Hjemmelagde knekkebrød
med nøtter og frø

2 0
Hjemmelagde knekkebrød

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
200 gram malte mandler Du kan bruke mandelmel
50 gram hasselnøtter
100 gram linfrø
200 gram sesamfrø
4 ss kruskakli
100 gram gresskarkjerner
14 dl vann
2 ts salt
1 dl sammalt hvete, grov Bytt ut med 3 ss fiberhusk om du går på lavkarbo!
litt maldonsalt
Inneholder:
  • Gluten
  • Nøtter
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 1
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Hjemmelagde knekkebrød er så mye bedre enn de man kjøper i butikken! Det finnes jo mange gode knekkebrød man får kjøpt også, men de smaker ekstra godt når man lager de selv, og man kan putte oppi det man liker best av frø og nøtter.

Denne knekkebrødoppskriften gir ca. 60-70 tynne knekkebrød. Jeg deler knekkebrødrøren ut på fire bakebrett, men om du vil ha de litt tykkere kan du fordele røren utover tre bakebrett, da får du rundt 45 stk.

Lavkarbo?

Knekkebrødene er perfekte hvis du går på lavkarbo. Da kan du bytte ut grov sammalt hvete, med fiberhusk! Jeg forklarer mengde nedover i oppskriften. Hvis du erstatter med fiberhusk er det under 1 gram karbohydrat per knekkebrød! Det er vel innafor?

(Visited 7 915 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha mandler og hasselnøtter i en foodprosessor med knivblad,og kjør forsiktig til nøttene er malte. Det gjør ingenting om det er litt klumper igjen. Du kan også bruke mandelmel om du har det.

2
Ferdig

Bland så sammen alle ingrediensene sammen i en bakebolle, utenom maldonsalt.

3
Ferdig

Lavkarbo? Hvis ikke, hopp over dette steget!

Går du på lavkarbo kan du bytte ut grovt sammalt hvete med 3 ss fiberhusk!
Næringsinnhold varierer veldig ut i fra hvilke butikk du kjøper det i.

Rema 1000 har linfrø med 1,6 gram karbohydrater pr. 100 gram, mens Coop Ekstra sine linfrø er 18 gram pr. 100 gram. Så her lønner det seg å se bakpå pakningene for å finne de med minst i.
Sesamfrøene og gresskarkjernene du kjøper hos Coop Ekstra inneholder lite karbohydrater.

I mandler varierer det også veldig mye. Kjøper du mandelmel inneholder disse mye karbohydrater, men kjøper du mandler i løsvekt kan du få tak i mandler med lavt karbohydratinnhold. Dette har noe å si når på året mandlene er høstet inn osv. Merkelige greier ;)

4
Ferdig

La røren svelle i ca.15 minutter. Sett ovnen på 140 grader varmluft, eller 150 grader over- og undervarme.

5
Ferdig

Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, drypp utover noen dråper med olje og smør det utover. Ha på ca. 1/4 av knekkebrødrøren om du ønsker tynne knekkebrød. Legg et bakepapir over og trykk røren litt ut med hendene. Kjevle deretter ut et jevnt lag slik at de blir jevnt stekt. Husk at bakepapiret ofte er litt større en steikebrettet, så du trenger ikke kjevle røren helt ut til kantene.

6
Ferdig

Dra detter av det øverste laget med bakepapir. Bruk slikkepott og skrap vekk det som kommer litt langt ut på kanten, og form det slik at kantene blir fine. Sjekk over hele flaten at det ikke er noen hull igjennom. Strø over en klype maldonsalt pr. brett.

7
Ferdig

Steik knekkebrødene!

Har du varmluft kan du sette inn to brett om gangen. Bruker du over og undervarme kan du også sette inn to brett om gangen, men da må du bytte plass på de hvert 10 minutt slik at de blir jevnt stekt.

8
Ferdig

Steketiden varierer veldig fra ovn til ovn og hvor tykt du har smurt ut deigen. Men du må regne ca. 45 minutter, pluss minus.

Etter knekkebrødene har stått i ovnen i 20 minutter, tar du ut brettene og ruter opp knekkebrødplaten med et pizzahjul eller en kniv. Prøv å skjær slik at hvert brett får 15-18 knekkebrød. Sett deretter knekkebrødene inn i ovnen igjen. Det er viktig at du gjør dette underveis i stekeprosessen. Knekkebrødene vil knekke hvis du venter med å dele de til de er ferdig stekt.

9
Ferdig

Knekkebrødene skal steke til de er brune og sprø! Ofte blir knekkebrødene som ligger på kantene raskest ferdig, og de i midten trenger kanskje litt mer tid. Ta ut de knekkebrødene som er sprø og brune og stek de som er litt myke litt lengre. Det er viktig at knekkebrødene er sprø når du tar de ut av ovnen, ellers blir de myke når de oppbevares.

10
Ferdig

Avkjøl knekkebrødene på rist før du pakker de i en tett boks.

11
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Brokkoli- og spinatsuppe
forrige
Brokkoli- og spinatsuppe
neste
Biff med asparges og hollandaise
Brokkoli- og spinatsuppe
forrige
Brokkoli- og spinatsuppe
neste
Biff med asparges og hollandaise

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei! Så utrolig leit at oppskriften ikke svarte til forventningene. Det er lenge siden jeg la ut denne oppskriften, så jeg kan ikke huske nå om 14dl er for mye eller for lite. Lot du røren svelle slik at frøene trekker til seg vannet? Jeg skal teste denne en dag og endre på ingredienslisten om jeg opplever samme feil. Takk for tilbakemelding ❤️

Legg Til Din Kommentar

+