Ingredienser
-
2 store spisemoden avokado
-
4 egg
-
salt og pepper
-
tørket chilipulver
-
Valgritt tilbehør:
-
8 skiver spekeskinke
Fremgangsmåte
Bakt avokado med egg er en superenkel frokost eller lunsj! Det beste er om eggeplommen er myk inni så plommen renner litt utover. Server gjerne med spekeskinke, sprøstekt bacon eller annet kjøttpålegg. Hvis du vil ha bløt eggeplomme kan også eggehviten bli litt bløt, så jeg pleier å ta vekk litt eggehvite eller kun bruke eggeplommen hvis avokadoen er litt liten.
Hvis du har små avokadoer kan det være lurt å skrape ut litt slik at det blir plass til egget. Blir det for mye egg, slik at det renner over kanten, kan du ta vekk litt av eggehviten. Følg steg for steg, så har du bakt avokado med egg på 20 minutter 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 220 grader. |
2
Ferdig
|
Del avokadoene i to. Ta ut steinen og ha litt salt og pepper over. |
3
Ferdig
|
Hvis steinen er liten kan du skrape ut litt av avokadokjøttet, slik at det blir større plass til egg oppi. Legg avokadoene oppi en ildfast form. |
4
Ferdig
|
Det kan være lurt å skjære litt av undersiden på avokadoen slik at den blir stående rett oppi den ildfaste formen, slik at eggene ikke renner ut. |
5
Ferdig
|
Ha egg oppi hulrommet. Du kan enten legge hele egget oppi, er det ikke plass til hele egget kan du ta vekk litt av eggehviten. Eller så kan du vispe eggene sammen med litt salt og pepper og ha det oppi som en eggerøre :) |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|