Fløtekarameller
og karameller med melkesjokolade

1 2
Fløtekarameller

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
CA. 100 KARAMELLER:
3 dl kremfløte
3 dl sukker
3 dl lys sirup
60 gram meierismør
2 klyper maldonsalt
Inneholder:
  • Laktose
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

  • CA. 100 KARAMELLER:

Fremgangsmåte

Del

Fløtekarameller hører julen til og er utrolig koselig å gi vekk i julegave 🙂 Disse karamellene er så utrolig gode! De smaker som smørbukk og de er enkle å lage. Det er viktig å følge oppskriften steg-for-steg. Massen må koke den er 125 grader, for perfekt konsistens. Du kan bruke et digitalt steketermometer for å sjekke temperaturen underveis 🙂

Fløtekarameller

Fløtekarameller

1 oppskrift gir ca. 100 karameller

(Visited 50 774 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Finn frem en stor kjele, så karamellmassen får plass til å koke godt.

2
Ferdig

KOK ALT SAMMEN

Ha fløte, sukker, sirup, meierismør og maldonsalt i kjelen. Sett på middels-høy varme og la hele blandingen koke, mens du rører rundt innimellom. Pass på så det ikke koker over (derfor viktig med stor kjele).

Vær forsiktig så du ikke brenner deg! Dette er en oppgave for de voksne, så kan barna være med på å kutte de opp og pakke inn :)

3
Ferdig

VIKTIG!

Det er viktig å la massen koke til den er 125 grader. Bruk et steketermometer (du får kjøpt termometer på feks. Clas Ohlson)
Med lavere temperatur vil karamellene bli for bløte og ved høyere temperatur vil karamellene bli hardere.
Husk å mål temperaturen midt i massen, så du ikke måler temperaturen på kjelebunnen (som vil være mye høyere).

4
Ferdig

STØP I FORMEN

Legg et bakepapir i bunn av en langpanne eller en ildfast form. Det er lurt å spraye litt formfett i formen før du har bakepapiret oppi, slik at bakepapiret fester seg til kantene. Ha deretter karamellblandingen over i formen. Jeg pleier å doble denne oppskriften, og da bruker jeg stor ildfast form som er 25 X 35 cm, så det kan være lurt å finne en mindre form slik at karamellene ikke blir for lave.

Strø over litt maldonsalt om du ønsker det.
OBS! Hvis massen skiller seg (smøret flyter på toppen når den har stivnet). Ha massen tilbake i kjelen, tilsett litt fløte og rør godt. Varm massen opp igjen til 125 grader

5
Ferdig

AVKJØL OG KUTT I RUTER

La karamellmassen stivne i 1-2 timer før du løfter hele ut av formen og legger den over på et skjærebrett. Kutt den i ruter med en pizzakutter eller kniv.
Du kan måle opp med linjal så du får de cirka like store. Hvis du vil kutte de neste dag, setter du hele formen i kjøleskapet etter den har kjølt seg ned på kjøkkenbenken.

6
Ferdig

INNPAKKING AV KARAMELLER

En og en karamell må pakkes inn i innpakningspapir, hvis ikke vil de klistre seg sammen.
Det går an å kjøpe innpakningspapir som er beregnet for innpakking av karameller og sukkertøy, men jeg bruker mellomleggspapir.

7
Ferdig

Karamellene blir ekstra gode om du strør litt maldonsalt over, i tillegg til maldonsaltet som er i selve karamellene!

8
Ferdig

Karameller med melkesjokolade

Hvis du vil lage karameller med melkesjokolade, kan du følge samme oppskrift.
Når du har kokt massen opp til 125 grader, kjøler du den ned til ca. 80 grader før du rører inn 1 plate melkesjokolade.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Laks i karrisaus
neste
Marshmallows
forrige
Laks i karrisaus
neste
Marshmallows

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei ☺️ De holder noen uker. Det kan være lurt å oppbevare de kaldt, og ta ut litt og litt ettersom de skal serveres ☺️

Legg Til Din Kommentar