Ingredienser
-
400 gram kjøttdeig
-
200 gram tomatpuré
-
400 gram hakkede tomater
-
2.5 dl vann
-
2 hvitløksfedd
-
1 løk
-
1 rød chiliKan droppes!
-
0.5 blomkål
-
3 dl kremfløte
-
2 ts sukker
-
500 gram pasta
-
150 gram ost
-
Litt salt og pepper
Fremgangsmåte
Dette er en rett man kan lage både til hverdags og til helg!
Den er veldig enkel å lage, og den faller i smak for både store og små! Har du barn som ikke er så begeistret for grønnsaker kan det være lurt å raspe både løk og blomkål. Du kan også droppe å ha i chili om du ønsker den mer barnevennlig.
Alt kan lages klart dagen i forveien, og stekes før servering. Hvis den skal stekes rett fra kjøleskapet kan det være lurt å steke den på 150 grader i 30-40 minutter for å få den skikkelig gjennomvarm.
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme. |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
10 Kommentarer Skjul Kommentar
Stemmer det at det skal være 200gr tomatpuré til 4 pers?
Det stemmer. Det er vel ca. ett glass ☺️
Av alle retter jeg har laget på bloggen til Ida er dette min FAVORITT! Det er faktisk min favorittrett i livet. På grunn av allergi i familien får jeg ikke laget denne som en familierett (man KAN bytte ut fløte og løk, alt går!), men denne retten er hellig for meg! Jeg har også laget min egen vri på den der jeg kutter ut hakkede tomater, og tilsetter MASSE stekt sjampinjong. Det er bare så sykt godt 🙂 Det er det som er det fine med Ida´s oppskrifter, man kan egentlig bytte eller legge til slik det passer egne smaksløker eller allergi.
Tusen takk! Så flink du er som tester ut alternative ingredienser og får det til å fungere <3
Skal ikke blomkålen kokes før den has oppi forma?
Nei den koker ferdig i ovnen 🙂
Hadde vært fint med hvor mye av hva og sånt i oppskriften.
Hei Gabrielle 🙂 Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂
500g pasta…….rå eller kokt
Rå 🙂 Kjøper en pakke med feks. penne, pastasløyfer eller skruer.