Ingredienser
-
HAMBURGER
-
400 gram karbonadedeig
-
1 stk rød chili
-
1 fedd hvitløksfedd
-
1 stk eggeplomme
-
0.5 rødløk
-
1 bunt fersk persille
-
2 klyper salt og pepper
-
ost
-
DRESSING
-
3 ss rømme
-
3 ss majones
-
1 hvitløksfedd
-
salt og pepper
-
TILBEHØR
-
salat
-
4 skiver tomat
-
2 skiver rødløk
-
2 stk hamburgerbrød
Fremgangsmåte
Ingenting er som en deilig hjemmelaget hamburger med ost, chili og hvitløk, med mange gode smaker og deilig dressing. Denne oppskriften gir to store digge burgere. I stedet for potetbåter eller pommes frites ved siden av, kan det være godt å steike båter av sopp og løk i litt olje og smør.
Vil du lage hamburgerbrødene selv, har jeg lagt ut oppskrift på det her!
Steg
1
Ferdig
|
Steg 1 - Lag burgerne |
2
Ferdig
|
Steg 2 - Form burgerne |
3
Ferdig
|
Steg 3 - Brun burgerneBrun burgerne på hver side i steikepanna i litt olje. Sørg for at steikepanna er skikkelig varm, før du har burgerne oppi. La de brunes i 1-2 minutter på hver side før du legger de i en ildfast form og setter de i forvarmet ovn på 180 grader i 10-15 minutter. Ha på ett par skiver med ost når det er ett par minutter igjen av steketiden i ovnen. Velg den osten du synes er god, feks. jarlsberg, cheddar eller vanlig gulost. Du kan sjekke om burgeren er ferdig ved å stikke en kniv i midten av burgeren for å se. Det er godt hvis den er litt lyse rosa inni :) |
4
Ferdig
|
Steg 4 - Lag dressing og gjør klar tilbehøretNår hamburgerne er i ovnen kan dressingen lages. |
5
Ferdig
|
Steg 5 - legg opp hamburgerne |
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Disse burgeren er KJEMPEGODE! Og nydelig med den hjemmelagde dressingen som tilbehør 🙂
Så bra 🙂