Ingredienser
-
700 gram kyllingfilet
-
5 dl kokosmelk
-
5 dl hønsebuljong
-
3 stk hvitløksfedd
-
1 rød chili
-
3 ss red curry pasteSe bilde i steg 1.
-
1 ts sukker
-
2 gulrøtter
-
1 løk
-
0.5 paprika
-
0.5 squash
-
4 ss sweet chili saus
-
2 ss soyasaus
-
1 lime
-
3 ss sesamfrø
-
1 bunt frisk koriander
-
ris
-
1 ss fishsauce
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten ??
Denne gryten med kylling i rød karri og kokosmelk med deilige grønnsaker, smaker helt fantastisk og er en absolutt favoritt her i huset. Jeg elsker thaimat og det er ofte kylling i rød karri jeg går for når jeg er på thairestaurant. Denne oppskriften er utrolig god og jeg kan påstå at den smaker bedre enn de fleste stedene jeg bestiller take-away. Den kan serveres som en suppe, men er også nydelig med ris ved siden av. Håper du vil teste oppskriften.
Blir glad om du følger meg på både INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
- Du kan kutte grønnsakene og kyllingen – legg dette klart i kjøleskapet.
- Sausen kan lages ferdig. Da er det bare å varme den opp til den begynner å koke, tilsette biter av kylling og grønnsakene som du steker raskt i en stekepanne. I tillegg må du koke ris.
Det ligger to oppskrifter på kylling i rød karri med kokosmelk, på bloggen. Forskjellen på oppskriftene er at i denne oppskriften er det brukt ingredienser som du får tak i, i vanlige dagligvarebutikker. Den andre oppskriften er det litt andre type ingredienser som du får tak i på asiatiske matvarebutikker. Begge er veldig gode, så jeg anbefaler deg å teste begge om du er glad i kylling i rød karri. Den andre oppskriften finner du her.
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Gjør alt klart: |
3
Ferdig
|
Sett på ris til koking om du ønsker dette som tilbehør |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Varm opp en kjele, tilsett ett par spiseskjeer med olje og den røde karripasten. Stek karrien ett par minutter i oljen. |
6
Ferdig
|
Tilsett deretter kokosmelken og kyllingkraften - rør godt og la det småkoke i fem minutter. Tilsett soyasausen, sweet chilisausen, fishsausen, litt sukker, salt og pepper. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Varm opp en stekepanne og fres grønnsakene et minutt før du har de over i sausen med kyllingen. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
9 Kommentarer Skjul Kommentar
Helt nydelig ???? denne blir nok laget flere ganger!!!!
Så kjekt å høre 🙂
Aldeles nydelig, men i liste over ingredienser nevnes ikke Fishsauce. Du nevner dette i beskrivelsen…
Tusen takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette ?
Akkurat det lurer jeg på også … Hvor mye fiskesaus skal det være?
Ca. 1 ss 🙂
Lagde denne idag. Ungene ELSKET det? selvom det ble litt sterkt for minstemann<3 tusen takk, Ida Marie!
Denne retten har jeg laget tidligere, og den er KJEMPEGOD 🙂
Så bra Lena <3 Kjekt å høre 🙂