Kylling i rød karri og kokosmelk

9 7
Kylling i rød karri og kokosmelk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
700 gram kyllingfilet
5 dl kokosmelk
5 dl hønsebuljong
3 stk hvitløksfedd
1 rød chili
3 ss red curry paste Se bilde i steg 1.
1 ts sukker
2 gulrøtter
1 løk
0.5 paprika
0.5 squash
4 ss sweet chili saus
2 ss soyasaus
1 lime
3 ss sesamfrø
1 bunt frisk koriander
ris
1 ss fishsauce

Serveres med ris eller som suppe!

Inneholder:
  • Spicy
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten ??

Denne gryten med kylling i rød karri og kokosmelk med deilige grønnsaker, smaker helt fantastisk og er en absolutt favoritt her i huset. Jeg elsker thaimat og det er ofte kylling i rød karri jeg går for når jeg er på thairestaurant. Denne oppskriften er utrolig god og jeg kan påstå at den smaker bedre enn de fleste stedene jeg bestiller take-away. Den kan serveres som en suppe, men er også nydelig med ris ved siden av. Håper du vil teste oppskriften.

Blir glad om du følger meg på både INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Kylling i rød karri og kokosmelk

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Du kan kutte grønnsakene og kyllingen – legg dette klart i kjøleskapet.
  • Sausen kan lages ferdig. Da er det bare å varme den opp til den begynner å koke, tilsette biter av kylling og grønnsakene som du steker raskt i en stekepanne. I tillegg må du koke ris.

Det ligger to oppskrifter på kylling i rød karri med kokosmelk, på bloggen. Forskjellen på oppskriftene er at i denne oppskriften er det brukt ingredienser som du får tak i, i vanlige dagligvarebutikker. Den andre oppskriften er det litt andre type ingredienser som du får tak i på asiatiske matvarebutikker. Begge er veldig gode, så jeg anbefaler deg å teste begge om du er glad i kylling i rød karri. Den andre oppskriften finner du her.

(Visited 229 200 times, 140 visits today)

Steg

1
Ferdig

I denne oppskriften bruker jeg Santa Maria sin røde curry paste.
Jeg bruker også Rema 1000 sin kokosmelk i denne oppskriften. Den er kremete og god på smak.

2
Ferdig

Gjør alt klart:

Kutt kyllingfiletene i terninger, strø over litt salt. Gulrøttene, paprikaen, løken og squashen kan kuttes i strimler. Finhakk hvitløken og kutt chili i tynne skiver. Finn deretter frem alle de andre ingrediensene.

3
Ferdig

Sett på ris til koking om du ønsker dette som tilbehør

4
Ferdig

Varm opp en stekepanne med ett par spiseskjeer olje. Stek kyllingbitene på høy varme ett par minutter, før du tilsetter hvitløken og chilien og rører rundt. Ha kyllingen over i en skål. Den skal koke ferdig i sausen, så det går fint om den fremdeles er litt rå.

5
Ferdig

Varm opp en kjele, tilsett ett par spiseskjeer med olje og den røde karripasten. Stek karrien ett par minutter i oljen.

6
Ferdig

Tilsett deretter kokosmelken og kyllingkraften - rør godt og la det småkoke i fem minutter. Tilsett soyasausen, sweet chilisausen, fishsausen, litt sukker, salt og pepper.

7
Ferdig

Sausen skal bli ganske tynn, men om du liker den litt tykkere kan du jevne den med litt maizena.
Skru ned varmen og tilsett kyllingbitene. La de trekke i sausen i ca. 10 minutter.

8
Ferdig

Varm opp en stekepanne og fres grønnsakene et minutt før du har de over i sausen med kyllingen.

9
Ferdig

Varm godt opp før du serverer og strø over hakket koriander, sesamfrø og limesaft.
Server med ris.

10
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Torsk med soya- og sitronsaus
neste
Smoothie med blåbær og spinat
forrige
Torsk med soya- og sitronsaus
neste
Smoothie med blåbær og spinat

11 Kommentarer Skjul Kommentar

Aldeles nydelig, men i liste over ingredienser nevnes ikke Fishsauce. Du nevner dette i beskrivelsen…

Veldig god!!! Lagde til 25 personer. Neste gang vil jeg lage med en halv porsjon mer grønnsaker som paprika, gulrøtter og squash. Ble litt lite gr.saker og mye kraft. Halverte chili og litt mindre hvitløk, men ble veldig sterk for enkelte, tross mer sukker og en liten boks kokosmelk. Serverte 6 poser boil in bag Basmati ris og focaccia til. Burde nok ha hatt 10 poser ris. Var endel som mildna suppa med ris. Lager igjen, men noe mildere????

Oi, da lagde du den til mange! Det kan være lurt når man ganger opp oppskrifter på supper og gryter å holde igjen litt av væsken, slik at det ikke blir for tynt. Det samme med chili. Oppgitt mengde til feks fire stykker er passelig, men om man ganger oppskriften bør man holde igjen litt av chili også for det blir fort litt mye 🙂

Legg Til Din Kommentar