Blomkålsuppe med sprøstekt bacon
servert med focacciabrød

0 0
Blomkålsuppe med sprøstekt bacon

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 stk blomkål
7.5 dl H-melk
60 gram meierismør
60 gram hvetemel
7.5 dl grønnsaksbuljong
2 ss creme fraiche
1 løk
300 gram bacon
2 ts sukker
smak til med salt og pepper
en liten klype malt muskattnøtt
Inneholder:
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 6
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Blomkålsuppe med sprøstekt bacon er en enkel og god suppe som går fort å lage, og som faller i smak for alle i familien. Blomkålsuppe kan serveres som forrett, lunch eller middag, og passer til alle tider på året. Blomkålsuppe kan også has med i termos og nytes rundt bålet eller i lunsjpausen på jobb 🙂

Suppen kan lages klar dagen før, men da trenger du ikke ha i blomkålbukettene. De kan du tilsette etter du har varmet opp suppen igjen.  Suppen kan serveres med hjemmelaget focacciabrød, dette kan også lages klart dagen i forveien og steikes litt i ovnen før servering.

Jeg tok ikke bilder underveis, men fremgangsmåten er enkel, så følg steg for steg så får du det til 🙂

(Visited 2 037 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Del blomkål i små buketter. Legg til sides halvparten av bukettene. Resten har du i en kjele med grønnsaksbuljong. La blomkålen koke i 15 minutter i en kjele med lokk, til blomkålen er helt mør. Når blomkålen er helt mør, kjør det sammen med en stavmikser eller i en blender.

Du kan også bruke hønsebuljong om du har det.

2
Ferdig

Når blomkålen kokes kan du begynne på resten av suppen. Finhakk løk. Smelt smør i en kjele og tilsett hvetemel. Rør godt med en visp. Ha deretter oppi litt og litt melk mens du rører, slik at du får ut alle klumper. Ha i den finhakka løken og la småkoke i minst 10 minutter under stadig omrøring.

3
Ferdig

Når suppen har kokt i 10 minutter og blitt en litt tykk hvit saus, tilsetter du den moste blomkålpuréen. Rør det godt sammen og la koke i 5 minutter på svak varme. Skru ned varmen og ha oppi resten av blomkålbukettene. La de trekke i sausen i 5-10 minutter.

4
Ferdig

Ble suppen for tykk eller for tynn?

Du kan tilsette litt mer melk eller buljong/vann om suppen blir for tykk. Blir suppen for tynn, må du jevne med enten maizena eller litt hvetemel. Det er viktig at du blander maizena eller hvetemelet ut i litt vann, før du har det i sausen. Hvis ikke blir det klumper. Du må også la det koke i minst 5 minutter etter du har hatt i jevningen for å få vekk melsmak.

5
Ferdig

Mens blomkålen trekkes, kan du steike bacon om du ønsker dette til. Kutt bacon i passe små biter og stek de sprø i en steikepanne. La fettet renne av, og server det sprøstekte baconet i en skål ved siden av suppen.

6
Ferdig

Gjør ferdig suppen. Tilsett creme fraiche før servering og ha oppi litt sukker og smak til med salt, pepper og malt muskattnøtt. Smak deg frem til du synes den smaker godt! :) Husk at baconet er litt salt, så du ikke tar for mye salt oppi.

7
Ferdig

Server med sprøstekt bacon og nybakt focacciabrød eller hvitløksbaguetter. Du finner oppskrift på focacciabrød i linken øverst i oppskriften, under fremgangsmåte :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Ostekake med vanilje og rømmelokk
neste
Kremede blåskjell med chili og hvitløk
forrige
Ostekake med vanilje og rømmelokk
neste
Kremede blåskjell med chili og hvitløk

Legg Til Din Kommentar