Salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner

0 1
Salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
600 gram kylling lårfilet
1 sitron
2 paprikapulver
3 ss olje
Litt salt og pepper
1 pakke ruccula
0.5 isbergsalat
1 pakke pinjekjerner
0.5 agurk
200 gram fetaost blokk
0.5 paprika
1 avokado
Inneholder:
  • Laktose
  • Nøtter
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner er bare superdigg!! Kyllingen er marinert i sitronskall, og det er presset sitronsaft over etter kyllingen er stekt. Jeg har brukt kylling lårfilet, som tåler mer varme, og blir mye saftigere enn kyllingfilet. Den deilige syrlige kyllingen passer utrolig godt sammen med de stekte pinjekjernene, rucculasalaten og den gode kremede fetaosten.

Vil du lage klart mest mulig dagen før?

Hvis du vil lage klart mesteparten dagen før er det lurt å ikke blande salaten sammen.

Mariner kyllingen og la den ligge i posen.
Kutt grønnsakene utenom avokado.
Rist pinjekjernene lett i steikepannen.
Du kan også vaske klar rucculasalat og kutte isbergsalat og legge klart i en boks i kjøleskapet.

Steik kyllingbitene en halvtime før servering, kutt avokado og bland sammen salaten med fetaosten og de andre grønnsakene med den stekte kyllingen like før servering.

 

salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner

(Visited 20 137 times, 24 visits today)

Steg

1
Ferdig

Bruk kylling lårfilet, da får du et mye saftigere resultat. Ha kylling lårfiletene i en liten pose og ha oppi olje, salt, pepper, paprikapulver og finrevet skall av en halv sitron. Rasp med den fineste raspen, og få kun med det ytterste laget på sitronskallet. Lukk igjen posen og maser rundt oljen og krydderiene slik at kyllingen får blir jevnt marinert.

2
Ferdig

Finn frem alle ingrediensene:

Vask rucculasalat og isbersalat. Kutt isbergsalaten i passe biter. Kutt paprika, avokado og agurk i små biter.

3
Ferdig

Varm opp en steikepanne og ha kyllingbitene i når pannen er skikkelig varm. La de ligge å steke på den ene siden i 3-4 minutter før du snur bitene rundt og steker de 3-4 minutter på andre siden. Snu de litt frem og tilbake og sørg for at de tykkeste bitene er gjennomstekt.

4
Ferdig

Når kyllingfileten stekes kan du steke pinjekjernene i en tørr steiekepanne. Ikke tilsett olje eller smør. Stek pinjekjernene til de er gyldne brune. Ha litt salt på når de er ferdig stekt. Pass på, dette går veldig raskt!

5
Ferdig

La de stekte kyllingbitene ligge hvile i 5 minutter, før du deler de i strimler og skviser over sitronsaft. Ha gjerne over hakkede urter som gressløk eller persille om du har det.

6
Ferdig

Ha ruccula, isbergsalat i en skål og smuldre over fetaostblokk. Bruk rene hender og kna fetaosten litt inn i salaten.

7
Ferdig

Ha oppi de andre grønnsakene og pinjekjernene. Bland godt sammen med to spiseskjeer.

8
Ferdig

Vend til slutt inn kyllingbitene.

9
Ferdig

Server den deilige salaten med hvitløksbaguetter eller bare som den er! :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kremede blåskjell med chili og hvitløk
Bakt avokado med egg
neste
Bakt avokado med egg
forrige
Kremede blåskjell med chili og hvitløk
Bakt avokado med egg
neste
Bakt avokado med egg

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+