Kylling i rød karri og kokosmelk

9 7
Kylling i rød karri og kokosmelk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
700 gram kyllingfilet
5 dl kokosmelk
5 dl hønsebuljong
3 stk hvitløksfedd
1 rød chili
3 ss red curry paste Se bilde i steg 1.
1 ts sukker
2 gulrøtter
1 løk
0.5 paprika
0.5 squash
4 ss sweet chili saus
2 ss soyasaus
1 lime
3 ss sesamfrø
1 bunt frisk koriander
ris
1 ss fishsauce

Serveres med ris eller som suppe!

Inneholder:
  • Spicy
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten 👆🏼

Denne gryten med kylling i rød karri og kokosmelk med deilige grønnsaker, smaker helt fantastisk og er en absolutt favoritt her i huset. Jeg elsker thaimat og det er ofte kylling i rød karri jeg går for når jeg er på thairestaurant. Denne oppskriften er utrolig god og jeg kan påstå at den smaker bedre enn de fleste stedene jeg bestiller take-away. Den kan serveres som en suppe, men er også nydelig med ris ved siden av. Håper du vil teste oppskriften.

Blir glad om du følger meg på både INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Kylling i rød karri og kokosmelk

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Du kan kutte grønnsakene og kyllingen – legg dette klart i kjøleskapet.
  • Sausen kan lages ferdig. Da er det bare å varme den opp til den begynner å koke, tilsette biter av kylling og grønnsakene som du steker raskt i en stekepanne. I tillegg må du koke ris.

Det ligger to oppskrifter på kylling i rød karri med kokosmelk, på bloggen. Forskjellen på oppskriftene er at i denne oppskriften er det brukt ingredienser som du får tak i, i vanlige dagligvarebutikker. Den andre oppskriften er det litt andre type ingredienser som du får tak i på asiatiske matvarebutikker. Begge er veldig gode, så jeg anbefaler deg å teste begge om du er glad i kylling i rød karri. Den andre oppskriften finner du her.

(Visited 139 834 times, 36 visits today)

Steg

1
Ferdig

I denne oppskriften bruker jeg Santa Maria sin røde curry paste.
Jeg bruker også Rema 1000 sin kokosmelk i denne oppskriften. Den er kremete og god på smak.

2
Ferdig

Gjør alt klart:

Kutt kyllingfiletene i terninger, strø over litt salt. Gulrøttene, paprikaen, løken og squashen kan kuttes i strimler. Finhakk hvitløken og kutt chili i tynne skiver. Finn deretter frem alle de andre ingrediensene.

3
Ferdig

Sett på ris til koking om du ønsker dette som tilbehør

4
Ferdig

Varm opp en stekepanne med ett par spiseskjeer olje. Stek kyllingbitene på høy varme ett par minutter, før du tilsetter hvitløken og chilien og rører rundt. Ha kyllingen over i en skål. Den skal koke ferdig i sausen, så det går fint om den fremdeles er litt rå.

5
Ferdig

Varm opp en kjele, tilsett ett par spiseskjeer med olje og den røde karripasten. Stek karrien ett par minutter i oljen.

6
Ferdig

Tilsett deretter kokosmelken og kyllingkraften - rør godt og la det småkoke i fem minutter. Tilsett soyasausen, sweet chilisausen, fishsausen, litt sukker, salt og pepper.

7
Ferdig

Sausen skal bli ganske tynn, men om du liker den litt tykkere kan du jevne den med litt maizena.
Skru ned varmen og tilsett kyllingbitene. La de trekke i sausen i ca. 10 minutter.

8
Ferdig

Varm opp en stekepanne og fres grønnsakene et minutt før du har de over i sausen med kyllingen.

9
Ferdig

Varm godt opp før du serverer og strø over hakket koriander, sesamfrø og limesaft.
Server med ris.

10
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Torsk med soya- og sitronsaus
neste
Smoothie med blåbær og spinat
forrige
Torsk med soya- og sitronsaus
neste
Smoothie med blåbær og spinat

7 Kommentarer Skjul Kommentar

Aldeles nydelig, men i liste over ingredienser nevnes ikke Fishsauce. Du nevner dette i beskrivelsen…

Legg Til Din Kommentar

Bestill boka mi VENNEMAT til 349,- Fri frakt og 1–4 dagers levering.Trykk her for å bestille!
+