Hjemmelaget lasagne
med hvitløk, chili og ostesaus

1 0
Hjemmelaget lasagne

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
TIL KJØTTSAUSEN:
400 gram kjøttdeig
3 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
200 gram tomatpuré
400 gram hakkede tomater
2 stk løk
1 stk gulrøtter
3 dl kjøttkraft Du kan bruke buljongterning/buljongpulver som du blander ut i vann!
2 ts sukker
salt og pepper
TIL OSTESAUSEN:
40 gram meierismør
40 gram hvetemel
7 dl H-melk
50 gram ost Du kan bruke vanlig hvitost/gulost, den samme du bruker til gratineringen. Men du kan også velge en smaksrik ost om du har det.
UTENOM:
1 pakke Barilla lasagneplater
100 gram ost
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • Spicy
Kjøkken:
  • 1 time + STEKING
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

  • TIL KJØTTSAUSEN:

  • TIL OSTESAUSEN:

  • UTENOM:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av ingredienser for å få frem ingredienslisten!

Hjemmelaget lasagne faller i smak for både store og små! Lasagnen har masse grønnsaker og deilig hvit ostesaus mellom lagene. Du kan justere selv hvor sterk du vil ha den med chili 🌶

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

hjemmelaget lasagne

(Visited 12 636 times, 7 visits today)

Steg

1
Ferdig

GJØR ALT KLART

Finhakk løk, hvitløk og chili.
Rasp gulrøtter og ost til sausen og til gratineringen.

2
Ferdig

LAG KJØTTSAUSEN

Steik kjøttdeig i en varm steikepanne.
Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig, tilsett finhakket hvitløk, chili, løk og raspet gulrot. Steik dette litt med kjøttdeigen i ca. 1 minutt.
Strø over litt salt og pepper.

3
Ferdig

Ha deretter oppi tomatpure og la dette steike i ca. 1 minutt med kjøttblandingen.
Tilsett deretter litt sukker, hakkede tomater og kjøttkraft. Du kan bruke buljongterning/pulver som du blander ut i vann.
Rør alt godt sammen og la småkoke i 10 minutter, smak til med salt og pepper.

4
Ferdig

LAG OSTESAUSEN

Smelt meierismør i en kjele, ha i hvetemel. Ha deretter oppi melk mens du rører godt med en visp for å unngå klumper. La sausen småkoke i 10 minutter mens du stadig rører godt i bunnen så den ikke svir seg. Skru av varmen og tilsett raspet ost. Smak til med salt og pepper til du synes den smaker godt!

5
Ferdig

LAG PÅ LAG

Legg lag på lag med kjøttsaus, lasagneplater og ostesaus.
Jeg begynner med litt kjøttsaus så den dekker bunnen på den ildfaste formen jeg bruker, deretter har jeg et lag med lasagneplater. Knekk de til slik at de dekker hele formen, men pass på at de ikke ligger dobbelt.
Ha deretter litt ostesaus oppå lasagneplatene, og deretter kjøttsaus oppå der igjen. Fortsett slik til du har lagt tre lag med lasagneplater. Avslutt med kjøttsaus eller ostesaus slik at lasagneplatene blir dekket.

6
Ferdig

STEK LASAGNEN

Strø over ost og stek i forvarmet ovn på 190 grader i ca. 30 minutter. Lasagnen er ferdig når osten er gylden og du kan kjenne at en kniv glir lett igjennom lasagneplatene.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Sursøt saus med grønnsaker
neste
Enkel fiskesuppe på 1-2-3
forrige
Sursøt saus med grønnsaker
neste
Enkel fiskesuppe på 1-2-3

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne retten har jeg laget såååå mange ganger! Den passer perfekt også når man er mange, lag i store gryter, doble og triple oppskriften, har ikke noe å si. Den blir perfekt hver gang, og er veldig mettende! Fått veldig mye skryt for denne 🙂 Du har garantert ikke spist bedre lasagne etter at du har laget denne 🙂

Legg Til Din Kommentar