Gule bomber

7 2
Gule bomber

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Nøttekakene:
8 stk eggehvite
400 gram sukker
600 gram malte mandler
Gul krem:
8 M/L eggeplommer
3.5 dl kremfløte
200 gram sukker
5 ts maizenna
0.5 ts salt
4 ts ts vaniljesukker
300 gram meierismør
Pynt:
250 gram mørk kokesjokolade
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 1.5 time
  • Middels

Ingredienser

  • Nøttekakene:

  • Gul krem:

  • Pynt:

Fremgangsmåte

Del

Disse småkakene er fantastisk gode! Seige nøttekaker fylt med deilig gul krem, toppet med mørk kokesjokolade, kan jo ikke slå feil! For de som er glad i suksessterte, anbefaler jeg disse nydelige gule bombene. Det som er så bra er at de kan fryses og tas opp rett før servering. De er like gode iskalde som de er romtempererte. Det som også er bra er at kakene er glutenfrie 🙂

Du bør starte med å lage den gule kremen. Denne må kjøles helt ned før den kan fylles inni småkakene. Når den gule kremen står til avkjøling kan du lage nøttekakene 🙂

1 oppskrift gir ca. 30 gule bomber

 

(Visited 62 542 times, 495 visits today)

Steg

1
Ferdig

Gul krem:

Ha fløte, eggeplommer, maizenna, sukker, salt og vaniljesukker i en kjele.
Det er VIKTIG at du rører med visp hele tiden. Den blir tykkere jo varmere den blir og det er derfor viktig å røre godt slik at det ikke blir klumper, og slik at den ikke svir seg i bunnen. Den vil skumme litt i starten slik som på bildet, men vil tykne etterhvert.

2
Ferdig

Etterhvert som du rører og kremen blir varmere vil den tykne, slik som på bildet
VIKTIG: La kremen småkoke maks ett minutt, mens du rører godt!

3
Ferdig

Trekk kjelen vekk fra varmen, og visp inn litt og litt smør om gangen.
Ha kremen over i en skål og dekk med plastikkfolie, sett kaldt, gjerne over natten.

4
Ferdig

Lag nøttekakene:

Ha eggehviter i en ren bakebolle. Det er viktig å ikke få spor av eggeplomme i eggehviten, da vil ikke marengsen bli stiv.
Visp eggehviten til det begynner å skumme, tilsett deretter litt og litt sukker mens maskinen går på middels hastighet, til alt sukkeret er i. Sett deretter maskinen på full hastighet og visp til en luftig og blank marengs, til all sukkeret er løst opp.

5
Ferdig

Tilsett hakkede mandler, og vend inn med en slikkepott.
Du kan enten kverne mandlene i mandelkvern, eller så kan du kjøre mandlene i food-prosessor med knivblad.

6
Ferdig

Ha deretter røren i en sprøytepose og sprøyt de ut på bakepapir. Jeg liker når de ikke blir for tykke, men du velger selv hvor tykke du vil ha de.

7
Ferdig

Stek de i forvarmet ovn på 180 grader, over- og undervarme, i 10-13 minutter.
La kakene kjøles ned på papiret før de legges over på en rist.

8
Ferdig

Sett kakene sammen:

Legg småkakene utover kjøkkenbenken. Ha den kalde gule kremen i en sprøytepose. Sprøyt fine gule roser på halvparten av nøttekakene, den andre halvparten legger du oppå.

9
Ferdig

Når du har sprøytet ut gul krem på halvparten, legger du de sammen.

10
Ferdig

Smelt sjokolade i mikrobølgeovnen. 10 sekunder om gangen, rør rundt. Når sjokoladen har smeltet, ha den over i en sprøytepose og klipp et lite hull. Sprøyt over kakene slik som på bildet.

11
Ferdig

La sjokoladen stivne oppå kakene, før de pakkes i bokser og legges i fryseren.

12
Ferdig

Hvis kakene pakkes i en tett boks er de like gode etter ett år i fryseren. Jeg fant noen igjen i fryseren fra julen i fjor, og de er like gode nå :)

13
Ferdig

Håper du vil teste ut oppskriften. Spør hvis du lurer på noe, og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under om du vil :)

Følg meg gjerne på Instagram, for å få oppdateringer når jeg legger ut nye oppskrifter på bloggen :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Maryland Cookies
neste
Hardinglefser med smørkrem
forrige
Maryland Cookies
neste
Hardinglefser med smørkrem

20 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei Ida,
Flott blogg, veldig oppskrifter, gleder meg til å prøve flere oppskrifter 🤩
Angående denne oppskriften, lurer jeg på hvor fint malte skal mandlene være? Veldig fint eller midt imellom,, har det noe å si for å få bra resultat?
På forhånd takk for svar😊
Hilsen Bassima

Hei! Tusen takk for det! Så kjekt 😀 litt sånn midt i mellom, vil jeg si! Ikke finmalt, og heller ikke grovmalt 😅

Hei! Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser” så vil ingredienslisten komme frem 🙂

Kalde egg går helt fint 🙂 Du kan lune eggene ved å legge de i en skål med lunket vann i 5-10 minutter, hvis du ønsker å ha dem tempererte.

Den kan fryses ned og brukes seinere på en pavlova, nøttebunn eller sammen med friske bær. Den kan også blandes i vaffelrøre eller bruker som en tykk vaniljekrem 🙂

Bruker vanlig saltet meierismør som er med på å gi god smak på kremen 🙂 Smøret trenger ikke være temperert, så lenge du rører inn litt og litt smør med visp 🙂

Hei 😊har er spørsmål til den gule kremen. Skal jeg smelte smøret i en gryte ?
Han jeg bruke lactose frit smør?
Hilsen Ingunn

Hei! Smøret skal ikke smeltes! Du vispe inn litt og litt av smøret i den varme eggekremen 🙂

Det kan hende du sprøyter ut litt mindre enn det jeg gjør, at du lager tynnere kaker 🙂 Ellers så kan det hende jeg rører sammen røren litt lengre enn det du gjør, for da detter den litt sammen 🙂

Hei! Har lagd disse å de var virkelig fantastiske!
Men nå har jeg prøvd igjen og igjen og igjen…. å de blir ikke luftig slik de ble første gangen jeg lagde! Nå detter de på en måte sammen og er bare myke eller helt harde ikke sprø og myke inni som de ble første gang! Hva gjør jeg feil nå? 🙁

Hei! Kanskje du røren røren for mye? Når du vender inn mandlene, er det lurt å ikke blande for lenge. Da vil du slå all luften ut av røren, og røren vil falle sammen.. Prøv på det, og gi beskjed om det ble bedre 🙂

Hei. Disse prøvde jeg idag. Og det var en GOD oppskrift. ? Kjempe gode kaker. Jeg lurer pp hvilken sprøyte tut du bruker for å få slike fine roser?

Hei. Beklager seint svar 🙂 Husker ikke helt hvilket tipp jeg brukte her, men det går fint med en vanlig stjernetipp 🙂

Legg Til Din Kommentar