Fløtekarameller
og karameller med melkesjokolade

2 2
Fløtekarameller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
3 dl kremfløte
3 dl sukker
3 dl lys sirup
60 gram meierismør
2 klyper maldonsalt
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 40 MINUTTER
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet for å få frem ingredienslisten!

Fløtekarameller hører julen til og er utrolig koselig å gi vekk i julegave 🙂 Disse karamellene er så utrolig gode! De smaker som smørbukk og de er enkle å lage. Det er viktig å følge oppskriften steg-for-steg. Massen må koke den er 125 grader, for perfekt konsistens. Du kan bruke et digitalt steketermometer for å sjekke temperaturen underveis 🙂

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Fløtekarameller

Fløtekarameller

1 oppskrift gir ca. 100 karameller

(Visited 81 199 times, 53 visits today)

Steg

1
Ferdig

ENKEL FREMGANGSMÅTE:

Bland alle ingrediensene og kok til massen er 125 grader. Ha over i en form, kledd med bakepapir. Strø over maldonsalt. Avkjøl og kutt i passe store biter. Pakk inn i mellomleggspapir eller i papir som er egnet for drops/karameller.

2
Ferdig

DETALJERT FREMGANGSMÅTE:

Finn frem en stor kjele, så karamellmassen får plass til å koke godt.

3
Ferdig

Ha alle ingrediensene i kjelen. Sett på middels-høy varme og la hele blandingen koke, mens du rører rundt innimellom. Pass på så det ikke koker over (derfor viktig med stor kjele).

4
Ferdig

VIKTIG!

Det er viktig å la massen koke til den er 125 grader. Bruk et sukkertermometer eller et vanlig digitalt steketermometer (du får kjøpt termometer på feks. Clas Ohlson),
Ved for lav temperatur vil karamellene bli for bløte og ved høyere temperatur vil karamellene bli hardere.

Det er også viktig å røre godt når du måler temperaturen, slik at du ikke måler temperaturen på feks. bunn av kjelen, som vil være høyere.

5
Ferdig

Støp i ildfast form

Legg et bakepapir i bunn av en langpanne eller en ildfast form. Det er lurt å spraye litt formfett i formen før du har bakepapiret oppi, slik at bakepapiret fester seg helt inn til kantene. Ha deretter karamellblandingen over i formen. Jeg pleier å doble denne oppskriften, og da bruker jeg stor ildfast form som er ca. 25 X 35 cm, så det kan være lurt å finne en mindre form slik at karamellene ikke blir for lave.

Strø over litt maldonsalt om du ønsker det.

6
Ferdig

AVKJØL OG KUTT I RUTER

La karamellmassen kjøles litt ned på benken, før du etter den i kjøleskapet. La den stive i 1-2 timer, før du løfter hele ut av formen og legger den over på et skjærebrett. Bruk en kniv eller pizzakutter og skjær ruter passe store biter. Du kan måle opp med linjal så du får de ca. like store.

7
Ferdig

INNPAKKING AV KARAMELLER

En og en karamell må pakkes inn i innpakningspapir, hvis ikke vil de klistre seg sammen. Det går an å kjøpe innpakningspapir som er beregnet for innpakking av karameller og sukkertøy. Bruker du mellomleggspapir, vil karamellene klistre seg litt fast i papiret, men det går helt fint.

8
Ferdig

Karamellene blir ekstra gode om du strør litt maldonsalt over, i tillegg til maldonsaltet som er i selve karamellene!

9
Ferdig

Karameller med melkesjokolade

Hvis du vil lage karameller med melkesjokolade, kan du følge samme oppskrift.
Når du har kokt massen opp til 125 grader, kjøler du den ned til ca. 80 grader før du rører inn 1 plate melkesjokolade.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Laks i karrisaus
neste
Marshmallows
forrige
Laks i karrisaus
neste
Marshmallows

10 Kommentarer Skjul Kommentar

Heisann:)
Tips for å unngå krystallisering her?
Og, har lett etter papir/folie for innpakning men ikke funnet noe, tips til evt butikk/nettside?:)

Hei. Det har aldri skjedd at det har blitt krystallisert når jeg lager dem. Alt skal blandes sammen i en gryte, og kokes til massen er varm nok 🙂 Jeg har brukt mellomleggspapir, men har også fått tak i innpakningspapir på Panduro (en rull som jeg måtte klippe til selv).

Hei! 🙂 ja det er mulig, men litt vanskeligere og man treffer ikke alltid helt på konsistensen. Men ta noen dråper med karamell i et glass med kaldt vann, trekk vekk kjelen var varmen når du får ønsker konsistens på karamellen i det kalde vannet ☺️ Dette er den såkalte dråpetesten. Jeg er mest fan av termometer, for da får man det likt hver gang! ?

Nydelig karameller. Andre gang at jeg baker dem. Utrolig god smak. De ble spist opp på en blunk.

Hei ☺️ De holder noen uker. Det kan være lurt å oppbevare de kaldt, og ta ut litt og litt ettersom de skal serveres ☺️

Legg Til Din Kommentar

+