Karamellpudding
med karamellkrem

0 0
Karamellpudding

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1 liter H-melk
10 egg
150 gram sukker
2 ts vaniljesukker
1 vaniljestang
Til karamell
200 gram sukker
0.5 dl vann
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • Porsjoner 8
  • Middels

Ingredienser

  • Til karamell

Fremgangsmåte

Del

Hjemmelaget karamellpudding er en dessert som alltid står på bordet hos oss i julen, men kan fint lages ellers i året også!  Server karamellpuddingen kald, rett fra kjøleskapet! Da er den best 😉

Følg meg gjerne på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter 🙂

 

karamellpudding

(Visited 5 722 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag karamell:

Ha 200 gram sukker i en ren kjele med 0,5 dl vann. Sett kjelen på komfyren og la småkoke til vannet fordamper og karamellen begynner å bli brun. Ikke rør for mye i kjelen når du lager karamell, da kan den bli klumpete.

2
Ferdig

Når karamellen har blitt gylden brun, ha den varme karamellen over i en avlang brødform eller i små porsjonsformer. Pass på at karamellen ikke blir for brun, den fortsetter å koke litt i kjelen så her gjelder det å være rask å helle karamellen over i formen når den er brun nok.

Hell rundt på formen slik at karamellen renner utover hele bunnen og oppover kantene slik som på bildet under.

3
Ferdig

Lag puddingen:

Del vaniljestengene på langs og skrap ut frøene med en skje.

4
Ferdig

Varm opp H-melk med sukker, vaniljesukker og vaniljefrø fra en vaniljestang. Ha også vaniljestangen i.
Når melkeblandingen koker, trekk platen vekk fra varmen.
La den stå å kjøle seg ned i 15 minutter.

5
Ferdig

Visp sammen 10 egg i en bakebolle. Hell den varme melkeblandingen over mens du rører godt med en visp. Du trenger ikke å kjøle ned melkeblandingen før du blander de med eggene, men det er lurt å helle en tynn stråle og vispe godt.

6
Ferdig

Når alt er blandet godt sammen, sil melkeblandingen over i formen som er kledd med karamell.

7
Ferdig

Sett formen i en langpanne som er fylt opp med varmt vann, slik at vannet går halvveis opp langs kanten på karamellpuddingformen. Sett langpannen inn i forvarmet ovn på 110 grader i mellom 40-60 minutter. Tiden kommer an på hvor stor form du bruker eller hvor god ovn du har. Har du dampovn kan du sette på dampprogram på 90 grader. Da kan det være lurt å ha plastikkfolie over så det ikke kommer vann fra dampen oppi karamellpuddingen.

8
Ferdig

Hvis jeg er usikker om den er ferdig, pleier jeg å stikke en spiss kniv midt i karamellpuddingen for å se om den er løs eller fast inni. Den stivner litt etter den har stått kaldt noen timer også, så den trenger ikke være helt stivnet når den er varm.

9
Ferdig

Når karamellpuddingen er ferdig tar du den ut av ovnen,  lar den kjøle seg litt ned på benken før du setter den i kjøleskapet. La den stå kaldt i noen timer til karamellpuddingen er kald.

10
Ferdig

Når puddingen er avkjølt, skjær langs kantene på formen og snu karamellpuddingen over på et serveringsfat, gjerne et fat med litt høye kanter, slik at karamellsausen ikke renner utenfor.

11
Ferdig

Karamellpuddingen kan serveres med kremfløte som du visper til krem, sammen med litt av karamellsausen fra karamellpuddingen. Jeg hakker litt brente mandler som jeg strør over.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Hjemmelaget tacokrydder
neste
Brente mandler
forrige
Hjemmelaget tacokrydder
neste
Brente mandler

Legg Til Din Kommentar