Ingredienser
-
6 stk egg
-
800 gram sukker
-
2 ts vaniljesukker
-
6 dl seterrømme
-
4 dl kremfløte
-
100 gram meierismør
-
1500 gram hvetemel
-
1,5 ts kardemomme
-
4 ts hornsalt
-
4 pakker flott matfett
Fremgangsmåte
Det nærmer seg jul, og jeg tenkte det var på tide å få ut noen juleoppskrifter, slik at du kan planlegge og lage i god tid før jul!
Det er ikke feil å ha saftige, deilige smultringer liggende i fryseren. Denne oppskriften er ganske stor, og gir ca. 120 smultringer og 120 små smultringkuler, du kan halvere oppskriften om du vil det. Antallet kommer litt an på hvor tykke smultringer du ønsker! Smultringene kan fryses ned og smaker som ferske når de tines opp igjen 🙂
Deigen bør lages dagen før, så det kan være greit å sette av litt tid på kvelden til å blande sammen deigen, og ett par timer neste dag til å kjevle ut og steike smultringene 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Visp egg, sukker og vaniljesukker til tykk eggedosis. |
2
Ferdig
|
Mens eggedosisen vispes - smelt meierismøret. |
3
Ferdig
|
Når eggedosisen er ferdig, rør inn fløte, seterrømme og smeltet smør med en slikkepott. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Strø litt hvetemel over bakebollen og sett deigen kaldt over natten slik at deigen får satt seg. |
6
Ferdig
|
Neste dag kan du bake ut smultringene. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
Varm opp Flott matfett i en jerngryte til ca. 180 grader. Du kan teste om fettet er varmt nok ved å stikke en trepinne (bakenden på en tresleiv) i oljen, hvis det bobler godt rundt trepinnen er oljen varm nok. Du kan også teste ved å prøvesteke en smultringkule. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
Når smultringene er kjølt ned, kan de legges 10 og 10 i fryseposer, og legges i fryseren. Ta de opp en liten time før de skal serveres, varm de gjerne i ovnen på 150 grader i 5 minutter før servering :) |
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Etter mange års prøving og feiling på smultringsbakst har vi endelig funnet løsningen. Nemlig Ida Maries oppskrift på smultringer. Hurra ! Hilsen oss to på kjøkkenet, Anne og Gunn
Så utrolig hyggelig å lese! Tusen takk for tilbakemelding ?