Enkel fiskesuppe på 1-2-3
med torsk, purreløk og gulrøtter

2 0
Enkel fiskesuppe på 1-2-3

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
18 dl fiskekraft eller fiskebuljong
100 gram meierismør
100 gram hvetemel
3 dl kremfløte
0.5 boks creme fraiche
3 gulrøtter
0.5 purreløk
1 løk
600 gram hvit fisk eller laks
Ekstra:
ferske reker
ferske blåskjell
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • Ekstra:

Fremgangsmåte

Del

Hva er vel bedre enn deilig hjemmelaget kremet fiskesuppe, nå som det er så kaldt og surt ute? Denne fiskesuppen er utrolig enkel å lage og du trenger ikke så mange ingredienser. Du bestemmer selv hva slags fisk du vil ha oppi, og er du glad i blåskjell eller reker så smaker det veldig godt i suppen.

Det tar 30 minutter å lage suppen, da dette er en veldig enkel suppe. Om du vil skrelle reker selv eller dampe blåskjell må du beregne ekstra tid. Du kan bruke kraften fra blåskjellene i suppen, det samme med reker som ligger i god lake.

Suppe-basen kan lages dagen i forveien, og varmes opp i 20 minutter før suppen skal serveres. Tilsett grønnsaker og fisk etter suppen har kokt opp, rett før servering.

 

(Visited 12 765 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Varm opp fiskekraft i en kjele. Har du ikke hjemmelaget fiskekraft liggende i fryseren, kan du enten lage dette fra bunn, eller så kan du koke opp vann og bruke fiskebuljong. Følg anvisningen på pakken.

2
Ferdig

Finhakk 1 løk.

3
Ferdig

Smelt smør i en kjele.
Når smøret har smeltet tilsett finhakket løk.
Når løken er blank, tilsett hvetemel og rør det godt sammen.
Tilsett deretter den varme fiskekraften og rør godt med en visp så det ikke blir klumper. La småkoke i 15 minutter.

4
Ferdig

Samtidig som suppen koker skreller du gulrøtter, deler gulrøttene på langs og deretter på tvers, i tynne skiver. Vask purreløken og bruk den hvite/lysegrønne delen, kutt i tynne skiver. Kutt også fisken du ønsker å ha i suppen i store terninger.

5
Ferdig

Når suppen har kokt i ca. 15 minutter, tilsett gulrøtter, purreløk og 1 boks med fløte (3 dl). La koke videre i 5 minutter.
Ha deretter oppi creme fraiche. For at ikke suppen skal skille seg, kan det være lurt å ha creme fraichen oppi en liten skål, tilsett litt av den varme suppen og bland dette sammen før du har alt over igjen i kjelen.

6
Ferdig

Skru ned varmen og tilsett fisk som du har skjært i grove biter. La dette trekke/småkoke i 3 minutter. Rør forsiktig rundt med en øse av og til, slik at ikke fiskestykkene smuldrer opp.

7
Ferdig

Ha finhakket gressløk i suppen rett før servering!

8
Ferdig

Ønsker du reker eller blåskjell i suppen har du dette oppi rett før servering. Har du oppi hele ferske blåskjell kan du ha de oppi samtidig som du har fisken oppi suppen. Sørg for at blåskjellene er vasket i kaldt vann og at alle skjellene du har oppi suppen lukker seg igjen og at de åpner seg når de blir varme i suppen.
Rekene skal ikke koke i suppen, da blir de seige.
Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

9
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Hjemmelaget lasagne
forrige
Hjemmelaget lasagne
neste
Kremet kjøttsaus med brokkoli og sukkererter
Hjemmelaget lasagne
forrige
Hjemmelaget lasagne
neste
Kremet kjøttsaus med brokkoli og sukkererter

Legg Til Din Kommentar

+