er en god rett med mange gode smaker! Du kan justere selv hvor sterk du vil ha den, men det er godt når den er litt sterk. Er du usikker på om gjestene dine liker sterk mat er det lurt å lage den mild, og heller servere chiliflakes ved siden av som folk kan ta på selv.

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

  1. Kutt kylling i biter, ha på salt og pepper og legg i en plastikkpose i kjøleskapet.
  2. Skrell og kutt grønnsaker i passe biter, legg de i kjøleskapet i en tett boks. Legg chili og hvitløk i en egen boks.
  3. Lag den røde karrisausen, følg steg 5 og 6 i oppskriften. Avkjøl på benken, før du setter den i en tett boks i kjøleskapet.

Dette må du gjøre 30 minutter før gjestene kommer:

  1. Kok ris etter anvisning på pakken.
  2. Varm opp den røde karrisausen.
  3. Mens karrisausen varmes opp, varm opp en steikepanne og steik kylling sammen med chili og hvitløk. Når kyllingen er brunet raskt på begge sider, legg kyllingbitene over i karrisausen. Kyllingbitene trenger ikke steikes ferdig da de skal trekkes ferdig i sausen. La kyllingbitene trekke i sausen i ca. 10 minutter.
  4. Mens kyllingen trekkes i sausen, freser du grønnsakene raskt i en varm steikepanne. Ha de deretter oppi kjelen med sausen og kyllingbitene.
  5. Smak til og strø over fersk koriander og sesamfrø.

3. HJEMMELAGET LASAGNE

Oppskrift på hjemmelaget lasagne finner du her

Hjemmelaget lasagne er jo bare så godt, og jeg har fått veldig mange fine tilbakemeldinger på denne oppskriften! Her kan absolutt alt lages klart dagen før så dette er helt genialt om du vil spare masse tid den dagen du skal servere retten.

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

  1. Lag kjøttsausen. Avkjøl og sett i en tett boks i kjøleskapet.
  2. Lag den hvite ostesausen. Avkjøl før du har den i en tett boks i kjøleskapet.
  3. Rasp ost.

Dette må du gjøre 45 minutter før gjestene kommer:

  1. Varm den hvite sausen forsiktig opp i en kjele. Når den har stått kaldt over natten blir den veldig fast, så det kan være lurt å varme den opp slik at den er enklere å fordele utover i den ildfaste formen.
  2. Legg lagvis kjøttsaus, pastaplater og den hvitesausen. Prøv å få tre lag med pastaplater.
  3. Ha på ost og stek i ovnen på 180 grader i 40 minutter.

Vil du spare ekstra tid kan du gjøre alt klart i formen kvelden før, men da kan lasagneplatene bli litt for myke, etter min smak. Hvis du alikevel velger å lage den klar i formen dagen før, må du steike den på 140 grader med aluminiumsfolie over formen, i ca. 40 minutter. Deretter ta av folien og stek den på 180 grader i 15 minutter til osten er gylden.

 


4. SALAT MED SITRONKYLLING, FETAOST OG PINJEKJERNER

Oppskriften på salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner finner du her

Denne salaten er frisk og god, og smaker ekstra godt om du serverer focacciabrød og aioli ved siden.

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

  1. Mariner kyllingen, stek, avkjøl og kutt opp.
  2. Rist pinjekjerner i en tørr steikepanne til de er gyldne.
  3. Vask og kutt salat.
  4. Kutt de grønnsakene du vil ha til salaten, legg de i en egen skål.

Dette må du gjøre 45 minutter før gjestene kommer:

  1. Bland sammen salaten med fetaost og pinjekjerner.
  2. Bland deretter inn kyllingen. Smak til med litt mer sitronsaft om du synes den trenger det, og kanskje litt salt og pepper.
  3. Server med focacciabrød og aioli.

5. ENKEL TAPAS

Tapas er noe som faller i smak for alle. Du trenger ikke alltid lage så mye. Her kommer det noen tips til noen enkle tapasretter du kan lage. Velg 4 av disse rettene og server gjerne med hjemmelaget focacciabrød og aioli 🙂

• Lefserull med spekskinke, kremost og ruccula

Lefserullene kan du lage klart dagen før. Dekk de godt til med plastikkfolie.

• Baconsurrede dadler

Baconsurrede dadler kan surres og stekes klare dagen før. Varm de litt i ovnen før servering.

• Chili og hvitløksmarinert scampi

Skrell scampi, ta ut skittstrengen og lag marinaden. Legg scampiene med marinaden i en plastikkpose over natten. En halvtime før gjestene kommer har du scampiene over i en ildfast form og steker på 180 grader til alle scampiene er rosa igjennom, ca. 20 minutter. Da er de ferdig stekt. Server scampien i marinaden, men sett gjerne noen trepinner i 🙂

• Pastasalat med bacon

Denne kan lages klar dagen før, og serveres kald.

• Fylte djevelegg

Disse kan lages klar dagen før. Legg de på et fat og dekk de forsiktig til med plastikkfolie.

• Spicy tapaskjøttboller

Disse kan lages klar dagen før, og varmes 5 minutter på 180 grader i ovnen.

• Kylling- og cashewnøttsalat

Denne kan lages dagen før.

• Vårruler (tar litt tid)

Vårruller kan lages mange dager i forveien. Du kan fryse de ned og tine de en halvtime på benken før du steker de i olje.

Det er også godt med Hjemmelaget focacciabrød og aioli ved siden av disse rettene! 🙂

 


6. SALAT MED RØMMEPASTA OG GLASERT KYLLING

Oppskrift på salat med rømmepasta og glasert kylling finner du her

Denne salaten kan du blande sammen til en pastasalat, men du kan også servere de ulike delene hver for seg slik jeg har gjort på bildet.

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

  1. Kok pasta, avkjøl og bland med rømme og de andre smakstilsetningene forklart i steg 5 i oppskriften! Ha i en tett boks og sett i kjøleskapet.
  2. Kutt kyllingen i strimler, stek og ha på sausene som forklart i steg 4. Kjøl ned og ha i en tett boks i kjøleskapet.
  3. Vask rucculasalat og spinat, legg i en pose i kjøleskapet.
  4. Kutt rødløk og agurk ha i en tett boks i kjøleskapet.

Dette må du gjøre 45 minutter før gjestene kommer:

  1. Varm kyllingen forsiktig opp i en steikepanne til den er varm. Ikke stek den for lenge, den skal kun lunes.
  2. Ha spinat, ruccula, rødløk, agurk og eventuelt peanøtter eller cashewnøtter i en salatbolle.
  3. Ha oppi “rømmepastaen” og bland godt rund.
  4. Tilsett deretter kyllingen og bland godt sammen.
  5. Strø over sesamfrø og server! Ha gjerne focacciabrød på siden med aioli.

7. PASTAGRATENG MED KJØTTSAUS OG BLOMKÅL

 

Oppskrift på pastagrateng med kjøttsaus og blomkål finner du her

Er du og venninnene dine glad i pasta? Da passer denne retten bra til dere 🙂

Hele retten kan lages klar dagen før – men vent med å steike pastaformen til 40 minutter før gjestene kommer. 150 grader i 30-40 minutter. Server revet parmesan ved siden av, sammen med hvitløksbaguetter 🙂


8. KYLLING TIKKA MASALA

Indisk mat er jo bare så godt, og hvis du har lyst å legge litt ekstra i det kan du lage denne retten til klubbgjengen din. Det tar litt tid, men det meste kan lages klart kvelden i forveien 🙂

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

  1. Lag tomatsausen.
  2. Lag marinaden, kutt kyllingen i terninger og legg alt i en plastikkpose til marinering over natten.
  3. Lag raita om du ønsker det.

Dette må du gjøre 30 minutter før gjestene kommer:

  1. Tre kyllingbitene inn på spyd og legg de over en ildfast form som forklart i steg 3 i oppskriften. Stek kyllingbitene på grill i ovnen. Snu litt på kyllingspydene underveis.
  2. Kok ris.
  3. Varm opp sausen.

9. HAMBURGER MED OST, CHILI OG HVITLØK

Oppskriften på hamburger finner du her

Hva med å lage deilig hjemmelagde burgere til gjestene dine? Så å si alt kan lages klart dagen i forveien og de kan selv sette sammen burgeren å bestemme hva de vil ha på.

Dette kan du lage klart dagen i forveien:

  1. Lag hamburgerbrød
  2. Lag hamburgerfarsen. Form burgerne og legg de på en tallerken med bakepapir mellom hver burger, plastre og sett i kjøleskapet.
  3. Kutt rødløk, tomater og salat, lag dressing. Legg klart i skåler og ta plastikkfolie på.
  4. Kutt poteter i båter og stek med litt olje, salt og pepper på 180 grader i 25 minutter. Avkjøl på benken før du setter de i kjøleskapet.

Dette må du gjøre 30 minutter før gjestene kommer:

  1. Sett ovnen på 180 grader. Varm opp en steikepanne til den blir skikkelig varm, ha i litt olje, og brun burgerne ett par minutter på hver side. Legg de i en ildfast form og stek de i 10-15 minutter. Legg på ost det siste minuttet.
  2. Sett frem skåler med tilbehør og dressinger. Salat, tomat, rødløk, agurk, sylteagurk og syltet rødløk er tilbehør som passer godt til disse burgerne.

10. REKESALAT, FERSKE REKER OG LOFF

Oppskrift på denne deilige rekesalaten med egg, agurk og dill finner du her.

Hva med å gjøre det superenkelt? Kjøp inn ferske eller frosne reker, lag rekesalat av litt av rekene og server som tilbehør ved siden av resten av rekene, sitron, majones og dill! Det passer også veldig godt med syltet rødløk til ferske reker 😀


Håper du fant noen gode råd her, til hva du kan lage klart i forveien! Spør hvis du lurer på noe så svarer jeg så raskt jeg kan! 🙂

(Visited 314 043 times, 100 visits today)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Legg Til Din Kommentar

+