Ingredienser
-
18 dl fiskekraft eller fiskebuljong
-
100 gram meierismør
-
100 gram hvetemel
-
3 dl kremfløte
-
0.5 boks creme fraiche
-
3 gulrøtter
-
0.5 purreløk
-
1 løk
-
600 gram hvit fisk eller laks
-
Ekstra:
-
ferske reker
-
ferske blåskjell
Fremgangsmåte
Hva er vel bedre enn deilig hjemmelaget kremet fiskesuppe, nå som det er så kaldt og surt ute? Denne fiskesuppen er utrolig enkel å lage og du trenger ikke så mange ingredienser. Du bestemmer selv hva slags fisk du vil ha oppi, og er du glad i blåskjell eller reker så smaker det veldig godt i suppen.
Det tar 30 minutter å lage suppen, da dette er en veldig enkel suppe. Om du vil skrelle reker selv eller dampe blåskjell må du beregne ekstra tid. Du kan bruke kraften fra blåskjellene i suppen, det samme med reker som ligger i god lake.
Suppe-basen kan lages dagen i forveien, og varmes opp i 20 minutter før suppen skal serveres. Tilsett grønnsaker og fisk etter suppen har kokt opp, rett før servering.
Steg
1
Ferdig
|
Varm opp fiskekraft i en kjele. Har du ikke hjemmelaget fiskekraft liggende i fryseren, kan du enten lage dette fra bunn, eller så kan du koke opp vann og bruke fiskebuljong. Følg anvisningen på pakken. |
2
Ferdig
|
Finhakk 1 løk. |
3
Ferdig
|
Smelt smør i en kjele. |
4
Ferdig
|
Samtidig som suppen koker skreller du gulrøtter, deler gulrøttene på langs og deretter på tvers, i tynne skiver. Vask purreløken og bruk den hvite/lysegrønne delen, kutt i tynne skiver. Kutt også fisken du ønsker å ha i suppen i store terninger. |
5
Ferdig
|
Når suppen har kokt i ca. 15 minutter, tilsett gulrøtter, purreløk og 1 boks med fløte (3 dl). La koke videre i 5 minutter. |
6
Ferdig
|
Skru ned varmen og tilsett fisk som du har skjært i grove biter. La dette trekke/småkoke i 3 minutter. Rør forsiktig rundt med en øse av og til, slik at ikke fiskestykkene smuldrer opp. |
7
Ferdig
|
Ha finhakket gressløk i suppen rett før servering! |
8
Ferdig
|
Ønsker du reker eller blåskjell i suppen har du dette oppi rett før servering. Har du oppi hele ferske blåskjell kan du ha de oppi samtidig som du har fisken oppi suppen. Sørg for at blåskjellene er vasket i kaldt vann og at alle skjellene du har oppi suppen lukker seg igjen og at de åpner seg når de blir varme i suppen. |
9
Ferdig
|