Surdeigsciabatta

0 0
Surdeigsciabatta

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
200 g aktiv surdeigstarter
1 kg tippo 00
780 g kaldt vann
20 g maldonsalt
Inneholder:
  • Gluten
Kjøkken:

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Baker du med surdeig? Da er disse surdeigsciabattaene noe for deg! De er, med hånden på hjertet, de beste ciabattaene jeg har smakt! Så luftige med sprø skorpe og ikke minst forholdsvis enkle å lage!

Jeg fikk sååå mange meldinger av folk som ønsket oppskrift når jeg la ut denne videoen av hvordan jeg enkelt deler opp og steker ciabatta på Instagram. Første oppskriften var på slump, men nå har jeg laget den på nytt og veid opp ingrediensene slik at dere også skal få gleden av disse deilige ciabattaene.

Deigen krevet to-tre brettinger, før den må heve noen timer. Deretter helles deigen ut på en melet kjøkkenbenk, deles inn i stykker og stekes. Det kan være lurt å blande sammen deigen 3 timer før leggetid og la den heve over natten. Da kan du steke ciabattaer slik at du har klart til frokosten.

surdeigsciabatta

Om du er nybegynner eller har bakt med surdeig en stund, anbefaler jeg å følge min gode venninne Thea sin instagramkonto som heter SURDEIGSBAKST 🙂 Hun er helt rå på surdeig og legger ut så mye nyttig informasjon, tips, oppskrifter og tar deg igjennom hvordan du kan lykkes med surdeigsbaksten din.

Håper du liker denne oppskriften på surdeigsciabatta – ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på og følg meg gjerne på Instagram, Facebook og Tiktok

– Ida Marie ♥

(Visited 690 times, 26 visits today)

Steg

1
Ferdig

Mat starteren din slik at du har 200 g aktiv starter klar til baking.

2
Ferdig

Ha vann, aktiv surdeigstarter og hvetemel i en bakebolle med eltekrok og la maskinen gå i cirka 5 minutter til alt er godt blandet. Dekk til bakebollen og la stå i en time på kjøkkenbenken.

3
Ferdig

Tilsett salt og la maskinen gå i 3-4 minutter. Stopp maskinen, fukt hånden i kaldt vann, skrap deigen fra kanten og strekk litt i deigen. Hell deigen over i en stor firkantet ildfast form, helst av glass eller teflon. Ikke ha bakepapir eller olje i formen. Dekk deretter til deigen med kjøkkenhåndkle og la den stå i en time på kjøkkenbenken.

4
Ferdig

Fukt hendene i kaldt vann og dytt deigen litt ned fra kanten, før du tar tak under deigen, løfter den opp og bretter den 3-4 ganger - med coil fold teknikken. Sjekk ut "Surdeigsbakst" sin Instagramkonto for bretteteknikk. Dekk til med kjøkkenhåndkle og la stå enda en time.

5
Ferdig

Gjenta steg 5, dekk til med kjøkkenhåndkle og la stå til heving i cirka 9 timer i romtemperatur som holder rundt 20 grader. Har du det varmere kan du la den heve litt kortere. Setter du den på et kjøligere rom, kan den heve ett par timer ekstra.

6
Ferdig

Sett ovnen på 250 grader med over og undervarme og la den varme seg godt opp i en time med enten et bakestål inni ovnen, eller et stekebrett dersom du ikke har bakestål.

Strø godt med hvetemel på en ren kjøkkenbenk. Snu formen på hodet slik at deigen detter ut av formen, uten at du trenger å dra for mye eller strekke/klemme luften ut av deigen.

7
Ferdig

250 grader i cirka 17 minutter

Strø et godt lag med hvetemel over deigen og bruk en deigskrape eller en stekespade etc. til å kutte deigen i passelige ciabattastørrelser. Løft emnene over på bakepapir og sett bakepapiret inn i ovnen på det varme bakestålet eller stekebrettet. Hell 1 dl vann inn i bunn av ovnen og lukk igjen ovnsdøren raskt. La steke på 250 grader i cirka 17 minutter.

8
Ferdig

Ta ut bakepapiret med de ferdig stekte ciabattaene og la bakestålet eller stekebrettet stå igjen inn i ovnen slik at det er varmt til neste runde med ciabattaer skal stekes. Gjenta samme stekeprosess med de neste ciabattaene.

Avkjøl ciabattaene på rist. Frys dem i poser, skyll dem i kaldt vann og stek dem i forvarmet ovn på 200 grader, varmluft i 4 minutter. Da vil du få ciabattaer som er akkurat som nybakte.

9
Ferdig

God baking!

Ida Marie Aamot Storbakken

Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Kyllingsuppe med urter og pasta
forrige
Kyllingsuppe med urter og pasta
Kyllingsuppe med urter og pasta
forrige
Kyllingsuppe med urter og pasta

Legg Til Din Kommentar

+