Ingredienser
-
800 g kylling lårfilet
-
2 pakker crispy chicken spicemix
-
2 dl solsikkeolje/rapsolje
-
4 vårløk
-
2 hjertesalat
-
1 granateple
-
1 lime
-
1 glass mango- og papayasalsa fra Santa Maria
-
8 stk tortillalefser
-
1 flaske lime- og jalapenosmajones
Fremgangsmåte
Reklame for Santa Maria
Jeg har delt tre av mine tacofavoritter med Santa Maria og VG, og kan nå dele den ene oppskriften på Crispy Chicken med mango- og papayasalsa med dere her på bloggen.
Som mange andre i Norge er taco noe vi spiser forholdsvis ofte her hjemme. Til tross for at jeg er veldig glad i vanlig norsk fredagstaco, er jeg også glad i ulike tacovarianter. Mine favoritter er kremet tacosuppe, taco i tacotubs med rødløkschutney og Crispy Chicken med mango- og papayasalsa. Alle disse oppskriftene faller i smak for store og små, og jeg anbefaler deg å sjekke ut alle oppskriftene i denne linken om du vil ha oppskrift på alle variantene.
Dette kan du preppe dagen i forveien:
- Vask og kutt salat
- Rens granateplet
- Finsnitt vårløk
- Vend kyllinglårfiletene i Crispy Chicken blandingen (pakkes godt inn)
Dermed gjenstår det kun å steke kylling lårfiletene og varme tortillalefsene, like før servering.
I denne oppskriften har jeg brukt tortillalefser fra Santa Maria som er laget på rødbeter. Du kan også gå for vanlige tortillalefser om du vil det.
Steg
1
Ferdig
|
Rens granateplet, vask og kutt salaten og vårløken i tynne strimler. |
2
Ferdig
|
Ha lårfiletene i en bakebolle med ett par spiseskjeer olje og crispy chicken spicemix. Bland alt godt sammen slik at pulveret fordeler seg jevnt utover kyllingen. |
3
Ferdig
|
Varm opp en stekepanne på middels varme og ha i godt med olje, slik at det akkurat dekker bunnen. Fordel lårfiletene utover, stek gjerne i to omganger så ikke stekepannen overfylles. La lårfiletene ligge å steke i cirka 5 minutter, til gyllen og sprø stekeskorpe. Snu deretter kyllingen rundt og stek videre på andre siden, i noen minutter, til gyllen og sprøstekt. |
4
Ferdig
|
Legg de stekte lårfiletene over på rist med kjøkkenpapir under, slik at fettet renner av og slik at kyllingen holder seg sprø. La hvile i cirka. 5 minutter, før du kutter den stekte kyllingen i skiver med en skarp kniv. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|