Ingredienser
-
1200 gram kjøttdeig
-
2 rød chili
-
3 hvitløksfedd
-
1.5 dl olje
-
3 egg
-
4 ts potetmel
-
halv bunt fersk persille
-
4 ts salt
-
kvernet pepper
Fremgangsmåte
Små spicy kjøttboller passer perfekt til tapasbordet, i tomatsaus med pasta eller til potetmos. Disse kjøttbollene passer godt sammen med de andre tapasrettene som ligger i kategorien “Tapas & Småretter” her på bloggen. Skikklige digge fingermatretter! Sjekk det gjerne ut 🙂
Oppskriften er beregnet til ca. 12 personer hvis du serverer de som en av flere tapasretter.
Steg
1
Ferdig
|
Ha chili, hvitløk, persille og olje i en blender, og kjør til alt er most sammen. |
2
Ferdig
|
Ha 3 pakker kjøttdeig i en bakebolle og bland inn salt og pepper. |
3
Ferdig
|
Bland salt og pepper godt med kjøttdeigen, |
4
Ferdig
|
Når alt er blandet, sett bollen med kjøttblandingen i kjøleskapet slik at den får satt seg litt, og slik at smakene kommer bedre frem. |
5
Ferdig
|
Trill deretter ut kjøttbollene, og legg i en langpanne med bakepapir. |
6
Ferdig
|
Sett brettet med kjøttboller i forvarmet ovn, 220 grader, i ca 10 minutter. Det er viktig at ovnen er god og varm før du setter brettet med kjøttbollene inn i ovnen. |
16 Kommentarer Skjul Kommentar
Har du prøvd med kyllingkjøttdeig?
Nei, men det skal nok gå helt fint.
Hei
Skal prøve disse kjøttbollene, men kan de fryses??
Så kjekt ☺️ De kan fryses!
Hei. Desse må jeg prøve, men lurer på hvilken olje du bruker? Har du en god tomat saus til??
Hei! Du kan bruke denne tomatsausen. Den er helt nydelig både til pizza og pasta. Rik på smak 🙂 https://idamariesmat.no/oppskrift/rod-pizzasaus/
Disse er en slager på koldtbord (ja vi er gammeldagse og sier koldtbord istedenfor tapas 😉 ). Har laget disse veldig mange ganger. Til og med barn liker disse kjøttbollene selvom de er laget med chili, fått så masse skryt for disse! Jeg tar til meg tipset Ida gir til Inger, skal prøve høyere grader og ikke så lang tid i ovnen. Jeg pleier å steke de i pannen før jeg setter de i ovnen 🙂
Så hyggelig! <3
Nydelige kjøttboller som falt i smak hos både store og små. Takk for fin oppskrift! Hilsen «mormor»
Så utrolig kjekt! Takk for fin tilbakemelding <3
Disse lages nå og blir fantastiske???
Hei Ida. Skal prøve disse i kveld – men er det korrekt med kun 4 ts potetmel?
Det stemmer 🙂
Kjempegode kjøttboller!! Lurer på en ting,når eg steiker de i ovnen så renner det veldig mye olje ut,det samme skjer når eg har fryst de og varmer de i steikeoven,skal det skje? Eller har eg gjort noke feil når eg blander sammen? 🙂
Hei 🙂 Så hyggelig at du har testet ut oppskriften. Det kan hende du har stekt de litt for lenge, eller at kjøttfarsen har “sprekt” eller skilt seg når du har hatt i oljen. Det pleier ikke å skje at det tyter ut, men det har skjedd meg en gang før når jeg glemte de i ovnen. Prøv å sett ovnen på litt høyere temperatur neste gang, og ikke stek de så lenge. Håper det hjelper 🙂
Tusen takk for svar!
Skal prøve det neste gang 🙂