Ingredienser
-
5 dl vann
-
800 gram hvetemel
-
1.5 dl olivenolje
-
0.5 pakke fersk gjær
-
2 ss honningDu kan bruke sukker!
-
2 ts salt
-
100 gram soltørka tomat i olje
-
100 gram oliven
-
maldonsalt
-
fersk timian
Fremgangsmåte
Focacciabrød er bare så godt! Det passer til det meste, spesielt til de andre tapasrettene jeg har på bloggen! Oppskriften blir ca. 1 langpanne. Deigen skal bli ganske bløt, og helles rett i formen. Jeg anbefaler deg å kle formen med bakepapir sånn at det blir enkelt å få brødet ut av formen når det er ferdig stekt 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Bland gjæren ut med lunket vann, honning og salt. |
2
Ferdig
|
Kjør olje i blender sammen med oliven og soltørkede tomater. Hvis du kjøper soltørkede tomater som ikke ligger i oljelake, må du koke de soltørkede tomatene i ett par minutter før du kjører de i blender sammen med oljen. |
3
Ferdig
|
Ha hvetemel i bakebollen med vannet som er blandet med gjær, honning og salt. Ha også oppi oljen som du har kjørt sammen med soltørkede tomater og oliven. Kjør i kjøkkenmaskin med eltekrok til alt er god blandet. Du kan også blande det sammen for hånd om du ikke har kjøkkenmaskin. |
4
Ferdig
|
Kle en langpanne eller en stor ildfast form med bakepapir. Ha litt olivenolje i bunn. Hell deigen over i formen og press ut med fingrene. Hell litt olivenolje over, strø på maldonsalt og urter om du har det :) |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Sett brødene i ovnen som er forvarmet på 220 grader. La det steke i 20 minutter. |
7
Ferdig
|
3 Kommentarer Skjul Kommentar
Takk for tilbakemelding, skal lage det i morgen sammen med alle de andre tapas rettene dine.
Hilsen Lena
Hei.
Sitter å leser på de fantastisk gode oppskrifter du har. Jeg skal i dag lage tapas med focacciabrød.
Det står i oppskriften: Bland gjæren ut med lunket vann, honning og salt. Men gjør står ikke på ingrediensene. Hvor mye gjær skal det være? Håper du kan hjelpe meg? Hilsen Lena
Hei! Jeg har skrevet inn en halv pakke med gjær i oppskriften nå! Må ha hoppet over det, så fint du ga beskjed 🙂 Håper det ikke var for seint. Ha en fin kveld 🙂