Hjemmelagde knekkebrød
med nøtter og frø

1 0
Hjemmelagde knekkebrød

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
200 gram malte mandler Du kan bruke mandelmel
50 gram hasselnøtter
100 gram linfrø
200 gram sesamfrø
4 ss kruskakli
100 gram gresskarkjerner
14 dl vann
2 ts salt
1 dl sammalt hvete, grov Bytt ut med 3 ss fiberhusk om du går på lavkarbo!
litt maldonsalt
Inneholder:
  Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Porsjoner 1
  • Middels

  Ingredienser

  Fremgangsmåte

  Del

  Hjemmelagde knekkebrød er så mye bedre enn de man kjøper i butikken! Det finnes jo mange gode knekkebrød man får kjøpt også, men de smaker ekstra godt når man lager de selv, og man kan putte oppi det man liker best av frø og nøtter.

  Denne knekkebrødoppskriften gir ca. 60-70 tynne knekkebrød. Jeg deler knekkebrødrøren ut på fire bakebrett, men om du vil ha de litt tykkere kan du fordele røren utover tre bakebrett, da får du rundt 45 stk.

  Lavkarbo?

  Knekkebrødene er perfekte hvis du går på lavkarbo. Da kan du bytte ut grov sammalt hvete, med fiberhusk! Jeg forklarer mengde nedover i oppskriften. Hvis du erstatter med fiberhusk er det under 1 gram karbohydrat per knekkebrød! Det er vel innafor?

  (Visited 297 times, 1 visits today)

  Steg

  1
  Ferdig

  Ha mandler og hasselnøtter i en foodprosessor med knivblad,og kjør forsiktig til nøttene er malte. Det gjør ingenting om det er litt klumper igjen. Du kan også bruke mandelmel om du har det.

  2
  Ferdig

  Bland så sammen alle ingrediensene sammen i en bakebolle, utenom maldonsalt.

  3
  Ferdig

  Lavkarbo? Hvis ikke, hopp over dette steget!

  Går du på lavkarbo kan du bytte ut grovt sammalt hvete med 3 ss fiberhusk!
  Næringsinnhold varierer veldig ut i fra hvilke butikk du kjøper det i.

  Rema 1000 har linfrø med 1,6 gram karbohydrater pr. 100 gram, mens Coop Ekstra sine linfrø er 18 gram pr. 100 gram. Så her lønner det seg å se bakpå pakningene for å finne de med minst i.
  Sesamfrøene og gresskarkjernene du kjøper hos Coop Ekstra inneholder lite karbohydrater.

  I mandler varierer det også veldig mye. Kjøper du mandelmel inneholder disse mye karbohydrater, men kjøper du mandler i løsvekt kan du få tak i mandler med lavt karbohydratinnhold. Dette har noe å si når på året mandlene er høstet inn osv. Merkelige greier ;)

  4
  Ferdig

  La røren svelle i ca.15 minutter. Sett ovnen på 140 grader varmluft, eller 150 grader over- og undervarme.

  5
  Ferdig

  Legg et bakepapir på kjøkkenbenken, drypp utover noen dråper med olje og smør det utover. Ha på ca. 1/4 av knekkebrødrøren om du ønsker tynne knekkebrød. Legg et bakepapir over og trykk røren litt ut med hendene. Kjevle deretter ut et jevnt lag slik at de blir jevnt stekt. Husk at bakepapiret ofte er litt større en steikebrettet, så du trenger ikke kjevle røren helt ut til kantene.

  6
  Ferdig

  Dra detter av det øverste laget med bakepapir. Bruk slikkepott og skrap vekk det som kommer litt langt ut på kanten, og form det slik at kantene blir fine. Sjekk over hele flaten at det ikke er noen hull igjennom. Strø over en klype maldonsalt pr. brett.

  7
  Ferdig

  Steik knekkebrødene!

  Har du varmluft kan du sette inn to brett om gangen. Bruker du over og undervarme kan du også sette inn to brett om gangen, men da må du bytte plass på de hvert 10 minutt slik at de blir jevnt stekt.

  8
  Ferdig

  Steketiden varierer veldig fra ovn til ovn og hvor tykt du har smurt ut deigen. Men du må regne ca. 45 minutter, pluss minus.

  Etter knekkebrødene har stått i ovnen i 20 minutter, tar du ut brettene og ruter opp knekkebrødplaten med et pizzahjul eller en kniv. Prøv å skjær slik at hvert brett får 15-18 knekkebrød. Sett deretter knekkebrødene inn i ovnen igjen. Det er viktig at du gjør dette underveis i stekeprosessen. Knekkebrødene vil knekke hvis du venter med å dele de til de er ferdig stekt.

  9
  Ferdig

  Knekkebrødene skal steke til de er brune og sprø! Ofte blir knekkebrødene som ligger på kantene raskest ferdig, og de i midten trenger kanskje litt mer tid. Ta ut de knekkebrødene som er sprø og brune og stek de som er litt myke litt lengre. Det er viktig at knekkebrødene er sprø når du tar de ut av ovnen, ellers blir de myke når de oppbevares.

  10
  Ferdig

  Avkjøl knekkebrødene på rist før du pakker de i en tett boks.

  11
  Ferdig
  Ida Marie Aamot Storbakken

  Ida Marie Aamot Storbakken

  Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

  Oppskriftsanmeldelser

  Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
  Brokkoli- og spinatsuppe
  forrige
  Brokkoli- og spinatsuppe
  neste
  Biff med asparges og hollandaise
  Brokkoli- og spinatsuppe
  forrige
  Brokkoli- og spinatsuppe
  neste
  Biff med asparges og hollandaise

  Legg Til Din Kommentar