Hjemmelaget lasagne

3 2
Hjemmelaget lasagne

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
TIL KJØTTSAUSEN:
400 gram kjøttdeig
3 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
200 gram tomatpuré
400 gram hakkede tomater
2 stk løk
1 stk gulrøtter
3 dl kjøttkraft/kjøttbuljong/fond Du kan bruke buljongterning/buljongpulver som du blander ut i vann!
2 ts sukker
salt og pepper
TIL OSTESAUSEN:
60 gram meierismør
60 gram hvetemel
7 dl H-melk
50 gram ost Du kan bruke vanlig hvitost/gulost, den samme du bruker til gratineringen. Men du kan også velge en smaksrik ost om du har det.
UTENOM:
1 pakke Barilla lasagneplater
100 gram ost
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • Spicy
Kjøkken:

Ingredienser

  • TIL KJØTTSAUSEN:

  • TIL OSTESAUSEN:

  • UTENOM:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av ingredienser for å få frem ingredienslisten!

Nydelig hjemmelaget lasagne som faller i smak for både store og små. Dette er en av de rettene jeg lager og serverer mest til mine venner og familie. Jeg har fått så utrolig mange gode tilbakemeldinger fra både familie, venner og lesere som har testet ut denne oppskriften. I lasagnen har jeg masse grønnsaker og deilig hvit ostesaus mellom lagene. Selv om det er chili i oppskriften, så blir ikke lasagnen sterk på smak. Chilien tilfører bare god smak til retten, og kan fint serveres til de mindre barna. Om du ønsker en litt mer “spicy” lasagne, kan du ha i dobbel mengde med chili.

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

Hjemmelaget lasagne

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

• For å spare mest mulig tid, kan du lage klar hele lasagnen dagen i forveien, men vent med å ha på ost og vent med å steke den. Dekk den med plastikk og ha den i kjøleskapet. Om du gjør det på denne måten, så vil du få litt mindre motstand i lasagneplatene, siden platene ligger i sausen over natten. Sett den i ovnen ca. en time før servering. Etter ca. 20 minutter kan du strø på ost. Den trenger noe lengre steketid siden den er kald. Ca. 45 minutter.

• Om du ikke ønsker å lage lasagnen helt klar, kan du lage kjøttsausen, den hvite sausen og raspe ost. Ca. en time før servering kan du varme opp kjøttsausen og den hvite sausen, før du legger lag på lag med lasagneplater i en ildfast form. Strø på med ost og stek i ca. 30 minutter.

• Om du bare vil gjøre litt klart, kan du finhakke alle grønnsakene, steke kjøttdeigen og raspe osten. Da går det ganske så fort når du skal sette i gang med matlagingen!

Følg steg for steg, så har du deilig hjemmelaget lasagne du kan imponere både deg selv og dine gjester med😍

(Visited 53 510 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

GJØR ALT KLART

• Finhakk løk, hvitløk og chili
• Finkutt eller rasp gulrøtter
• Rasp ost til sausen og til gratineringen

2
Ferdig

LAG KJØTTSAUSEN

Steik kjøttdeig i en varm steikepanne.
Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig stekt, tilsett finhakket hvitløk, chili, løk og gulrot. Stek dette med kjøttdeigen i ca. 1 minutt. Strø over litt salt og pepper.

3
Ferdig

Ha deretter oppi tomatpure (for at det skal bli lettere å røre ut tomatpuréen kan du tilsette en dl. vann). La tomatpuréen «steke» i ca. 1 minutt med kjøttblandingen for å få vekk den bitre smaken.

Tilsett deretter sukker, hakkede tomater og kjøttkraft (du kan bruke buljongterning/pulver som du blander ut i vann).

Rør alt godt sammen og la småkoke i ca.10 minutter, smak til med salt og pepper. Eventuelt litt sukker, chilipulver og andre krydder som du liker.

4
Ferdig

LAG OSTESAUS

Smelt meierismør i en kjele på svak varme og rør inn hvetemel med en visp. Ha deretter oppi litt og litt melk mens du visper godt for å unngå klumper. La sausen småkoke i 10 minutter, mens du stadig rører godt i bunnen så den ikke svir seg. Skru av varmen og tilsett raspet ost. Smak til med salt og pepper til du synes den smaker godt!

5
Ferdig

LAG PÅ LAG

Legg lag på lag med kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus.
Jeg begynner med litt kjøttsaus så den dekker bunnen på den ildfaste formen jeg bruker, deretter har jeg et lag med lasagneplater. Knekk de til slik at de dekker hele formen, men pass på at de ikke ligger dobbelt.

Ha deretter litt ostesaus oppå lasagneplatene, og deretter kjøttsaus oppå der igjen. Fortsett slik til du har lagt tre lag med lasagneplater. Avslutt med kjøttsaus eller ostesaus slik at lasagneplatene blir dekket.

6
Ferdig

STEK LASAGNEN

Strø over ost og stek i forvarmet ovn på 190 grader i ca. 30 minutter. Lasagnen er ferdig når osten er gylden og du kan kjenne at en kniv glir lett igjennom lasagneplatene.

7
Ferdig

Server med salat og hvitløksbrød eller focaccia ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sursøt saus med grønnsaker
neste
Enkel fiskesuppe på 1-2-3
forrige
Sursøt saus med grønnsaker
neste
Enkel fiskesuppe på 1-2-3

7 Kommentarer Skjul Kommentar

Jeg bruker litt forskjellig, men sverger ofte til mutti sine finhakkede tomater 🙂

Hvor stor form bør jeg bruke her? Siden det ikke er bilde av den ferdig, klarer jeg ikke gjette….
(Ikke noen stor husmor her, altså…!)

Denne retten har jeg laget såååå mange ganger! Den passer perfekt også når man er mange, lag i store gryter, doble og triple oppskriften, har ikke noe å si. Den blir perfekt hver gang, og er veldig mettende! Fått veldig mye skryt for denne 🙂 Du har garantert ikke spist bedre lasagne etter at du har laget denne 🙂

Legg Til Din Kommentar

+