Pavlova med pasjonsfrukt og bær

1 0
Pavlova med pasjonsfrukt og bær

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
BUNNEN:
5 stk eggehvite
0.5 ts salt
120 gram melis
120 gram sukker
Fyll
4 dl kremfløte
5 dl vaniljekrem
5 stk pasjonsfrukt
blåbær
bringebær
50 gram kokesjokolade
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 1.5 TIME
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

  • BUNNEN:

  • Fyll

Fremgangsmåte

Del

Pavlova med pasjonsfrukt og bær er bare så utrolig godt! Jeg liker best når bunnen har en sprø skorpe og kjernen er luftig og myk som en kokosbolle. Jeg har ikke vært så glad i pavlova tidligere, fordi den ofte blir litt for søt, men med litt salt i bunnen, og pasjonsfrukt både i kremen og over kaken så blir den frisk og god! 🙂

(Visited 7 574 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 140 grader varmluft

2
Ferdig

Ha eggehvitene i en bakebolle med salt. Pass på at du ikke får noe eggeplomme i eggehviten, for da får du aldri pisket eggehvitene stive. Visp eggehvitene og salt til luftig skum.

3
Ferdig

Tilsett deretter litt og litt sukker mens du visper på full styrke. Når alt sukkeret er vispet inn, ha i litt og litt melis. La maskinen gå ett par minutter på høy hastighet. Sjekk om den er ferdig ved å ta litt marengs mellom fingrene, er det sukkerkorn i marengsen, kan du vispe den litt til.

4
Ferdig

Visp til marengsen er luftig og blank.

5
Ferdig

Ha marengsen over på et bakepapir og smør den utover til den størrelsen du ønsker. Du kan også lage porsjonsstørrelser om du vil. Det kan være lurt å måle opp ca. hvor stort kakefatet du skal ha kaken på er, så du lager ca. samme størrelse.

6
Ferdig

Ha marengsen på et bakebrett og stek på varmluft 140 grader i ca. 50 minutter. Midt i ovnen.

7
Ferdig

Marengsen er ferdig når den har fått en lyse, lysebrun farge! Ta kaken ut av ovnen og la den stå på det varme stekebrettet til kakebunnen er avkjølt.

8
Ferdig

Visp krem. Ved inn fruktkjøttet fra 2 pasjonsfrukter.

9
Ferdig

Ha pasjonskremen over marengsen når marengsen er helt avkjølt. Ha deretter vaniljekrem over. Ha over bær, pasjonsfrukt og raspet sjokolade!

10
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
GRATINERT LØKSUPPE
neste
Verdens beste lapper!
forrige
GRATINERT LØKSUPPE
neste
Verdens beste lapper!

6 Kommentarer Skjul Kommentar

Da har jeg laget kaken og vi gleder oss til å smake. Men steketid stemmer ikke helt. Marengs tar 2-3 timer å steke. Ellers flott med steg for steg

Hei, så hyggelig:) På denne stemmer steketiden! Har lagd denne veldig mange ganger, og steker den alltid slik det står her 🙂 Jeg liker når den er litt myk inni og sprø utenpå, liker du den helt sprø kan du såklart steke den lengre 🙂

Den så veldig god ut ? jeg har «tante Britt» sin oppskrift som jeg har fått av Birga, den er veldig god den også. Men må jo prøve å lage denne og da!

Legg Til Din Kommentar

+