PAVLOVABOMBE!

7 2
PAVLOVABOMBE!

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Marengsbunn
5 stk eggehvite
0.5 ts salt
120 gram melis
120 gram sukker
Gul krem
3.5 dl kremfløte
8 M/L eggeplommer
200 gram sukker
30 gram maizenna Ca. 5 toppede teskjeer
4 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
300 gram meierismør
Pasjonsfruktkrem
3 dl kremfløte
4 stk pasjonsfrukt
Fyll
1 pakke ferske jordbær
1 pakke blåbær
1 pakke bringebær
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten Free
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • Marengsbunn

  • Gul krem

  • Pasjonsfruktkrem

  • Fyll

Fremgangsmåte

Del
Innlegget inneholder annonselink til Christiania Glasmagasin

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Kjempegod og dekorativ pavlovabombe! Denne kaken faller i smak for både store og små, og passer perfekt inn på et hvert kakebord. Skal du lage kake til konfirmasjon, barnedåp, bursdag, påske eller for eksempel 17.mai? Da bør du prøve deg på denne! Jeg har valgt å kalle den for pavlovabombe da den virker er en bombe av en kake – en god blanding av pavlova og gule bomber ?

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å få med deg når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Pavlovabombe

TIPS!

  • Lag den gule kremen dagen i forveien, slik at den er helt avkjølt og kald når den sprøytes på kaken. Det kan også være lurt å lage marengsbunnen dagen før, eller noen timer før slik at den også er helt avkjølt før kaken skal monteres ?
  • Jeg bruker en stor sprøytetipp til å sprøyte ut både marengsen og den gule kremen. Wilton sin tipp nummer #8, men det går også fint å bruke andre tipper. Velg en tipp med stor åpning. Om du ikke har sprøytetipp eller sprøytepose går det helt fint å bare smøre både marengsen og den gule kremen utover bakepapiret med en slikkepott ❤️

Dette kakefatet er fra Hadeland Glassverk og du får kjøpt det hos Christiania Glasmagasin!

(Visited 66 241 times, 7 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG MARENGSBUNN

Sett ovnen på 140 grader varmluft

2
Ferdig

Skill eggehvite fra eggeplommen. Ha eggehvitene i en bakebolle med salt. Pass på så du ikke får spor av eggeplommene i eggehviten. Hvis du får antydning til eggeplomme i eggehviten, får du ikke marengsen stiv. Ta vare på eggeplommene til den gule kremen.

3
Ferdig

Visp eggehvitene og salt til luftig skum.

4
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt sukker mens du visper på medium/full styrke. Ha deretter i litt og litt melis og la gå på medium hastighet.

5
Ferdig

Sjekk om den er ferdig ved å ta litt marengs mellom fingrene som på bildet. Er det sukkerkorn i marengsen, kan du vispe den litt til, men ikke visp for lenge. Da blir den porøs og knudrete.

6
Ferdig

Visp til en seig og blank marengs.

7
Ferdig

Ha marengsen over i en sprøytepose med stor sprøytetipp, slik at du får et fint mønster på kaken. Det kan være lurt å måle opp ca. hvor stort kakefatet er, slik at du vet hvor stor du skal lage bunnen. Hvis du ikke har sprøytepose, kan du smøre marengsen utover med en slikkepott.

8
Ferdig

Stek på varmluft 140 grader i ca. 60 minutter. Midt i ovnen. (Den vil bli litt «lysebrun» i fargen ved så høy temperatur). Denne bunnen blir sprø utenpå og myk inni.

Hvis du ønsker at marengsen skal bli lysere og mer sprø, kan du steke på 110 grader varmluft i 2 timer.

Tips! Sett gjerne en tresleiv i åpningen på ovnsdøren slik at den står litt på gløtt. Da går mye av fuktigheten ut.

9
Ferdig

Ta kaken ut av ovnen og la den stå på det varme stekebrettet til kakebunnen er avkjølt. Skal du bruke kakebunnen dagen etterpå? Avkjøl den - dekk med et rent kjøkkenhåndkle og oppbevar på kjøkkenbenken.

10
Ferdig

LAG DEN GULE KREMEN

Mål opp alle ingrediensene.

11
Ferdig

Ha fløte, eggeplommer, maizenna, sukker, salt og vaniljesukker i en kjele.

12
Ferdig

Rør godt sammen med en ballongvisp. Sett deretter kjelen på varmen (middels varme) og VISP GODT hele tiden, til eggekremen begynner å tykne. Det er VIKTIG å røre godt i bunnen, slik at den ikke svir seg. Den blir tykkere jo varmere den blir! Den vil skumme litt i starten slik som på bildet, men vil tykne etterhvert.

13
Ferdig

Etterhvert som du rører og kremen blir varmere vil den tykne, slik som på bildet.
VIKTIG: La kremen småkoke i MAX ETT MINUTT, mens du rører godt!

14
Ferdig

Trekk kjelen vekk fra varmen når den har kokt i ett minutt. Visp inn LITT og LITT smør om gangen. Det er viktig å ikke ha for mye smør i, for da kan kremen skille seg.

15
Ferdig

Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie helt nedtil kremen, slik at det ikke blir snerk.
La den kjøle seg litt ned på benken, før du setter den kaldt, gjerne over natten.

16
Ferdig

LAG PASJONSFRUKTKREMEN

Visp fløte til myk krem. Vend inn pasjonsfruktkjøtt.

17
Ferdig

GJØR KLAR BÆR

Del jordbær i to eller fire. Skyll og gjør klar de andre bærene du ønsker å ha på kaken. Har du pasjonsfrukt til overs, kan du pynte med dette også.

18
Ferdig

MONTÉR KAKEN

Legg marengsbunnen oppå et passende kakefat.
Ha den gule kremen i en sprøytepose med stor sprøytetipp, og sprøyt den gule kremen oppå marengsbunnen.
Ha deretter pasjonskrem over. Ha på ferske bær og litt pasjonsfrukt, rett før servering!

19
Ferdig

Nydelig pavlovabombe! ❤️

20
Ferdig

Pynt med sitronmelisse for å friske opp kaken!

21
Ferdig

Dette kakefatet får du kjøpt hos Christiania Glasmagasin! Nydelig, elegant og tidløst.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
forrige
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
neste
PASTA MED MARINERTE SCAMPI OG PARMESANSAUS
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
forrige
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
neste
PASTA MED MARINERTE SCAMPI OG PARMESANSAUS

3 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne kaka var den du lagde til bursdagen min og tenor av det beste jeg har smakt Ida??Annbefaler alle å prøve seg på denne??

Legg Til Din Kommentar

+