PAVLOVABOMBE!

2 0
PAVLOVABOMBE!

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Marengsbunn
5 stk eggehvite
0.5 ts salt
120 gram melis
120 gram sukker
Gul krem
3.5 dl kremfløte
8 M/L eggeplommer
200 gram sukker
5 ts maizenna
4 ts vaniljesukker
0.5 ts salt
300 gram meierismør
Pasjonsfruktkrem
3 dl kremfløte
4 stk pasjonsfrukt
Fyll
ferske jordbær
blåbær
bringebær
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • Middels

Ingredienser

  • Marengsbunn

  • Gul krem

  • Pasjonsfruktkrem

  • Fyll

Fremgangsmåte

Del

Det ble stor respons på bildet av denne kaken, som jeg la ut på Instagram og Facebook! Det er derfor ekstra kjekt å dele oppskrift med dere! 🙂
Denne kaken faller i smak for både store og små, og passer inn på et hvert kakebord! Skal du lage kake til konfirmasjon, barnedåp, bursdag, påske eller for eksempel 17.mai? Da bør du prøve deg på denne! 🙂

 

Kaken er en blanding av pavlova og gule bomber, og jeg ga den derfor navnet Pavlovabombe 😀 Kaken består av en marengsbunn, gul krem, krem med pasjonsfrukt og friske bær! Den er kjempegod og kjempeflott, og det beste av alt; den er enkel å lage! 🙂 Håper du vil teste ut oppskriften, og ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på!  Legg gjerne ut bilde på Instagram og tagg med #pavlovabombe og #idamariesmat så jeg får se 🙂

Det kan være lurt å lage i stand marengsbunnen og den gule kremen dagen i forveien, for den gule kremen må kjøles helt ned og marengsbunnen må være kald før kremen smøres på. Jeg bruker en stor sprøytetipp til å sprøyte ut både marengsen og den gule kremen. Den ser slik ut:

(Visited 3 915 times, 3 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG MARENGSBUNN

Sett ovnen på 140 grader varmluft

2
Ferdig

Skill eggehvite fra eggeplommen. Ha eggehvitene i en bakebolle med salt. Pass på så du ikke får spor av eggeplommene i eggehviten.

3
Ferdig

Visp eggehvitene og salt til luftig skum.

4
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt sukker mens du visper på full styrke.

5
Ferdig

Når alt sukkeret er vispet inn, ha i litt og litt melis. La maskinen gå ett par minutter på høy hastighet. Sjekk om den er ferdig ved å ta litt marengs mellom fingrene som på bildet. Er det sukkerkorn i marengsen, kan du vispe den litt til.

6
Ferdig

Visp til marengsen er luftig og blank.

7
Ferdig

Ha marengsen over på et bakepapir og smør den utover til den størrelsen du ønsker. Du kan også ha marengsen i en sprøytepose med en stor sprøytetipp, slik at du får et fint mønster på kaken. Det kan være lurt å måle opp ca. hvor stort kakefatet er, så du lager ca. samme størrelse.

8
Ferdig

Stek på varmluft 140 grader i ca. 60 minutter. Midt i ovnen.
Denne marengsbunnen blir sprø utenpå og myk inni. Liker du den helt sprø, kan du doble steketiden.

9
Ferdig

Ta kaken ut av ovnen og la den stå på det varme stekebrettet til kakebunnen er avkjølt. Skal du bruke kakebunnen dagen etterpå? Avkjøl den - dekk med plastikk og oppbevar på kjøkkenbenken.

10
Ferdig

LAG DEN GULE KREMEN

Ha fløte, eggeplommer, maizenna, sukker, salt og vaniljesukker i en kjele. Rør godt sammen med en ballongvisp eller en stavmikser.
Sett deretter kjelen på varmen, og VISP GODT hele tiden, til eggekremen begynner å tykne. Det er VIKTIG å røre godt i bunnen, slik at den ikke svir seg. Den blir tykkere jo varmere den blir! Den vil skumme litt i starten slik som på bildet, men vil tykne etterhvert.

11
Ferdig

Etterhvert som du rører og kremen blir varmere vil den tykne, slik som på bildet.
VIKTIG: La kremen småkoke maks ett minutt, mens du rører godt!

12
Ferdig

Trekk kjelen vekk fra varmen når den har kokt i ett minutt. Visp inn LITT og LITT smør om gangen. Det er viktig å ikke ha for mye smør i, for da kan kremen skille seg.
Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie helt nedtil kremen, slik at det ikke blir snerk.
La den kjøle seg litt ned på benken, før du setter den kaldt, gjerne over natten.

13
Ferdig

LAG PASJONSFRUKTKREMEN

Visp fløte til tykk krem. Vend inn pasjonsfruktkjøtt.

14
Ferdig

GJØR KLAR BÆR

Del jordbær i to eller fire. Skyll og gjør klar de andre bærene du ønsker å ha på kaken. Har du pasjonsfrukt til overs, kan du pynte med dette også.

15
Ferdig

Montér kaken

Legg marengsbunnen oppå et passende kakefat.
Ha den gulekremen i en spørytepose med stor sprøytetipp, og sprøyt den gule kremen oppå marengsbunnen.
Ha deretter pasjonskrem over. Ha på ferske bær og litt pasjonsfrukt, rett før servering! :)

16
Ferdig
17
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler
forrige
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler

Legg Til Din Kommentar