Pastagrateng med kjøttdeig og blomkål
med parmesan og chili

6 1
Pastagrateng med kjøttdeig og blomkål

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
400 gram kjøttdeig
200 gram tomatpuré
400 gram hakkede tomater
2.5 dl vann
2 hvitløksfedd
1 løk
1 rød chili Kan droppes!
0.5 blomkål
3 dl kremfløte
2 ts sukker
500 gram pasta
150 gram ost
Litt salt og pepper
  • 30 MIN + 20 MIN I OVNEN
  • Porsjoner 6
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Dette er en rett man kan lage både til hverdags og til helg!
Den er veldig enkel å lage, og den faller i smak for både store og små! Har du barn som ikke er så begeistret for grønnsaker kan det være lurt å raspe både løk og blomkål. Du kan også droppe å ha i chili om du ønsker den mer barnevennlig.

Alt kan lages klart dagen i forveien, og stekes før servering. Hvis den skal stekes rett fra kjøleskapet kan det være lurt å steke den på 150 grader i 30-40 minutter for å få den skikkelig gjennomvarm.

 

(Visited 68 873 times, 22 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader over- og undervarme.
Sett på en stor kjele med vann, til koking av pasta.

2
Ferdig

Steik kjøttdeigen i en varm steikepanne. Når kjøttdeigen nærmer seg ferdig tilsett finhakket løk, chili og hvitløk. Stek det med kjøttdeigen ett par minutter og tilsett tomatpuré og sukker. Ha i litt vann for å røre ut tomatpuréen lettere.

3
Ferdig

Når du har frest tomatpuréen sammen med kjøttdeigblandingen ett par minutter, tilsett hakkede tomater og vann. Rør dette godt sammen og la småkoke i ett par minutter.

4
Ferdig

Ha deretter oppi fløte og la det småkoke i 5 minutter.
Smak deretter til med salt og pepper, og tilsett små buketter av blomkål.
Når pastaen er ferdig, blander du sammen kjøttsausen og pastaen.

5
Ferdig

Ha alt over i en ildfast form og rasp over gulost.

6
Ferdig

Sett formen i varm ovn på 200 grader i ca 15-20 minutter, til osten er gylden.

7
Ferdig

Alt kan lages klart dagen i forveien, og stekes før servering. Hvis den skal stekes rett fra kjøleskapet kan det være lurt å steke den på 150 grader i 30-40 minutter for å få den skikkelig gjennomvarm.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Kremet kjøttsaus med brokkoli og sukkererter
neste
Rekesalat med egg og dill
forrige
Kremet kjøttsaus med brokkoli og sukkererter
neste
Rekesalat med egg og dill

10 Kommentarer Skjul Kommentar

Av alle retter jeg har laget på bloggen til Ida er dette min FAVORITT! Det er faktisk min favorittrett i livet. På grunn av allergi i familien får jeg ikke laget denne som en familierett (man KAN bytte ut fløte og løk, alt går!), men denne retten er hellig for meg! Jeg har også laget min egen vri på den der jeg kutter ut hakkede tomater, og tilsetter MASSE stekt sjampinjong. Det er bare så sykt godt 🙂 Det er det som er det fine med Ida´s oppskrifter, man kan egentlig bytte eller legge til slik det passer egne smaksløker eller allergi.

Tusen takk! Så flink du er som tester ut alternative ingredienser og får det til å fungere <3

Hei Gabrielle 🙂 Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂

Legg Til Din Kommentar

+