Blomkålsuppe med sprøstekt bacon
servert med focacciabrød

0 0
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 stk blomkål
60 gram meierismør
60 gram hvetemel
7.5 dl H-melk
7.5 dl grønnsaksbuljong
3 dl kremfløte
1 løk
2 ts sukker
smak til med salt og pepper
en liten klype malt muskattnøtt
300 gram bacon
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 6
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon er en enkel og god suppe som går fort å lage, og som faller i smak for både store og små. Blomkålsuppen kan serveres som forrett, lunsj eller middag og passer til alle tider på året. Blomkålsuppe kan også has med i termos og nytes rundt bålet eller i lunsjpausen på jobb,

Dette kan lages klart dagen i forveien:

  • Selve suppen . men vent med å ha i blomkålbukettene. Disse kan du tilsette etter du har varmet opp suppen igjen.
  • Baconet kan sprøstekes
  • Lag focacciabrød og varm i ovnen før servering.

Følg meg på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥

(Visited 7 831 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Del blomkål i små buketter. Legg til sides halvparten av bukettene. Resten har du i en kjele med grønnsaksbuljong. La blomkålen koke i 15 minutter i en kjele med lokk, til blomkålen er helt mør. Kjør deretter med stavmikser til den er helt glatt.

Du kan også bruke hønsebuljong om du har det.

2
Ferdig

Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør godt med en visp. Ha deretter oppi litt og litt melk mens du rører, slik at du får ut alle klumper. Finhakk løk og ha oppi, la koke i ca. 10 minutter under stadig omrøring.

3
Ferdig

Når suppen har kokt og blitt en tykk og hvit saus, tilsetter du den moste blomkålen, fløte og resten av blomkålbukettene. La småkoke i ca.10 minutter.

4
Ferdig

Ble suppen for tykk eller for tynn?

Du kan tilsette litt mer melk om suppen blir for tykk. Blir suppen for tynn, kan du jevne med maizenna eller litt hvetemel. Det er viktig at du blander maizenna eller hvetemelet ut i litt vann, før du har det i sausen. Hvis ikke blir det klumper. Du må også la det koke i minst 5 minutter etter du har hatt i jevningen for å få vekk melsmak.

5
Ferdig

Stek bacon om du ønsker dette til. Kutt bacon i passe små biter og stek de sprø i en steikepanne. La fettet renne av, og server det sprøstekte baconet i en skål ved siden av suppen.

6
Ferdig

Smak til suppen med malt/finrevet muskattnøtt, salt, pepper og litt sukker. Mamma bruker alltid litt aromat eller gastromat i suppen også, så hvis du har det kan du smake litt til med dette også.

7
Ferdig

Server med sprøstekt bacon og nybakt focacciabrød eller hvitløksbaguetter. Du finner oppskrift på focacciabrød i linken øverst i oppskriften, under fremgangsmåte :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Ostekake med vanilje og rømmelokk
neste
Kremede blåskjell med chili og hvitløk
forrige
Ostekake med vanilje og rømmelokk
neste
Kremede blåskjell med chili og hvitløk

En Kommentar Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar

+