Ingredienser
-
Marengsbunn
-
5 stk eggehvite
-
0.5 ts salt
-
120 gram melis
-
120 gram sukker
-
Gul krem
-
3.5 dl kremfløte
-
8 M/L eggeplommer
-
200 gram sukker
-
30 gram maizennaCa. 5 toppede teskjeer
-
4 ts vaniljesukker
-
0.5 ts salt
-
300 gram meierismør
-
Pasjonsfruktkrem
-
3 dl kremfløte
-
4 stk pasjonsfrukt
-
Fyll
-
1 pakke ferske jordbær
-
1 pakke blåbær
-
1 pakke bringebær
Fremgangsmåte
Innlegget inneholder annonselink til Christiania Glasmagasin
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Kjempegod og dekorativ pavlovabombe! Denne kaken faller i smak for både store og små, og passer perfekt inn på et hvert kakebord. Skal du lage kake til konfirmasjon, barnedåp, bursdag, påske eller for eksempel 17.mai? Da bør du prøve deg på denne! Jeg har valgt å kalle den for pavlovabombe da den virker er en bombe av en kake – en god blanding av pavlova og gule bomber ?
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å få med deg når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
TIPS!
- Lag den gule kremen dagen i forveien, slik at den er helt avkjølt og kald når den sprøytes på kaken. Det kan også være lurt å lage marengsbunnen dagen før, eller noen timer før slik at den også er helt avkjølt før kaken skal monteres ?
- Jeg bruker en stor sprøytetipp til å sprøyte ut både marengsen og den gule kremen. Wilton sin tipp nummer #8, men det går også fint å bruke andre tipper. Velg en tipp med stor åpning. Om du ikke har sprøytetipp eller sprøytepose går det helt fint å bare smøre både marengsen og den gule kremen utover bakepapiret med en slikkepott ❤️
Dette kakefatet er fra Hadeland Glassverk og du får kjøpt det hos Christiania Glasmagasin!
Steg
1
Ferdig
|
LAG MARENGSBUNNSett ovnen på 140 grader varmluft |
2
Ferdig
|
Skill eggehvite fra eggeplommen. Ha eggehvitene i en bakebolle med salt. Pass på så du ikke får spor av eggeplommene i eggehviten. Hvis du får antydning til eggeplomme i eggehviten, får du ikke marengsen stiv. Ta vare på eggeplommene til den gule kremen. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Stek på varmluft 140 grader i ca. 60 minutter. Midt i ovnen. (Den vil bli litt «lysebrun» i fargen ved så høy temperatur). Denne bunnen blir sprø utenpå og myk inni. Hvis du ønsker at marengsen skal bli lysere og mer sprø, kan du steke på 110 grader varmluft i 2 timer. Tips! Sett gjerne en tresleiv i åpningen på ovnsdøren slik at den står litt på gløtt. Da går mye av fuktigheten ut. |
9
Ferdig
|
Ta kaken ut av ovnen og la den stå på det varme stekebrettet til kakebunnen er avkjølt. Skal du bruke kakebunnen dagen etterpå? Avkjøl den - dekk med et rent kjøkkenhåndkle og oppbevar på kjøkkenbenken. |
10
Ferdig
|
LAG DEN GULE KREMEN |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
Rør godt sammen med en ballongvisp. Sett deretter kjelen på varmen (middels varme) og VISP GODT hele tiden, til eggekremen begynner å tykne. Det er VIKTIG å røre godt i bunnen, slik at den ikke svir seg. Den blir tykkere jo varmere den blir! Den vil skumme litt i starten slik som på bildet, men vil tykne etterhvert. |
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
|
16
Ferdig
|
LAG PASJONSFRUKTKREMEN |
17
Ferdig
|
GJØR KLAR BÆRDel jordbær i to eller fire. Skyll og gjør klar de andre bærene du ønsker å ha på kaken. Har du pasjonsfrukt til overs, kan du pynte med dette også. |
18
Ferdig
|
MONTÉR KAKEN |
19
Ferdig
|
|
20
Ferdig
|
|
21
Ferdig
|
3 Kommentarer Skjul Kommentar
Hei!!! Denne skal prøves til dåp i helgen. Men…må man ikke bruke hvitvinseddik?
Beklager sent svar. Nei man må ikke bruke eddik.
Denne kaka var den du lagde til bursdagen min og tenor av det beste jeg har smakt Ida??Annbefaler alle å prøve seg på denne??