Gule bomber

16 6
Gule bomber

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Nøttekakene:
6 stk eggehvite
300 gram sukker
450 gram malte mandler
Gul krem:
8 medium/large eggeplommer ca. 160 gram eggeplomme (noen gram fra eller til går fint)
3.5 dl kremfløte
200 gram sukker
35 gram maizenna ca. 5 toppede teskjeer
0.5 ts salt
3 ts vaniljesukker
300 gram meierismør
Pynt:
150 gram mørk kokesjokolade
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:

Ingredienser

  • Nøttekakene:

  • Gul krem:

  • Pynt:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Deilige gule bomber! For de som er glad i suksessterte, anbefaler jeg disse nydelige gule bombene. De smaker utrolig godt og det er skikkelig stas å servere disse om man får besøk. Det tar litt tid å lage dem, men det er litt av kosen med det. Det som er så bra er at de kan fryses og tas opp rett før servering.  Jeg har også lagd en annen versjon av gule bomber, fylt med sjokoladekrem i midten. Disse er også helt fantastisk gode, så jeg anbefaler deg å teste ut disse også – oppskriften finner du her.

Om du er glad i å lage julekaker og annet godt, finner du mange andre juleoppskrifter her på bloggen. Både kokosmakroner, maryland cookies, havreflarn, smultringer, hardinglefser og brente mandler. Du bør også prøve oppskriften min på fløtekarameller og fløtekarameller med chili og havsalt, de er utrolig gode og fine å gi bort i gave ♥

Følg meg gjerne på INSTAGRAM, FACEBOOK og TIKTOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

gule bomber

gule bomber

TIPS!

  • Bruk ingredienskalkulatoren til å halvere, eller gange oppskriften. Jeg har stilt den inn slik at hvis den står på “2 porsjoner”, så gir det én full oppskrift på ca. 50 små eller 30 store gule bomber med sjokoladekrem. Still den inn på 1 om du ønsker å halvere oppskriften, eller 4 om du ønsker å doble oppskriften.
  • Lag den gule kremen dagen i forveien, da er den skikkelig kald når du skal sprøyte den ut.
  • Mal mandlene i en food-prosessor med kniv eller bruk en mandelkvern
  • Sett kakene noen minutter i kjøleskapet etter du har hatt på smeltet sjokolade. Da vil sjokoladen stivne, og det blir enklere å pakke de i kakebokser.
(Visited 183 746 times, 56 visits today)

Steg

1
Ferdig

START MED Å LAGE DEN GULE KREMEN:

Ha fløte, eggeplommer, maizena, sukker, salt og vaniljesukker i en kjele.

Det er VIKTIG at du rører med visp hele tiden. Den blir tykkere jo varmere den blir og det er derfor viktig å røre godt slik at det ikke blir klumper, og slik at den ikke svir seg i bunnen. Den vil skumme litt i starten slik som på bildet, men den vil tykne etterhvert.

2
Ferdig

VIKTIG: La kremen småkoke maks ett minutt, mens du rører godt!

3
Ferdig

Trekk kjelen vekk fra varmen, og visp inn litt og litt smør om gangen. Smøret skal ikke smeltes før du har den i kremen og trenger heller ikke å være romtemperert. Smøret skal røres inn i den varme eggekremen, så ikke vent til kremen er kald. Når du har rørt inn litt og litt smør til alt smøret er rørt inn, har du kremen over i en skål og dekker med plastikkfolie, sett kaldt, gjerne over natten. Kremen skal sprøytes på kakene når den er helt avkjølt.

4
Ferdig

Lag nøttekakene:

Ha eggehviter i en ren bakebolle. Det er viktig å ikke få spor av eggeplomme i eggehviten, da vil ikke marengsen bli stiv. Visp eggehviten til det begynner å skumme, tilsett deretter litt og litt sukker mens maskinen går på middels hastighet, til alt sukkeret er i. Sett deretter maskinen på full hastighet og visp til en luftig og blank marengs, til all sukkeret er løst opp.

5
Ferdig

Tilsett hakkede mandler, og vend inn med en slikkepott. Du kan enten kverne mandlene i mandelkvern, eller så kan du kjøre mandlene i food-prosessor med knivblad. Jo lengre du vender og rører inn mandlene i marengsen, jo mer flytende vil røren bli og jo flatere kjeks får du. For å beholde litt mønster/struktur på kjeksen, så vender du kun mandlene inn til de er blandet med marengsen.

6
Ferdig

Ha deretter røren i en sprøytepose og sprøyt de ut på bakepapir. Jeg liker når de ikke blir for tykke, men du velger selv hvor tykke du vil ha de.

7
Ferdig

Stek de i forvarmet ovn på 180 grader, over- og undervarme, i 10-13 minutter. Til de begynner å få litt lysebrun farge i kantene. La kakene kjøles ned på papiret før de legges over på en rist.

8
Ferdig

Sett kakene sammen:

Legg småkakene utover kjøkkenbenken. Ha den kalde gule kremen i en sprøytepose. Sprøyt fine gule roser på halvparten av nøttekakene, den andre halvparten legger du oppå.

9
Ferdig

Når du har sprøytet ut gul krem på halvparten, legger du de sammen.

10
Ferdig

Smelt sjokolade i mikrobølgeovnen. 10 sekunder om gangen, rør rundt. Gjenta til sjokoladen er smeltet og ha den over i en sprøytepose og klipp et lite hull. Sprøyt over kakene slik som på bildet.

11
Ferdig

La sjokoladen stivne oppå kakene, før de pakkes i bokser og legges i fryseren.

12
Ferdig

Hvis kakene pakkes i en tett boks er de like gode etter ett år i fryseren. Jeg fant noen igjen i fryseren fra julen i fjor, og de er like gode nå :)

13
Ferdig

Håper du vil teste ut oppskriften. Spør hvis du lurer på noe, og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under om du vil :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Maryland Cookies
Hardinglefser med smørkrem
neste
Hardinglefser med smørkrem
forrige
Maryland Cookies
Hardinglefser med smørkrem
neste
Hardinglefser med smørkrem

62 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei. Prøver disse for første gang i dag. Når jeg skulle røre inn smøret tok jeg kremen i en bakebollen og brukte mikseren til å røre inn smøret, håper ikke det gjorde noe, kremen ble veldig fin! Gleder meg til de er ferdige 😊

Hei. Prøver disse for første gang i dag. Når jeg skulle røre inn smøret tok jeg kremen i en bakebollen og brukte mikseren til å røre inn smøret, kremen ble veldig fin! Gleder meg til de er ferdige😊

Så bra at det ble vellykket. Ikke dumt å ha det i en bakeboller og bruke mikser 🙂

Hei! Det går an å bruke varmluft, men steketiden må reduseres noe. Følg med underveis og ta de ut av ovnen så raskt de begynner å få litt farge.

Hei😊 Hvor lenge skal den gule kremmen varmes? Varmes den først på svak varme, eller skrur du platen på fult med en gang?

Middels-høy varme på platen, rør kraftig hele tiden. Det skal koke i ett halvt minutt under stadig omrøring. Deretter trekker du kjelen vekk fra varmen og tilsetter litt og litt gul krem, mens du rører godt.

Hei! Nei pisker ikke kremen opp igjen ☺️ Den skal kun kjøles ned og sprøytes på kakene når den er kald ☺️

Smøret må røres inn litt og litt. Da skal den ikke skille seg. Hvis den allikevel har skilt seg ville jeg har forsøkt å rørt den sammen igjen, med en stavmixer.

Hei, kremen ble ikke tykk nok, hva gjør jeg da? Ha oppi vispet kremfløte? Mer maizenba eller smør? Den ble veldig god på smak da!

Hei! Tror den vil bli litt mer tennende med pisket kremfløte. Varm den forsiktig opp og rør inn litt mer smør – det ville jeg gjort! ☺️💛

Hei! Det er mitt vanskelig å redde den hvis den hvis den er rennende etter den er kjølt ned. Varmer du den opp igjen, vil den sprekke/skille seg pga. smøret. Ville prøvd å varme den litt forsiktig opp, og rør inn litt mer smør. Når den da kjøles ned, vil den stivne litt mer ☺️

Jeg har laget disse og fryst de ned. De har ligget i fryseren i en 2 ukers tid. Tok de opp her en dag,men ble litt skuffet når jeg skulle smake på de,for de var helt myke. Trodde de skulle være litt sprø eller harde,men disse minnet om når jeg spiser suksess kaka. Hva har jeg gjort galt?

Hei! Du har ikke gjort noe galt. Dette er i prinsippet suksesskake, og når du sprøyter gul krem på en sprø “kjeks” laget av eggehvite og sukker, så vil kjeksen trekke til seg litt fuktighet. Etter en runde i fryseren vil den ikke klare å beholde sprøheten, og derfor bli litt seig i konsistensen. Det er sånn jeg liker det 🙂 Håper de var gode på smak, selvom de ikke levde helt til forventningene når det kom til konsistens. Jeg anbefaler deg å servere de kalde, og de er også gode nesten rett fra fryseren 🙂

Hei! Så koselig tilbakemelding, tusen takk og i lige måde!🤶 Hvis den gule kremen skiller seg, har du nok rørt inn for mye smør om gangen. Det er viktig å røre inn litt og litt, det vil si: Rør inn ett par terninger, når disse har smeltet inn kan du tilsette ett par til. Repeter dette frem til alt smøret er rørt inn. Husk å trekk kjelen vekk fra varmen når du tilsetter smøret, og kremen må ikke varmes opp etter smøret er rørt inn. Håper du får det til ⭐️

Det går helt fint! Men kjeksene vil bli mer som makroner ☺️ Hvis du lar de tørke litt på benken, etter du har sprøytet dem ut på bakepapiret, vil du få de tilnærmet lik makroner ☺️

Hei, jeg lurte på om du tror det vil gå ann å lage kremen av Gryr plantebasert fløte og melkefritt smør? Selvfølgelig den blå “margarinen” ikkje smøremykt. Vil lage disse til en venninne som har melkeallergi 😊 mvh Helle

Hei! Så koselig at du vil lage til venninnen din! ❤️ Tåler hun ikke laktosefri fløte? Jeg er litt usikker, men det er maizena og eggeplommene + smøret som gjør at kremen blir tykk og holder seg fast og fin, så det skal i prinsippet gå bra 🙂 men jeg har aldri laget det før, så jeg kan ikke garantere noe på hverken smak eller konsistens. Hvis du prøver så gi meg beskjed! Kjekt å vite 😀

Hei, skal prøve disse i morgen.
Men jeg lurer på hvor lenge di kan ligge på disken før de blir dårlige ? Må jeg fryse dem med en gang og tine dem igjen når jeg skal spise dem? Og hvordan tiner jeg dem for og få best resultat ?

Hei! Siden det er fløte i kremen, så bør de ikke ligge for lenge i romtemperatur. Men hvis du lager de og skal spise de seinere samme dag eller neste dag kan du ha de i kjøleskapet. Går det flere dager fra du lager dem, til de skal spises, anbefaler jeg en tur i fryseren! Jeg synes de smaker bedre etter en tur i fryseren, da de blir litt seige og kalde ❤️

Hei Ida,
Flott blogg, veldig oppskrifter, gleder meg til å prøve flere oppskrifter 🤩
Angående denne oppskriften, lurer jeg på hvor fint malte skal mandlene være? Veldig fint eller midt imellom,, har det noe å si for å få bra resultat?
På forhånd takk for svar😊
Hilsen Bassima

Hei! Tusen takk for det! Så kjekt 😀 litt sånn midt i mellom, vil jeg si! Ikke finmalt, og heller ikke grovmalt 😅

Hei😊
Kakene ble litt tørre og mer som kjeks i konsistens… Vil de bli seige etter en tur i fryseren?

Hei! Det stemmer! 🙂 Når kakene får stått litt med den gule kremen, enten i kjøleskap eller fryseren så vil de blir seige ❤️

Hei! Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser” så vil ingredienslisten komme frem 🙂

Kalde egg går helt fint 🙂 Du kan lune eggene ved å legge de i en skål med lunket vann i 5-10 minutter, hvis du ønsker å ha dem tempererte.

Den kan fryses ned og brukes seinere på en pavlova, nøttebunn eller sammen med friske bær. Den kan også blandes i vaffelrøre eller bruker som en tykk vaniljekrem 🙂

Bruker vanlig saltet meierismør som er med på å gi god smak på kremen 🙂 Smøret trenger ikke være temperert, så lenge du rører inn litt og litt smør med visp 🙂

Hei 😊har er spørsmål til den gule kremen. Skal jeg smelte smøret i en gryte ?
Han jeg bruke lactose frit smør?
Hilsen Ingunn

Hei! Smøret skal ikke smeltes! Du vispe inn litt og litt av smøret i den varme eggekremen 🙂

Laget kakene, men skjønner ikke hvordan det bare skal være 60? Er opp i ca 80 stk og enda mere røre igjen?

Det kan hende du sprøyter ut litt mindre enn det jeg gjør, at du lager tynnere kaker 🙂 Ellers så kan det hende jeg rører sammen røren litt lengre enn det du gjør, for da detter den litt sammen 🙂

Hei! Har lagd disse å de var virkelig fantastiske!
Men nå har jeg prøvd igjen og igjen og igjen…. å de blir ikke luftig slik de ble første gangen jeg lagde! Nå detter de på en måte sammen og er bare myke eller helt harde ikke sprø og myke inni som de ble første gang! Hva gjør jeg feil nå? 🙁

Hei! Kanskje du røren røren for mye? Når du vender inn mandlene, er det lurt å ikke blande for lenge. Da vil du slå all luften ut av røren, og røren vil falle sammen.. Prøv på det, og gi beskjed om det ble bedre 🙂

Hei. Disse prøvde jeg idag. Og det var en GOD oppskrift. ? Kjempe gode kaker. Jeg lurer pp hvilken sprøyte tut du bruker for å få slike fine roser?

Hei. Beklager seint svar 🙂 Husker ikke helt hvilket tipp jeg brukte her, men det går fint med en vanlig stjernetipp 🙂

Legg Til Din Kommentar