Brokkoli- og spinatsuppe
Med sprøstekt bacon og kokt egg

1 0
Brokkoli- og spinatsuppe

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1 brokkoli
200 gram spinat
1 løk
2 stk hvitløksfedd
2 ss meierismør
2 ss creme fraiche
150 gram bacon
4 egg
salt og pepper
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 20-30 minutter
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Brokkoli- og spinatsuppe med sprøstekt bacon og kokte egg, er en veldig enkel lunsj! Det er en sunn og næringsrik rett, proppet full i vitaminer og næringsstoffer. Du kan også lage retten til middag, men da kan det være lurt med et stykke ovnsbakt torsk eller laks for at det skal mette mer. Du kan også koke litt pasta og servere på siden, om du vil ha litt mer metningsgarnityr.

Brokkoli- og spinatsuppe

Er du glad i gode supper?

Da anbefaler jeg deg å ta en titt på de andre suppeoppskriftene jeg har på bloggen. Meksikansk tacosuppe faller i smak for store og små, og kan være en fin erstatning til fredagstacoen. Blomkålsuppe med sprøstekt bacon er også en slager for hele familien! Er du glad i fiskesuppe, anbefaler jeg den enkle og gode fiskesuppen.

(Visited 9 670 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt en brokkoli i biter, bruk også brokkolistilken. Ha brokkolien i en kjele og dekk til med vann. La koke under lokk i ca.15 minutter til brokkolien er gjennomkokt. Det gjør ikke noe om den blir litt "blass" i fargen, spinaten vil gjøre suppen grønn og fin.

2
Ferdig

Mens brokkolien koker kan du kutte bacon i terninger og steke dette i en stekepanne til baconet er sprøtt. Kok også egg om du ønsker det.

3
Ferdig

Hakk hvitløksfedd og løk i små biter. Vask spinaten i kaldt vann for å fjerne småstein/sandkorn.

4
Ferdig

Smelt halvparten av smøret i en steikepanne, ha i hakket hvitløk og løk og steik i smøret i noen sekunder før du har spinaten oppi. Steik spinaten i ett lite minutt, slik at spinaten blir helt myk.

5
Ferdig

Ha den kokte brokkolien og den stekte spinaten i en blender med ca. halvparten av kokevannet. Ha også oppi creme fraishe og resten av smøret. Pass på at du ikke fyller blenderbeholderen helt opp med de varme ingrediensene. Da blir det stort trykk i blenderen når du starter den og lokket kan sprette av. Det er lurt å holde et kjøkkenhåndkle over blenderlokket slik at lokket ikke går av.

6
Ferdig

Kjør til glatt pure. Ha i mer av kokevannet om den blir for tykk. Smak til suppen med salt, pepper og gjerne litt sitronsaft.

7
Ferdig

Når suppen har fått en god smak. Server den i en skål med det kokte egget og det sprøstekte baconet. Ha gjerne over litt creme fraiche som du har blandet i noen dråper med vann.

8
Ferdig

Middag?

Hvis du vil servere retten som middag, kan du koke litt pasta og servere på siden. Du kan også servere fisk til suppen. Bakt laks eller torsk passer fint :) Flak fiskebitene oppi suppen.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Bakt avokado med egg
forrige
Bakt avokado med egg
neste
Hjemmelagde knekkebrød
Bakt avokado med egg
forrige
Bakt avokado med egg
neste
Hjemmelagde knekkebrød

Legg Til Din Kommentar

+