Meksikansk tacosuppe

1 0
Meksikansk tacosuppe

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 gulrøtter
2 løk
0.5 purreløk
3 hvitløksfedd
1 rød chili
2 bokser hakkede tomater
2 ss tomatpuré
10 dl hønsebuljong
2 ss tacokrydder Sjekk steg 1 om du vil lage krydderblandingen selv
3 ts sukker
1.5 dl kremfløte
Valgfritt garnityr:
kjøttdeig
ost
rømme
tortillachips
Inneholder:
  • Spicy
Kjøkken:
    • Porsjoner 4
    • Enkel

    Ingredienser

    • Valgfritt garnityr:

    Fremgangsmåte

    Del

    Hva med å droppe den vanlige fredagstacoen og heller lage hjemmelaget meksikansk tacosuppe? Så enkelt og så godt. Suppen passer til både store og små. Du kan ha litt chili i suppen, men det kan godt serveres tørket chili ved siden så folk kan bestemme selv hvor sterk de vil ha den 🙂

    (Visited 26 009 times, 1 visits today)

    Steg

    1
    Ferdig

    Det beste er å lage krydderblandingen selv av:
    1 ts malt spisskummen
    1,5 ts paprikapulver
    1,5 ts salt
    1/2 ts chilipulver (bestem selv hvor sterk du vil ha den)
    3 ts sukker eller melis
    1/4 ts malt muskatnøtt
    1 ts tørket oregano

    Hvis ikke kan du bruke vanlig tacokrydder.

    2
    Ferdig

    Begynn med å kutte alle grønnsakene. Hvis du gjør alt dette klart på forhånd er det veldig enkelt å lage suppen!

    Finkutt løk, chili, hvitløk og purreløk.
    Grovhakk gulrøttene, mål opp kraft/buljong, finn frem tomatpuré og hakkede tomater.

    Hvis du synes det tar lang tid å finhakke grønnsakene kan de raspes.

    3
    Ferdig

    Mål opp krydder, sukker/melis og salt. Ha dette klart i en skål.

    4
    Ferdig

    Varm opp en kjele med 2 ss olje. Fres løk, chili, purre, selleri og hvitløk til det er blankt.

    5
    Ferdig

    Tilsett krydder, sukker/melis og salt. Stek krydderiene sammen med grønnsakene ett par minutter.

    6
    Ferdig

    Tilsett deretter tomatpuré, hakkede tomater, gulrøtter og kraft/buljong. La det koke i minst 15 minutter under lokk. Jeg tilsatte fersk oregano siden jeg ikke hadde tørket.

    7
    Ferdig

    Når suppen har kokt i ca 15 minutter. Kjører du den glatt med en stavmixer eller i en blender/foodprosessor. Pass på så du ikke brenner deg! Dette er oppgave for de voksne!

    8
    Ferdig

    Tilsett deretter kremfløte eller eventuelt kokosmelk.
    Smak til suppen eventuelt med litt mer salt, tørket chili eller sukker/melis.

    9
    Ferdig

    Suppen kan serveres som den er, eller med valgfritt tilbehør.Jeg serverte suppen med ost, tacochips, rømme og kjøttdeig. Kjøttdeigen stekte jeg og tilsatte 1 ts spiskummen, 1 ts paprikapulver, 1 ts chilipulver, 0,5 ts sukker og litt salt med 1 dl vann. Du kan også bruke tacokrydder.

    10
    Ferdig

    Håper du vil teste ut denne oppskriften! Suppen falt virkelig i smak her hjemme!

    Ida Marie Aamot Storbakken

    Mitt navn er Ida Marie, jeg har fagbrev som kokk og har gitt ut to kokebøker; Vennemat og oppfølgeren Vennefavoritter. Jeg har drevet denne matbloggen i over 11 år og brenner for å formidle gode oppskrifter med detaljerte fremgangsmåter, enkle ingredienser og fristende bilder. Takk for at du besøker matbloggen min - ta gjerne kontakt om det er noe du lurer på <3 - Ida Marie

    Oppskriftsanmeldelser

    Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
    forrige
    Kylling i kremet karrisaus
    neste
    Pizzasnurrer med havregryn
    forrige
    Kylling i kremet karrisaus
    neste
    Pizzasnurrer med havregryn

    Legg Til Din Kommentar