Ingredienser
-
600 gram kylling lårfilet
-
1 sitron
-
2 paprikapulver
-
3 ss olje
-
Litt salt og pepper
-
1 pakke ruccula
-
0.5 isbergsalat
-
1 pakke pinjekjerner
-
0.5 agurk
-
200 gram fetaost blokk
-
0.5 paprika
-
1 avokado
Fremgangsmåte
Salat med sitronkylling, fetaost og pinjekjerner er bare superdigg!! Kyllingen er marinert i sitronskall, og det er presset sitronsaft over etter kyllingen er stekt. Jeg har brukt kylling lårfilet, som tåler mer varme, og blir mye saftigere enn kyllingfilet. Den deilige syrlige kyllingen passer utrolig godt sammen med de stekte pinjekjernene, rucculasalaten og den gode kremede fetaosten.
Vil du lage klart mest mulig dagen før?
Hvis du vil lage klart mesteparten dagen før er det lurt å ikke blande salaten sammen.
Mariner kyllingen og la den ligge i posen.
Kutt grønnsakene utenom avokado.
Rist pinjekjernene lett i steikepannen.
Du kan også vaske klar rucculasalat og kutte isbergsalat og legge klart i en boks i kjøleskapet.
Steik kyllingbitene en halvtime før servering, kutt avokado og bland sammen salaten med fetaosten og de andre grønnsakene med den stekte kyllingen like før servering.
Steg
1
Ferdig
|
Bruk kylling lårfilet, da får du et mye saftigere resultat. Ha kylling lårfiletene i en liten pose og ha oppi olje, salt, pepper, paprikapulver og finrevet skall av en halv sitron. Rasp med den fineste raspen, og få kun med det ytterste laget på sitronskallet. Lukk igjen posen og maser rundt oljen og krydderiene slik at kyllingen får blir jevnt marinert. |
2
Ferdig
|
Finn frem alle ingrediensene: |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei! Sikkert dumt spørsmål, men hvilken olje skal man bruke? Oliven? Eller raps? ????
Det er egentlig ikke så viktig. Går fint å bruke begge deler 🙂
Glede meg ihel te å laga denna idag??????? Eg vett den e fantatisk god for eg har smakt den før??
Så kjekt Elina! 😀 Kos deg med den gode salaten 😉