Ingredienser
-
Nøttekakene:
-
6 stk eggehvite
-
300 gram sukker
-
450 gram malte mandler
-
Gul krem:
-
8 medium/large eggeplommer
-
3.5 dl kremfløte
-
200 gram sukker
-
5 toppede ts maizenna
-
0.5 ts salt
-
4 ts ts vaniljesukker
-
300 gram meierismør
-
Pynt:
-
150 gram mørk kokesjokolade
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
Deilige gule bomber! For de som er glad i suksessterte, anbefaler jeg disse nydelige gule bombene. Det som er så bra er at de kan fryses og tas opp rett før servering. Du bør starte med å lage den gule kremen. Denne må kjøles helt ned før den kan fylles inni småkakene. Når den gule kremen står til avkjøling kan du lage nøttekakene 🙂
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍
1 oppskrift gir ca. 30 gule bomber
Steg
1
Ferdig
|
START MED Å LAGE DEN GULE KREMEN:Ha fløte, eggeplommer, maizenna, sukker, salt og vaniljesukker i en kjele. Det er VIKTIG at du rører med visp hele tiden. Den blir tykkere jo varmere den blir og det er derfor viktig å røre godt slik at det ikke blir klumper, og slik at den ikke svir seg i bunnen. Den vil skumme litt i starten slik som på bildet, men vil tykne etterhvert. |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Lag nøttekakene:Ha eggehviter i en ren bakebolle. Det er viktig å ikke få spor av eggeplomme i eggehviten, da vil ikke marengsen bli stiv. Visp eggehviten til det begynner å skumme, tilsett deretter litt og litt sukker mens maskinen går på middels hastighet, til alt sukkeret er i. Sett deretter maskinen på full hastighet og visp til en luftig og blank marengs, til all sukkeret er løst opp. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Sett kakene sammen: |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
Håper du vil teste ut oppskriften. Spør hvis du lurer på noe, og legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under om du vil :) Følg meg gjerne på Instagram, for å få oppdateringer når jeg legger ut nye oppskrifter på bloggen :) |
52 Kommentarer Skjul Kommentar
Disse kakene kaller mine kolleger «orgasme» når jeg har de med, er det lov å si?🙈🤩😋
Haha, Det er lov å si! 😂
Flott- lett forståelig oppskrift og kjempegode på smak 👍
Med denne «gulbomba» har jeg alltid kaffebrød i fryseren.
Så hyggelig å høre! Helt enig, alltid kjekt å ha noe liggende i fryseren! 🙂
Jag må bruke varmluft,går d og hvilken temperatur?
Hei! Det går an å bruke varmluft, men steketiden må reduseres noe. Følg med underveis og ta de ut av ovnen så raskt de begynner å få litt farge.
Hei😊 Hvor lenge skal den gule kremmen varmes? Varmes den først på svak varme, eller skrur du platen på fult med en gang?
Middels-høy varme på platen, rør kraftig hele tiden. Det skal koke i ett halvt minutt under stadig omrøring. Deretter trekker du kjelen vekk fra varmen og tilsetter litt og litt gul krem, mens du rører godt.
Hei 😃 Pisker du opp den gule kremen før du sprøyter den på kakene, når den er laget dagen før?
Hei! Nei pisker ikke kremen opp igjen ☺️ Den skal kun kjøles ned og sprøytes på kakene når den er kald ☺️
Fryser du de uten sjokolade pynt?
Nei, fryser de med sjokolade ☺️
Hvem maizena brukte du?
Vanlig gul pakke
Rører du ut plommene før du måler opp i ml?
Hei! M/L står ikke for ml, men for størrelsene medium/large på eggene ☺️
Hei, kremen ble ikke tykk nok, hva gjør jeg da? Ha oppi vispet kremfløte? Mer maizenba eller smør? Den ble veldig god på smak da!
Hei! Tror den vil bli litt mer tennende med pisket kremfløte. Varm den forsiktig opp og rør inn litt mer smør – det ville jeg gjort! ☺️💛
Den gule kremen ble ikke så veldig tykk, kan jeg redde den med mere maisennamel?
Hei! Det er mitt vanskelig å redde den hvis den hvis den er rennende etter den er kjølt ned. Varmer du den opp igjen, vil den sprekke/skille seg pga. smøret. Ville prøvd å varme den litt forsiktig opp, og rør inn litt mer smør. Når den da kjøles ned, vil den stivne litt mer ☺️
Jeg har laget disse og fryst de ned. De har ligget i fryseren i en 2 ukers tid. Tok de opp her en dag,men ble litt skuffet når jeg skulle smake på de,for de var helt myke. Trodde de skulle være litt sprø eller harde,men disse minnet om når jeg spiser suksess kaka. Hva har jeg gjort galt?
Hei! Du har ikke gjort noe galt. Dette er i prinsippet suksesskake, og når du sprøyter gul krem på en sprø “kjeks” laget av eggehvite og sukker, så vil kjeksen trekke til seg litt fuktighet. Etter en runde i fryseren vil den ikke klare å beholde sprøheten, og derfor bli litt seig i konsistensen. Det er sånn jeg liker det 🙂 Håper de var gode på smak, selvom de ikke levde helt til forventningene når det kom til konsistens. Jeg anbefaler deg å servere de kalde, og de er også gode nesten rett fra fryseren 🙂
Gulkremen har så lett for å skille seg,hva gjør jeg feil👍Takk for mange flotte oppskrifter,ha en flott førjulstid🤶⭐️🎄🕯
Hei! Så koselig tilbakemelding, tusen takk og i lige måde!🤶 Hvis den gule kremen skiller seg, har du nok rørt inn for mye smør om gangen. Det er viktig å røre inn litt og litt, det vil si: Rør inn ett par terninger, når disse har smeltet inn kan du tilsette ett par til. Repeter dette frem til alt smøret er rørt inn. Husk å trekk kjelen vekk fra varmen når du tilsetter smøret, og kremen må ikke varmes opp etter smøret er rørt inn. Håper du får det til ⭐️
Kan man bruke mandel mel til disse
Det går helt fint! Men kjeksene vil bli mer som makroner ☺️ Hvis du lar de tørke litt på benken, etter du har sprøytet dem ut på bakepapiret, vil du få de tilnærmet lik makroner ☺️
Hei, jeg lurte på om du tror det vil gå ann å lage kremen av Gryr plantebasert fløte og melkefritt smør? Selvfølgelig den blå “margarinen” ikkje smøremykt. Vil lage disse til en venninne som har melkeallergi 😊 mvh Helle
Hei! Så koselig at du vil lage til venninnen din! ❤️ Tåler hun ikke laktosefri fløte? Jeg er litt usikker, men det er maizena og eggeplommene + smøret som gjør at kremen blir tykk og holder seg fast og fin, så det skal i prinsippet gå bra 🙂 men jeg har aldri laget det før, så jeg kan ikke garantere noe på hverken smak eller konsistens. Hvis du prøver så gi meg beskjed! Kjekt å vite 😀
Hei, skal prøve disse i morgen.
Men jeg lurer på hvor lenge di kan ligge på disken før de blir dårlige ? Må jeg fryse dem med en gang og tine dem igjen når jeg skal spise dem? Og hvordan tiner jeg dem for og få best resultat ?
Hei! Siden det er fløte i kremen, så bør de ikke ligge for lenge i romtemperatur. Men hvis du lager de og skal spise de seinere samme dag eller neste dag kan du ha de i kjøleskapet. Går det flere dager fra du lager dem, til de skal spises, anbefaler jeg en tur i fryseren! Jeg synes de smaker bedre etter en tur i fryseren, da de blir litt seige og kalde ❤️
Hei Ida,
Flott blogg, veldig oppskrifter, gleder meg til å prøve flere oppskrifter 🤩
Angående denne oppskriften, lurer jeg på hvor fint malte skal mandlene være? Veldig fint eller midt imellom,, har det noe å si for å få bra resultat?
På forhånd takk for svar😊
Hilsen Bassima
Hei! Tusen takk for det! Så kjekt 😀 litt sånn midt i mellom, vil jeg si! Ikke finmalt, og heller ikke grovmalt 😅
Hei😊
Kakene ble litt tørre og mer som kjeks i konsistens… Vil de bli seige etter en tur i fryseren?
Hei! Det stemmer! 🙂 Når kakene får stått litt med den gule kremen, enten i kjøleskap eller fryseren så vil de blir seige ❤️
Kan jeg få opskirift Gule bomber
Hei! Trykk på plusstegnet ved siden av der det står “ingredienser” så vil ingredienslisten komme frem 🙂
Jeg har bare kalde egg. Går det bra likevel?
Kalde egg går helt fint 🙂 Du kan lune eggene ved å legge de i en skål med lunket vann i 5-10 minutter, hvis du ønsker å ha dem tempererte.
Hei, jeg bare lurer på hva man kan bruke den gule kremen til hvis man har litt til overs😅
Den kan fryses ned og brukes seinere på en pavlova, nøttebunn eller sammen med friske bær. Den kan også blandes i vaffelrøre eller bruker som en tykk vaniljekrem 🙂
Smøret skal være temperert, usaltet?
Bruker vanlig saltet meierismør som er med på å gi god smak på kremen 🙂 Smøret trenger ikke være temperert, så lenge du rører inn litt og litt smør med visp 🙂
Hei 😊har er spørsmål til den gule kremen. Skal jeg smelte smøret i en gryte ?
Han jeg bruke lactose frit smør?
Hilsen Ingunn
Hei! Smøret skal ikke smeltes! Du vispe inn litt og litt av smøret i den varme eggekremen 🙂
Laget kakene, men skjønner ikke hvordan det bare skal være 60? Er opp i ca 80 stk og enda mere røre igjen?
Det kan hende du sprøyter ut litt mindre enn det jeg gjør, at du lager tynnere kaker 🙂 Ellers så kan det hende jeg rører sammen røren litt lengre enn det du gjør, for da detter den litt sammen 🙂
Hei! Har lagd disse å de var virkelig fantastiske!
Men nå har jeg prøvd igjen og igjen og igjen…. å de blir ikke luftig slik de ble første gangen jeg lagde! Nå detter de på en måte sammen og er bare myke eller helt harde ikke sprø og myke inni som de ble første gang! Hva gjør jeg feil nå? 🙁
Hei! Kanskje du røren røren for mye? Når du vender inn mandlene, er det lurt å ikke blande for lenge. Da vil du slå all luften ut av røren, og røren vil falle sammen.. Prøv på det, og gi beskjed om det ble bedre 🙂
Hei. Disse prøvde jeg idag. Og det var en GOD oppskrift. ? Kjempe gode kaker. Jeg lurer pp hvilken sprøyte tut du bruker for å få slike fine roser?
Hei. Beklager seint svar 🙂 Husker ikke helt hvilket tipp jeg brukte her, men det går fint med en vanlig stjernetipp 🙂
Hvis man har mer krem til overs, kan den fryses og brukes til noe annet senere?
Det går helt fint! 🙂