Ingredienser
-
2 stk blomkål
-
7.5 dl H-melk
-
60 gram meierismør
-
60 gram hvetemel
-
7.5 dl grønnsaksbuljong
-
2 ss creme fraiche
-
1 løk
-
300 gram bacon
-
2 ts sukker
-
smak til med salt og pepper
-
en liten klype malt muskattnøtt
Fremgangsmåte
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon er en enkel og god suppe som går fort å lage, og som faller i smak for alle i familien. Blomkålsuppe kan serveres som forrett, lunch eller middag, og passer til alle tider på året. Blomkålsuppe kan også has med i termos og nytes rundt bålet eller i lunsjpausen på jobb 🙂
Suppen kan lages klar dagen før, men da trenger du ikke ha i blomkålbukettene. De kan du tilsette etter du har varmet opp suppen igjen. Suppen kan serveres med hjemmelaget focacciabrød, dette kan også lages klart dagen i forveien og steikes litt i ovnen før servering.
Jeg tok ikke bilder underveis, men fremgangsmåten er enkel, så følg steg for steg så får du det til 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Del blomkål i små buketter. Legg til sides halvparten av bukettene. Resten har du i en kjele med grønnsaksbuljong. La blomkålen koke i 15 minutter i en kjele med lokk, til blomkålen er helt mør. Når blomkålen er helt mør, kjør det sammen med en stavmikser eller i en blender. Du kan også bruke hønsebuljong om du har det. |
2
Ferdig
|
Når blomkålen kokes kan du begynne på resten av suppen. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør godt med en visp. Ha deretter oppi litt og litt melk mens du rører, slik at du får ut alle klumper. Ha i den finhakka løken og la småkoke i minst 10 minutter under stadig omrøring. |
3
Ferdig
|
Når suppen har kokt i 10 minutter og blitt en litt tykk hvit saus, tilsetter du den moste blomkålpuréen. Rør det godt sammen og la koke i 5 minutter på svak varme. Skru ned varmen og ha oppi resten av blomkålbukettene. La de trekke i sausen i 5-10 minutter. |
4
Ferdig
|
Ble suppen for tykk eller for tynn?Du kan tilsette litt mer melk eller buljong/vann om suppen blir for tykk. Blir suppen for tynn, må du jevne med enten maizena eller litt hvetemel. Det er viktig at du blander maizena eller hvetemelet ut i litt vann, før du har det i sausen. Hvis ikke blir det klumper. Du må også la det koke i minst 5 minutter etter du har hatt i jevningen for å få vekk melsmak. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|