Ingredienser
-
1 brokkoli
-
200 gram spinat
-
1 løk
-
2 stk hvitløksfedd
-
2 ss meierismør
-
2 ss creme fraiche
-
150 gram bacon
-
4 egg
-
salt og pepper
Fremgangsmåte
Brokkoli- og spinatsuppe med sprøstekt bacon og kokte egg, er en veldig enkel lunsj! Det er en sunn og næringsrik rett, proppet full i vitaminer og næringsstoffer. Du kan også lage retten til middag, men da kan det være lurt med et stykke ovnsbakt torsk eller laks for at det skal mette mer. Du kan også koke litt pasta og servere på siden, om du vil ha litt mer metningsgarnityr.
Er du glad i gode supper?
Da anbefaler jeg deg å ta en titt på de andre suppeoppskriftene jeg har på bloggen. Meksikansk tacosuppe faller i smak for store og små, og kan være en fin erstatning til fredagstacoen. Blomkålsuppe med sprøstekt bacon er også en slager for hele familien! Er du glad i fiskesuppe, anbefaler jeg den enkle og gode fiskesuppen.
Steg
1
Ferdig
|
Kutt en brokkoli i biter, bruk også brokkolistilken. Ha brokkolien i en kjele og dekk til med vann. La koke under lokk i ca.15 minutter til brokkolien er gjennomkokt. Det gjør ikke noe om den blir litt "blass" i fargen, spinaten vil gjøre suppen grønn og fin. |
2
Ferdig
|
Mens brokkolien koker kan du kutte bacon i terninger og steke dette i en stekepanne til baconet er sprøtt. Kok også egg om du ønsker det. |
3
Ferdig
|
Hakk hvitløksfedd og løk i små biter. Vask spinaten i kaldt vann for å fjerne småstein/sandkorn. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Ha den kokte brokkolien og den stekte spinaten i en blender med ca. halvparten av kokevannet. Ha også oppi creme fraishe og resten av smøret. Pass på at du ikke fyller blenderbeholderen helt opp med de varme ingrediensene. Da blir det stort trykk i blenderen når du starter den og lokket kan sprette av. Det er lurt å holde et kjøkkenhåndkle over blenderlokket slik at lokket ikke går av. |
6
Ferdig
|
Kjør til glatt pure. Ha i mer av kokevannet om den blir for tykk. Smak til suppen med salt, pepper og gjerne litt sitronsaft. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Middag? |