Smultringer

0 0
Smultringer

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
6 stk egg
800 gram sukker
2 ts vaniljesukker
6 dl seterrømme
4 dl kremfløte
100 gram meierismør
1500 gram hvetemel
1,5 ts kardemomme
4 ts hornsalt
4 pakker flott matfett
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • Porsjoner 4
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Det nærmer seg jul, og jeg tenkte det var på tide å få ut noen juleoppskrifter, slik at du kan planlegge og lage i god tid før jul!

Det er ikke feil å ha saftige, deilige smultringer liggende i fryseren. Denne oppskriften er ganske stor, og gir ca. 120 smultringer og 120 små smultringkuler, du kan halvere oppskriften om du vil det. Antallet kommer litt an på hvor tykke smultringer du ønsker! Smultringene kan fryses ned og smaker som ferske når de tines opp igjen 🙂

Deigen bør lages dagen før, så det kan være greit å sette av litt tid på kvelden til å blande sammen deigen, og ett par timer neste dag til å kjevle ut og steike smultringene 🙂

 

 

(Visited 19 811 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Visp egg, sukker og vaniljesukker til tykk eggedosis.

2
Ferdig

Mens eggedosisen vispes - smelt meierismøret.

3
Ferdig

Når eggedosisen er ferdig, rør inn fløte, seterrømme og smeltet smør med en slikkepott.

4
Ferdig

Sikt deretter i litt og litt hvetemel og rør godt inn, sammen med hornsalt og kardemomme.

5
Ferdig

Strø litt hvetemel over bakebollen og sett deigen kaldt over natten slik at deigen får satt seg.

6
Ferdig

Neste dag kan du bake ut smultringene.

Ta et stykke av deigen og trill ut på benkeplaten som er strødd med litt hvetemel.
Bruk en kjevle og trill ut en leiv som er ca. 1,5 cm tykk.

7
Ferdig

Stikk deretter ut med en smultringutstikker eller en rund pepperkakeform. Hvis du bruker en rund pepperkakeform trenger du også en liten utstikker for å stikke ut et lite hull i midten :)

8
Ferdig

Legg ringene over på bakepapir eller legg de til side på kjøkkenbenken med litt hvetemel under. Det du stikker ut fra midten av smultringen kan stekes som små smultringkuler, hvis ikke kan du kna dette sammen og stikke ut smultringer av disse også :) Rist av litt av melet før du steker de.

9
Ferdig

Varm opp Flott matfett i en jerngryte til ca. 180 grader. Du kan teste om fettet er varmt nok ved å stikke en trepinne (bakenden på en tresleiv) i oljen, hvis det bobler godt rundt trepinnen er oljen varm nok. Du kan også teste ved å prøvesteke en smultringkule.

10
Ferdig

Ha oppi smultringene, vær forsiktig så du ikke brenner deg! Prøv deg litt frem med varmen og skru ned temperaturen om smultringene blir for brune med en gang.

11
Ferdig

Når smultringene har fått en gylden farge på den ene siden, snur du de rundt og lar de steke seg gyldne også på den andre siden.

12
Ferdig

Legg deretter smultringene på en rist med kjøkkenpapir under for at oljen skal renne av og slik at smultringene får kjølt seg ned.

13
Ferdig

Når smultringene er kjølt ned, kan de legges 10 og 10 i fryseposer, og legges i fryseren. Ta de opp en liten time før de skal serveres, varm de gjerne i ovnen på 150 grader i 5 minutter før servering :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Eplestang med kanelfyll
neste
Maryland Cookies
forrige
Eplestang med kanelfyll
neste
Maryland Cookies

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Etter mange års prøving og feiling på smultringsbakst har vi endelig funnet løsningen. Nemlig Ida Maries oppskrift på smultringer. Hurra ! Hilsen oss to på kjøkkenet, Anne og Gunn

Legg Til Din Kommentar

+