Ingredienser
-
500 gram frosne/rå scampi
-
2 dl olje
-
2 stk rød chiliKan halveres for mildere smak
-
2 stk hvitløksfedd
-
5 ss sweet chili saus
-
1 lime lime
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Marinerte scampi er veldig godt, og passer godt til de andre rettene jeg har lagt ut i kategorien “tapas og småretter”.
Scampiene kan skrelles og legges i marinade dagen før, og stekes ca. 15 minutter i ovnen før servering. De kan også lages samme dag, men det er lurt at de får ligge i marinaden i minst en time for å få skikkelig god smak! 🙂
Scampiene passer også godt å ha i salater, supper eller til pasta, prøv deg frem! 🙂
1 oppskrift er til ca. 10 personer HVIS den serveres som en av mange retter på et tapas- eller koldtbord, da jeg regner ca. 4 stk. pr. person.
Om scampiene skal spises i en salat eller i en pastarett/suppe, kan du regne 10 scampier pr. person 🙂
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Kjør olje, hvitløk, chili og sweetchilisaus i en blender eller en stavmikser, til alt er kjørt godt sammen. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Ha scampiene over i en ildfast form og strø over salt og pepper. Stek i forvarmet ovn på 200 grader - varmluft, i ca. 10-20 min. Åpne ovnen ett par ganger underveis, og rør rundt. Scampiene er ferdig når de er blitt rosa som på bildet. De kan også stekes i varm stekepanne. Skvis over limesaft før servering, eller legg noen båter med lime ved siden av. |
8
Ferdig
|
13 Kommentarer Skjul Kommentar
Kan vi få oppskrift på den retten du har på nederste bildet
Hei! Oppskriften på pastaretten med scampi finner du på bloggen og i kokeboka mi ☺️ Søk opp pasta med scampi, så finner du den!
Skal det være så mye som 2 dl olje?
Ja 🙂
Hei, synes du disse kan serveres kalde også? 🙂
Det går helt fint ☺️
Lekker oppskrift! Hva slags olje er best?
Tusen takk! Raps eller solsikkeolje er best å bruke til dette synes jeg ☺️ Smaksnøytral olje! Ikke kaldpresset☺️
Gleder meg til å prøve dette. Har smakt slike og det er så godt
Så bra! Ja det er veldig godt! ☺️
Hei, hva slags olje bruker du?
Takk for oppskrift på scampi. De ble veldig gode. Jeg har vært så usikker på dette, om de skulle skrelles før eller etter steking, , frosne eller kokte osv, men nå har jeg lært hva som er best. Bor delvis i Spania og her er det store, flotte, ferske scampi å få kjøpt rimelig. Det benytter jeg meg av.
Så hyggelig! Ja, det er godt hvis man tilbereder de skikkelig 🙂 Takk for at du er innom bloggen 🙂