Ingredienser
-
700 gram kyllingfilet
-
5 dl kokosmelk
-
5 dl hønsebuljong
-
3 stk hvitløksfedd
-
1 rød chili
-
3 ss red curry pasteSe bilde i steg 1.
-
1 ss sukker
-
2 gulrøtter
-
1 løk
-
0.5 paprika
-
0.5 squash
-
2 ss soyasaus
-
1 lime
-
sesamfrø
-
fersk koriander
-
ris
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten 👆🏼
Jeg elsker thaimat! Denne gryten med kylling i rød karri og kokosmelk med deilige grønnsaker smaker helt fantastisk, og er en absolutt favoritt her i huset! 😍
Du kan lage klar retten dagen i forveien. Men da er det lurt å bare lage sausen ferdig. Grønnsakene og kyllingen kan kuttes klart å legges i kjøleskapet. Disse kan du steike som forklart i oppskriften etter du har varmet opp sausen. Da er det bare å koke ris så er retten ferdig 😀
Blir glad om du følger meg på både INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍
Steg
1
Ferdig
|
|
2
Ferdig
|
Gjør alt klart: |
3
Ferdig
|
Husk å sett på ris om du ønsker dette til. |
4
Ferdig
|
Varm opp steikepannen igjen, tilsett 2 spiseskjeer med olje og sørg for at den blir skikkelig varm før du tilsetter biter med kyllingfilet som du har strødd litt salt over. La kyllingbitene ligge i steikepannen 1-2 minutter før du snur de rundt. Tilsett deretter hakket hvitløk (og chili). Rør litt rundt og ha kyllingen over i en skål. Kyllingen skal ikke bli ferdig stekt, de skal også trekkes ferdig i karrisausen. |
5
Ferdig
|
Varm opp en kjele, tilsett 2 ss med olje og med rød karri. Husk at hvis du bruker en annen type karri enn jeg bruker i denne oppskriften så kan denne være mye sterkere. Du må prøve deg litt frem. Stek karrien i oljen, pass på at du ikke har for mye varme på. |
6
Ferdig
|
Tilsett deretter 5 dl kokosmelk og 5 dl kyllingkraft og rør godt. La dette småkoke i 5 minutter. |
7
Ferdig
|
Sausen skal bli ganske tynn, men om du liker den litt tykkere kan du jevne den med litt maizenna som du rører ut i kaldt vann før du tilsetter litt og litt i den kokende sausen, til du får ønsket konsistens. |
8
Ferdig
|
Varm opp en steikepanne og fres grønnsakene et minutt før du har de over i sausen med kyllingen. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Denne retten har jeg laget tidligere, og den er KJEMPEGOD 🙂
Så bra Lena <3 Kjekt å høre 🙂