Ingredienser
-
1 liter H-melk
-
10 egg
-
150 gram sukker
-
2 ts vaniljesukker
-
1 vaniljestang
-
Til karamell
-
200 gram sukker
-
0.5 dl vann
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten 🙂
Hjemmelaget karamellpudding er så utrolig godt, og er en dessert som mest sannsynlig står på dessertbordet i mange hjem, både i juletider og til andre festlige lag! Du bestemmer selv om du vil lage karamellpuddingen i porsjonsformer eller i en stor form! Det eneste som er forskjellen, er antall minutter puddingen skal i ovnen. Her må du nesten bare sjekke underveis, det er absolutt ikke godt om den blir for mye stekt! 🙂 Jo mindre former, jo mindre steketid 🙂
Håper du liker denne oppskriften på karamellpudding og spør hvis det er noe du lurer på 🙂
Følg meg gjerne på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥
Steg
1
Ferdig
|
Lag karamell:Ha sukker og vann i en kjele. Sett kjelen på komfyren og la småkoke til vannet fordamper og karamellen begynner å bli brun. Viktig: Ikke rør i kjelen når du lager karamell, da kan den krystallisere seg og bli klumpete. Om dette skjer, er det viktig å mose klumpene og prøve å smelte de inn i resten av karamellen ettersom den smelter. |
2
Ferdig
|
Når karamellen har blitt gylden brun, ha den varme karamellen over i en avlang brødform eller i små porsjonsformer. Pass på at karamellen ikke blir for brun, den fortsetter å koke litt i kjelen så her gjelder det å være rask å helle karamellen over i formen når den er brun nok. Hell rundt på formen slik at karamellen renner utover hele bunnen og oppover kantene slik som på bildet under. |
3
Ferdig
|
Lag puddingen:Del vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. |
4
Ferdig
|
Varm opp melka med sukker, vaniljesukker og vaniljefrø fra vaniljestangen. Ha også vaniljestangen i. |
5
Ferdig
|
Visp sammen egg i en bakebolle. Hell den varme melkeblandingen over mens du rører godt med en visp. Det er lurt å helle en tynn stråle med den varme blandingen, slik at eggene ikke får "sjokk" og koagulerer (stivner/klumper seg). |
6
Ferdig
|
Når alt er blandet godt sammen, siler du melkeblandingen over i formen som er kledd med karamell. |
7
Ferdig
|
Sett formen i en langpanne som er fylt opp med varmt vann, slik at vannet går halvveis opp langs kanten på karamellpuddingformen. Sett langpannen inn i forvarmet ovn på 110 grader i mellom 40-60 minutter. Tiden kommer an på hvor stor form du bruker eller hvor god ovn du har. Har du dampovn kan du sette på dampprogram på 90 grader. Da kan det være lurt å ha plastikkfolie over så det ikke kommer vann fra dampen oppi karamellpuddingen. |
8
Ferdig
|
Hvis jeg er usikker om den er ferdig, pleier jeg å stikke en spiss kniv midt i karamellpuddingen og dra kniven litt til siden, for å se om den er løs eller fast inni. Den stivner litt etter den har stått kaldt noen timer også, så den trenger ikke være helt stivnet når den er varm. |
9
Ferdig
|
Når karamellpuddingen er ferdig tar du den ut av ovnen, og lar den kjøle seg litt ned på benken før du setter den i kjøleskapet. La den stå kaldt i noen timer til karamellpuddingen er helt gjennomkald. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
5 Kommentarer Skjul Kommentar
Elsker hakket brente mandler på kremen. Har hadd stor lykke med det. Kan man ha i konjakk
Elsker hakket brente mandler på kremen. Har hadd stor lykke med det. Kan man ha i konjakk
Hei! Takk for oppskriften, men kan det stemme at det mangler et «ikke» i steg 5?
Hei! Takk for at du gjorde meg oppmerksom på dette. Jeg har rettet på oppskriften ☺️??
Kjempegod oppskrift som blir alltid velykket