10 JULEFAVORITTER

Fra Ida Maries mat

Som du kanskje har fått med deg så elsker jeg å bake og lage mat, og når jeg får med meg venner eller familie så er det ekstra kjekt! Jeg storkoser meg når jeg kan begynne å produsere opp julekaker og julegodterier, og tenkte derfor det var greit å lage en oversikt over mine 10 julefavoritter. Her er det bare å velge og vrake 😉 Håper du finner noe du liker og som du har lyst til å teste 🙂

Følg meg gjerne på Instagram for å få oppdateringer på når jeg legger ut nye oppskrifter

 


1. FLØTEKARAMELLER

Fløtekarameller er en av oppskriftene som er blitt vist flest ganger på bloggen, og det er nok på grunn av at de er sykt gode! Ekstra gode er de med litt maldonsalt på toppen ♥ Om de pakkes godt inn og oppbevares kaldt, holder de i 4-5 uker. For å lykkes med konsistensen på karamellene er det viktig at du koker opp massen til 125 grader, da får du perfekte karameller. Alt står nøye forklart i oppskriften 🙂

Oppskriften finner du her


2. GULE BOMBER

Mmmmmmm!! ♥ Denne oppskriften har også blitt veldig populær.  Deilige gule bomber som forsvinner raskt fra kakefatet! 😉 Kakene har lang holdbarhet siden de kan fryses!  Jeg har fått mange gode tilbakemeldinger fra lesere som har prøvd seg på denne oppskriften, og det er jo veldig hyggelig. Det som er bra med disse er at de er glutenfrie, og de kan fryses og tas opp rett før servering, Mamma fant noen gule bomber i fryseboksen fra julen i fjor, og de smakte like godt 🙂

Oppskriften på gule bomber finner du her

 


3. KOKOSMAKRONER

Deilige, seige, sprø og søte kokosmakroner med et hint av salt ♥
Det er så enkelt å lage kokosmakroner, og det smaker bare så utrolig godt! Disse kan også fryses, så holdbarheten er derfor veldig lang. De kan varmes ett par minutter i ovnen når de kommer rett fra fryseren, da blir de knallgode 🙂 Sjekk ut oppskriften og den nøye forklarte fremgangsmåten 🙂

Oppskriften finner du her

 


 

4. MARYLAND COOKIES

Sprø deilige småkaker med nøtter og sjokolade! Maryland cookies er kjempegode, og har lang holdbarhet om de oppbevares i en tett kakeboks. Disse kakene er favorittkakene fra jeg var liten, og det har blitt en tradisjon å lage disse småkakene med mamma før jul. Kakerøren kan lages dagen før hvis den settes i kjøleskapet over natten 🙂

Oppskriften finner du her


5. SMULTRINGER

Enda en favoritt! Gode hjemmelagde smultringer hører også julen til, spør du meg. Deigen må settes dagen før, så det kan være lurt å tenke på. Ellers er det greit å være to når man skal lage disse, så kan en trille ut, og en kan steke. Du velger selv om du vil steke de små kulene som stikkes ut fra midten, eller om du vil kna deigen sammen igjen å lage ekstra mange smultringer. Ser at de små smultringkulene forsvinner raskt fra kakefatet, da ikke alle orker så mye som en helt smultring. Da kan det være greit med en liten smultringkule.

Holdbarheten på disse er lang, siden de kan fryses. Det kan være lurt å varme de ett par minutter i ovnen slik at de blir lune når de serveres! Da smaker de ekstra godt 🙂

Oppskriften finner du her

 


6. HJEMMELAGDE MARSHMALLOWS

Hjemmelagde marshmallows har også blitt en populær oppskrift på bloggen! De holder lenge, og smaker mye bedre enn de man kjøper i butikken. Ikke bare smaker de godt, de ser også nydelig ut om du sprøyter dem ut med en stor tipp! Mange tror at dette er pikekyss, men det er altså myke deilige marshmallows.

Hvis de oppbevares i en tett boks eller en tett pose, er de holdbare i flere uker. De kan derfor lages opp i god tid før jul 🙂

Oppskrift finner du her

 


7. HARDINGLEFSER MED SMØRKREM

Så kjekt at jeg har lært meg å lage lefser! Mamma har vært på lefsekurs, og hun har lært de gode triksene videre til meg 🙂 Det ligger også oppskrift på deilig luftig melis-smørkrem sammen med denne oppskriften, så du kan smøre og fylle lefsene før de fryses. Etter de er stekt er de sprø som flatbrød. De må derfor bløtlegges i vann før de kan smøres. Deretter velger du om du vil fryse de eller servere de med en gang. Alt står nøye forklart i oppskriften 🙂

Oppskriften finner du her

 


8. FRANSKE MAKRONER MED SALT KARAMELLFYLL

Nydelige franske makroner med salt karamellfyll! Nydelige å se på, og smaker utrolig godt til en kopp kaffe! 🙂 Jeg synes det er fint å pakke ett par makroner i en liten cellofanpose og knyte på julegavene. Det er lurt at det gjøres samme dag eller dagen før julaften, slik at de ikke blir gamle 😉 Det går helt fint an å fryse makronene. Pakk de i tette bokser, så holder de lenge i fryseboksen. Tas opp til tining en liten time før de skal serveres.

Oppskriften finner du her


9. BRENTE MANDLER

Brente mandler er kjempeenkelt å lage, og smaker veldig godt! Disse pleier jeg også å pakke inn i cellofanposer og henge på julegavene jeg gir vekk. Disse er det lang holdbarhet på, så disse kan lages og pakkes inn i lang tid før jul ♥

Oppskrift finner du her


10. KARAMELLPUDDING MED KARAMELLKREM

Den ultimate juledesserten! Passer veldig godt med hakkede brente mandler oppå 🙂
Karamellpuddingen kan lages 3-4 dager før den skal serveres, så lenge den står kaldt og tildekket.

Oppskrift finner du her

(Visited 8 308 times, 1 visits today)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Legg Til Din Kommentar

+