Ingredienser
-
Riskrem
-
8 dl ferdig risengrynsgrøt
-
4 dl kremfløte
-
4 ts vaniljesukker
-
4 ts melis
-
Rød saus
-
200 gram frosne jordbær
-
0.5 ts vaniljesukker
-
1.5 ss melis
-
2 ss sitronsaft
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet for å få frem ingredienslisten!
Riskrem med jordbærsaus og brente mandler er et fast innslag hos oss på julaften, og sikkert rundt om kring i mange andre norske hjem. For meg er det viktig med en fyldig og smakfull riskrem, med en søt og god rød saus. Hvis du har brente mandler, er det godt å hakke opp disse og strø over riskremen for et sprøtt element i desserten?
Her skal du få min oppskrift på deilig riskrem med jordbærsaus og brente mandler! Om du ikke har brente mandler kan det være godt med knuste pepperkaker eller krumkaker til ✨
God jul ♥
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
Tips:
• Koker du grøt kun til bruk i riskrem, kan du koke grøten sammen med en frøene fra en vaniljestang + vaniljestangen! Dette gir en veldig god smak til riskremen! ?
• Mange synes det er stress å koke egen grøt for å lage riskrem! I vår familie har vi alltid risengrynsgrøt på lille julaften og koker derfor opp ekstra mye grøt, slik at vi har kald grøt til riskremen neste dag. Hvis du ikke koker grøt selv, kan du bruke Fjordland sin risengrynsgrøt. Pass på uansett hvilken grøt du bruker, at grøten skal være kald og at du smaker til riskremen til den smaker godt! ?
Steg
1
Ferdig
|
Lag riskrem:Visp kremfløte, melis og vaniljesukker til myk krem. Rør inn kald grøt. Smak til med mer melis/vaniljesukker om du ønsker den søtere. |
2
Ferdig
|
Ta ut frosne jordbær til tining. Når jordbærene er tint, men fremdeles kalde, kjøres de i blender med melis, vaniljesukker og sitronsaft. Tilsett mer melis om du ønsker den søtere. Oppbevar sausen i kjøleskapet. |
3
Ferdig
|
Lag brente mandlerLag brente mandler etter denne oppskriften om du ønsker noe sprøtt. Hvis ikke kan du hakke vanlige mandler. |
4
Ferdig
|