PASTA MED MARINERTE SCAMPI OG PARMESANSAUS

25 4
PASTA MED MARINERTE SCAMPI OG PARMESANSAUS

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
SCAMPI OG MARINADE
1 kg frossen scampi
1 dl smaksnøytral olje soyaolje/solsikkeolje/rapsolje
4 stk hvitløksfedd
1 stk rød chili
0.5 dl sweet chili saus
Parmesansaus
1 boks cherrytomater
2 stk løk
1 dl hvitvin
3 dl kremfløte
150 gram parmesan
0.5 sitron
DIVERSE
3 stk gulrøtter
1 pakke sukkererter
4 stk store champignon
500 gram pasta Fettuccine, spaghetti, skruer, sløyfer,
Hvis du har: ferske urter Persille eller gressløk
salt og pepper
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
  • Nøtter
  • Spicy
Kjøkken:
  • 60 minutter
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

  • SCAMPI OG MARINADE

  • Parmesansaus

  • DIVERSE

Fremgangsmåte

Del

Pasta med marinerte scampi og parmesansaus er absolutt den alle beste pastaretten jeg noen gang har laget! Den er full i gode smaker, litt spicy og er deilig kremet med parmesan og kremfløte, med gode knasende grønnsaker! En skikkelig innertier 🙂

Det ligger oppskrift på marinerte scampi på bloggen som jeg bruker til tapasretter, pastaretter, supper og wok! Det er den oppskriften på scampi, jeg har brukt i denne pastaretten.

Oppskriften er til ca. 6 personer 🙂

(Visited 90 995 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

SKRELL OG RENS SCAMPI

Bruk frossen, rå scampi, som du tiner på kjøkkenbenken eller i kaldt/lunket vann.

2
Ferdig

Skrell scampiene slik du skreller reker.

3
Ferdig

Lag et snitt på baksiden av scampien.

4
Ferdig

Dra ut den svarte skittstreken

5
Ferdig

LAG MARINADE OG MARINER SCAMPI

Kjør olje, hvitløk, chili og sweetchilisaus i en blender eller en stavmikser, til alt er kjørt godt sammen. (Ha oppi fersk gressløk eller persille om du har det). Hell marinaden over scampien og la marinere i ca. 1 time, gjerne over natten om du har mulighet til det.

6
Ferdig

Ha scampi med all marinaden over i en ildfast form, strø over salt. Stek scampien i forvarmet ovn på 200 grader, varmluft, til scampiene er rosa (ca. 10-20 minutter). Åpne ovnen og rør litt på scampiene underveis.

7
Ferdig

KUTT GRØNNSAKENE

- Finhakk løk
- Del sopp i to og kutt i skiver
- Kutt gulrøtter i tynne strimler (går helt fint å dele gulroten i to og kutte i skiver).
- Del cherrytomater i to
- Kutt sukkererter i to

8
Ferdig

KOK FERDIG PASTA

Kok pastaen til den har ett par minutter igjen av koketiden, den skal kokes helt ferdig i sausen. Sil vekk kokevannet på pastaen, og hell over kaldt vann for å stoppe kokeprosessen. Bland i litt olje, slik at pastaen ikke klistrer seg sammen. Sett pastaen til sides imens du lager sausen.

9
Ferdig

Stek sopp og gulrøtter i litt olje i en varm stekepanne, legg til sides i en skål.

10
Ferdig

LAG PARMESANSAUS

Lag parmesansausen ved å steke finhakket løk og cherrytomater i litt olje. Stek i ett par minutter. Ha deretter på hvitvin og la koke litt i ca. 2-3 minutter.

11
Ferdig

Ha deretter oppi stekeskyen fra scampien og kremfløte (pell ut scampiene eller bruk en sil), la det koke i 4-5 minutter.

12
Ferdig

Smak til med salt, pepper, sitronsaft og rasp oppi halvparten av parmesanen.

13
Ferdig

Nå er sausen ferdig, pastaen er kokt, scampien er stekt og grønnsakene er kuttet og stekt.

14
Ferdig

Ha pasta, gulrøtter og sopp over i sausen og la koke ett par minutter. Rør alt godt sammen.

15
Ferdig

Når pastaen har kokt litt i sausen og du har smakt godt til. Ha oppi scampiene og sukkererter. Bland alt godt sammen og riv over resten av parmesanen og finhakkede urter (gressløk eller persille) om du har det.

16
Ferdig

Server pastaen med hvitløksbrød og noe godt i glasset :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Pavlovabombe
forrige
PAVLOVABOMBE!
neste
SAFTIG GULROTKAKE MED OSTEKREM
Pavlovabombe
forrige
PAVLOVABOMBE!
neste
SAFTIG GULROTKAKE MED OSTEKREM

15 Kommentarer Skjul Kommentar

Denne har jeg laget flere ganger??En gang med skinke til ungdommen som ikke er like glad i scampi…De elsket det?
Dette er en av mine favoritter(med scampi)??

Pasta med marinerte scampi og parmesansaus
Laget denne retten i dag. Utrolig god pastarett. Scampi i pastaretter blir ofte litt lite smakfulle, syns jeg. Her gav marineringen og tilbereding i stekeovnen et veldig godt resultat. Retten var en av de bedre pastaretter jeg har laget?

Utrolig hyggelig å høre at du liker denne pastaretten! Den er en av mine favoritter?

Prøvde denne oppskriften etter et søk på pasta med scampi da jeg fant noen scampi i fryseren. Enige med flere at dette er en av de mest smakfulle oppskriftene på pasta jeg noen gang har lagd selv. Skal prøve meg på flere av oppskriftene dine da dette var en suksess hos mann og barn!

Det var jo en utrolig hyggelig tilbakemelding å få! Håper du finner mange andre oppskrifter som faller i smak ☺️

Denne fikk 11 av 10 her i heimen???? Toppet måltidet med å lage hjemmelaget pasta til ??? Anbefales å teste ut oppskrift!

Så utrolig gøy å høre at den falt i smak! ? Høres helt nydelig med hjemmelaget pasta til!

Denne pastaretten er den beste jeg noen gang har smakt? Den er full av smaker,og får deg til å smile når du spiser..for så god er den!! Vil du imponere din kjære, gode venner eller familien? Prøv denne..Du vil ikke angre❤️
(Du kan fint bytte til kylling om man ikke spiser scampi) Lykke til!!

Legg Til Din Kommentar

+