Marinerte scampi
med chili og hvitløk

4 2
Marinerte scampi

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
500 gram frosne/rå scampi
2 dl olje
2 stk rød chili Kan halveres for mildere smak
2 stk hvitløksfedd
5 ss sweet chili saus
1 lime lime
salt og pepper
Inneholder:
  • Spicy
Kjøkken:
  • 30 + marinering
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Marinerte scampi er veldig godt, og passer godt til de andre rettene jeg har lagt ut i kategorien “tapas og småretter”.

Scampiene kan skrelles og legges i marinade dagen før, og stekes ca. 15 minutter i ovnen før servering. De kan også lages samme dag, men det er lurt at de får ligge i marinaden i minst en time for å få skikkelig god smak! 🙂

Scampiene passer også godt å ha i salater, supper eller til pasta, prøv deg frem! 🙂

 

1 oppskrift er til ca. 10 personer HVIS den serveres som en av mange retter på et tapas- eller koldtbord, da jeg regner ca. 4 stk. pr. person.
Om scampiene skal spises i en salat eller i en pastarett/suppe, kan du regne 10 scampier pr. person 🙂

(Visited 56 874 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Bruk frossen, rå scampi, som du tiner på kjøkkenbenken eller i kaldt/lunket vann.

2
Ferdig

Skrell scampiene slik du skreller reker.

3
Ferdig

Lag et snitt på baksiden av scampien

4
Ferdig

Dra ut den svarte skittstreken

5
Ferdig

Kjør olje, hvitløk, chili og sweetchilisaus i en blender eller en stavmikser, til alt er kjørt godt sammen.

6
Ferdig

Hell marinaden over scampien som er skrelt og renset. Ha det over i en pose og la det ligge kaldt i kjøleskapet over natten. Det kan også lages samme dag, men anbefaler deg å la scampien marineres minst en time før den stekes, for å få god smak.

7
Ferdig

Ha scampiene over i en ildfast form og strø over salt og pepper. Stek i forvarmet ovn på 200 grader - varmluft, i ca. 10-20 min. Åpne ovnen ett par ganger underveis, og rør rundt. Scampiene er ferdig når de er blitt rosa som på bildet. De kan også stekes i varm stekepanne. Skvis over limesaft før servering, eller legg noen båter med lime ved siden av.

8
Ferdig

Server scampiene som en av flere retter på tapas- eller koldtbordet, eller i en pastarett, salat eller suppe :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Spicy tapas-kjøttboller
neste
Kylling Tikka Masala
forrige
Spicy tapas-kjøttboller
neste
Kylling Tikka Masala

3 Kommentarer Skjul Kommentar

Takk for oppskrift på scampi. De ble veldig gode. Jeg har vært så usikker på dette, om de skulle skrelles før eller etter steking, , frosne eller kokte osv, men nå har jeg lært hva som er best. Bor delvis i Spania og her er det store, flotte, ferske scampi å få kjøpt rimelig. Det benytter jeg meg av.

Så hyggelig! Ja, det er godt hvis man tilbereder de skikkelig 🙂 Takk for at du er innom bloggen 🙂

Legg Til Din Kommentar