Ingredienser
-
Marinade til kylling:
-
600 gram kyllingfilet
-
0.5 bunt fersk koriander
-
1 neve spinatKan sløyfes
-
1 hvitløksfedd
-
1 dl smaksnøytral olje
-
0.5 rød chili
-
1 ts malt spisskummen
-
2 ts revet ingefær
-
2 ts salt
-
Sausen:
-
1 løk
-
2 ss meierismør
-
2 hvitløksfedd
-
1 rød chili
-
1 ts spisskummen
-
0.5 ts malt muskattnøtt
-
4 ts tandoori masalaJeg kjøper en pose med tandoori masala i asiatiske matvarebutikker. Den man kjøper i matvarebutikken er ikke like god som tandoorikrydderet du får kjøpt der, men om du ikke får tak i annet går det greit.
-
1.5 ss tomatpuré
-
1 boks á 400 gram hakkede tomater
-
3 ts sukker
-
1 boks á 4 dl kokosmelk
-
150 gram cashewnøtterDu kan også bruke peanøtter
-
smak til med salt
-
1 lime
-
Raita:
-
1 beger naturell yoghurt
-
1/4 bunt fersk koriander
-
0.5 agurk
-
0.5 rødløk
-
0.5 ts spisskummen
-
smak til med salt
-
Tilbehør:
-
4 porsjoner ris
Fremgangsmåte
Kylling Tikka Masala, den perfekte retten om du har lyst på deilig indisk mat. Hvorfor bestille indisk mat på restaurant eller take away når du kan lage det like godt hjemme? Denne oppskriften på kylling tikka masala, er supergod og enkel å lage. Hvis du lager denne retten en gang, kan jeg garantere deg at du vil lage den flere ganger.
Vil du lage mest mulig klart dagen før?
Kyllingen kan marineres dagen før. Sausen og dressingen kan også lages klar dagen før om du vil ha alt klart. Da er det bare å koke ris og steike kyllingen i ovnen før gjestene kommer 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Mariner kyllingfilet |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
Når kyllingfiletene har marinert minst en time, kan du tre bitene på spyd. Sett ovnen på 220 grader på grillfunksjon. La kyllingspydene stå på kjøkkenbenken til du har lagd ferdig sausen og kokt risen. Når alt det andre er klart kan du sette formen med kyllingen i forvarmet ovn på 220 grader i ca. 15 minutter. Snu litt på kyllingfiletene innimellom for å få de jevnt stekt rundt hele spydet. |
4
Ferdig
|
Lag sausen: |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
Tilsett deretter kokosmelk og hakkede cashewnøtter. Spar noen så du kan strø over ved servering. Du kan også bruke peanøtter. La det småkoke i ca. 15 minutter, til sausen har blitt litt tykkere. Smak til med 2-3 ts sukker og ett par klyper med salt til du syns den er god! |
8
Ferdig
|
Lag raita: |
9
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Jeg har laget denne retten veldig mange ganger. Jeg og mannen min har vært mye på indisk restaurant tidligere, men det trenger vi ikke lenger. Denne retten er bedre enn det vi har fått av samme slag på restauranter. ALT er godt med denne retten, vi kaller den bare for «Grønn kylling»-retten. Kyllingen har en så god smak med marinaden, jeg bruker malte peanøtter i den gode sausen, og med raitaen ved siden av er dette min absolutte favoritt av alle Idas kyllingretter. Jeg har fryst både kyllingen (fryser den rå med marinade, men vil tro man kan fryse den stekt også, bare man fryser kun en gang?) og sausen er null stress å fryse. Hvis den sprekker når man skal varme den opp, har man bare i bittelitt kaldt vann eller kokosmelk. Denne mååå prøves, du kommer aldri til å angre 🙂
Blir så utrolig glad av slike tilbakemeldinger <3 Tusen takk igjen Lena! 🙂
Denne retten har vi hatt en del til middag hjemme! Helt fantastisk god og så lett på lage 🙂 Kan man fryse ned sausen? Det er alltid igjen en del etter vi har spist og er så kjedelig å kaste..
God sommer!
– Henriette Skedsmo
Hei Henriette! Så hyggelig ? vil tro at det skal gå helt fint å fryse ned sausen ? dumt å kaste så god mat 😉