Ingredienser
-
2 kg hel rå kylling
-
1 purreløk
-
6 gulrøtter
-
1 løk
-
4 hvitløksfedd
-
1 ss Hel sort pepper
-
1 stk laubærblad
-
100 gram meierismør
-
100 gram hvetemel
-
12 dl kyllingkraft
-
3 dl kremfløte
-
Annet:
-
1.5 kg mandelpoteter
-
tyttebærsyltetøy
-
Litt olivenolje/raps, solsikke eller soya
-
maldonsalt og pepper
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!
En nydelig klassiker, nemlig kyllingfrikassé! Retten som drar meg rett tilbake til barndommen. Jeg elsker konsistensen på de møre kyllingbitene, som blir enda mykere i den milde og gode sausen. Denne middagen er både billig og enkel å lage, og faller i smak for både store og små. Med gode mandelpoteter og tyttebærsyltetøy til, kan det ikke bli feil. Jeg hadde også noen rosenkål liggende som jeg tilsatte frikasséen.
Dette kan du preppe i forveien:
- Lag kyllingkraft og rens kyllingkjøttet fritt for bein og skinn.
- Kutt grønnsakene og kok de i kraften.
- Skrell mandelpoteter og oppbevar i kaldt vann i kjøleskapet frem til de skal kokes.
Da gjenstår det bare å smelte smør og hvetemel, tilsette kyllingkraften og kremfløte. La det koke til en deilig saus før du tilsetter den rensede kyllingen og grønnsakene. Og så må du koke poteter da 🙂
Håper du liker denne oppskriften på kyllingfrikasse. Sjekk ut denne oppskriften på lammefrikassé også!❤️
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer! Tagg meg gjerne eller send meg bilde om du tester denne oppskriften ♥
Steg
1
Ferdig
|
Skyll og del en tredjedel av purreløken, en gulrot og en løk i store biter. Disse skal i kraften. Resten av gulrøttene kan skrelles og kuttes i tynne skiver. Det samme med purreløken. |
2
Ferdig
|
Skjær lårene, vingene og brystet av kyllingskroget. Det er ikke så nøye om det ikke blir så pent, da alt kjøttet skal renses av beinet etter den er kokt. |
3
Ferdig
|
Varm opp en romslig kjele og fres grønnsakene i litt olje. Legg kyllinglårene, skroget, vingene og brystene oppi kjelen med grønnsakene. Ha oppi hel sort pepper, ett par gode klyper med salt og laurbærblad. Hell på kaldt vann til det dekker kyllingen. La det koke opp, og skru deretter ned varmen og sett på lokk. Det skal ikke koke, men kun trekke rett under kokepunktet. La stå i 1 time. |
4
Ferdig
|
I mellomtiden kan du skrelle mandelpotetene og legge de i kaldt vann. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Sil kraften - mos grønnsakene ned i silen for å få mest mulig smak ut i kraften og ha kraften tilbake i kjelen. Kok purreløken og gulrøttene 2-3 minutter i kraften. Bruk en sil til å "fiske" de opp fra kraften og legg over på en tallerken. |
7
Ferdig
|
Damp de skrelte mandelpotetene i en kjele med en potetrist i bunn. Mandelpoteter vil gå i oppløsning om de kokes i vann. Om du ikke har potetrist, kan du dekke mandelpotetene med vann og la det koke opp, før du skrur ned varmen og lar potetene trekke i ca. 30 minutter. Sil av vannet. |
8
Ferdig
|
Smelt smør i en romslig gryte og visp inn hvetemel. Rør deretter inn den varme kraften. Visp godt for å få ut alle klumpene. La det koke i 10 minutter før du tilsetter kremfløten og la det hele koke ett par minutter til. Rør innimellom så det ikke svir seg i bunnen. Smak til sausen med salt og pepper. Kraften som er til overs kan fryses og brukes i supper/sauser. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|