Ingredienser
-
3 dl kremfløte
-
3 dl sukker
-
3 dl lys sirup
-
60 gram meierismør
-
2 klyper maldonsalt
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet for å få frem ingredienslisten!
Fløtekarameller hører julen til og er utrolig koselig å gi vekk i julegave 🙂 Disse karamellene er så utrolig gode! De smaker som smørbukk og de er enkle å lage. Det er viktig å følge oppskriften steg-for-steg. Massen må koke den er 125 grader, for perfekt konsistens. Du kan bruke et digitalt steketermometer for å sjekke temperaturen underveis 🙂
Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?
1 oppskrift gir ca. 100 karameller
Steg
1
Ferdig
|
ENKEL FREMGANGSMÅTE:Bland alle ingrediensene og kok til massen er 125 grader. Ha over i en form, kledd med bakepapir. Strø over maldonsalt. Avkjøl og kutt i passe store biter. Pakk inn i mellomleggspapir eller i papir som er egnet for drops/karameller. |
2
Ferdig
|
DETALJERT FREMGANGSMÅTE:Finn frem en stor kjele, så karamellmassen får plass til å koke godt. |
3
Ferdig
|
Ha alle ingrediensene i kjelen. Sett på middels-høy varme og la hele blandingen koke, mens du rører rundt innimellom. Pass på så det ikke koker over (derfor viktig med stor kjele). |
4
Ferdig
|
VIKTIG!Det er viktig å la massen koke til den er 125 grader. Bruk et sukkertermometer eller et vanlig digitalt steketermometer (du får kjøpt termometer på feks. Clas Ohlson), Det er også viktig å røre godt når du måler temperaturen, slik at du ikke måler temperaturen på feks. bunn av kjelen, som vil være høyere. |
5
Ferdig
|
Støp i ildfast formLegg et bakepapir i bunn av en langpanne eller en ildfast form. Det er lurt å spraye litt formfett i formen før du har bakepapiret oppi, slik at bakepapiret fester seg helt inn til kantene. Ha deretter karamellblandingen over i formen. Jeg pleier å doble denne oppskriften, og da bruker jeg stor ildfast form som er ca. 25 X 35 cm, så det kan være lurt å finne en mindre form slik at karamellene ikke blir for lave. Strø over litt maldonsalt om du ønsker det. |
6
Ferdig
|
AVKJØL OG KUTT I RUTER |
7
Ferdig
|
INNPAKKING AV KARAMELLER |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
Karameller med melkesjokolade |
10 Kommentarer Skjul Kommentar
Heisann:)
Tips for å unngå krystallisering her?
Og, har lett etter papir/folie for innpakning men ikke funnet noe, tips til evt butikk/nettside?:)
Hei. Det har aldri skjedd at det har blitt krystallisert når jeg lager dem. Alt skal blandes sammen i en gryte, og kokes til massen er varm nok 🙂 Jeg har brukt mellomleggspapir, men har også fått tak i innpakningspapir på Panduro (en rull som jeg måtte klippe til selv).
Er det mulig å lage disse uten termometer?
Hei! 🙂 ja det er mulig, men litt vanskeligere og man treffer ikke alltid helt på konsistensen. Men ta noen dråper med karamell i et glass med kaldt vann, trekk vekk kjelen var varmen når du får ønsker konsistens på karamellen i det kalde vannet ☺️ Dette er den såkalte dråpetesten. Jeg er mest fan av termometer, for da får man det likt hver gang! ?
Nydelig karameller. Andre gang at jeg baker dem. Utrolig god smak. De ble spist opp på en blunk.
Så utrolig hyggelig tilbakemelding! Tusen takk 🙂
Det er de nydeligste karamellene jeg har smakt.
Det var jo veldig hyggelig å høre! 🙂
Hvor lenge kan disse oppbevares?
Hei ☺️ De holder noen uker. Det kan være lurt å oppbevare de kaldt, og ta ut litt og litt ettersom de skal serveres ☺️