Marshmallows
luftige og myke

1 0
Marshmallows

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
10 plater gelatin
1 dl vann
200 gram sukker
1 ts vaniljesukker
Litt konditorfarge
0.5 dl melis
0.5 dl maizenna
ANNET:
temperaturmåler
stjernetyll
sprøytepose
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 1
  • Middels

Ingredienser

  • ANNET:

Fremgangsmåte

Del

1 oppskrift gir mellom 40-50 små marshmallows som på bildet under. Du trenger kjøkkenmaskin med visp eller miksmaster for å  lage denne oppskriften!

Disse marshmallowsene er veldig gode og ser nesten ut som pikekyss, men det er det altså ikke. De blir myke og gode, akkurat som marshmallows skal være. Hvis du ikke har sprøytepose og stjernetipp kan du smøre massen utover et brett, strø over maizenna og melis og kutte de i firkanter 🙂

 

(Visited 20 583 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Legg et bakepapir på et steikebrett. Bland sammen en halv dl melis og en halv dl maizenna og sikt et jevnt lag utover hele bakepapiret. Dette gjør du for at marshmallowsen ikke skal sette seg fast i bakepapiret.

2
Ferdig

Legg 10 plater gelatin i en skål med kaldt vann. La de ligge der i ca. 10 minutter til de er bløte.

3
Ferdig

Finn frem en kjele, sørg for at kjelen er helt ren. Dette er viktig for at ikke sukkerlaken skal klumpe seg.

4
Ferdig

Kok opp 1 dl vann med 200 gram sukker og 1 ts vaniljesukker. IKKE rør i sukkerlaken mens den koker, da kan den krystallisere seg.
Kok med temperaturmåler til sukkerlaken er 110 grader.

5
Ferdig

Når sukkerlaken har fått en temperatur på 110 grader, presser du vannet ut av gelatinplatene og rører de inn i sukkerlaken med en ren spiseskje.

6
Ferdig

Ha sukkerlaken med gelatinplatene og ønsket konditorfarge, i en kjøkkenmaskin med visp, og kjør på full hastighet i ca. 2-3 minutter. Det varierer fra maskin til maskin hvor lenge . Det er viktig å ikke vispe for lenge! Når den har oppnådd en seig og luftig marengskonsistens, er den klar. Veldig viktig at du er kjapp med å sprøyte marshmallowsene ut på bakepapiret, da massen stivner veldig raskt.

7
Ferdig

Når blandingen i maskinen har fått en tykk og fin konsistens, har du alt over i en sprøytepose.

Massen stivner veldig raskt så det er viktig å være kjapp!
Bruk en tyll for å få fine mønstre på marsmallowsene. Jeg brukte en tyll med stor åpning slik som på bilde over.

8
Ferdig

Sprøyt de ut på bakepapir som er dekket med melis og maizenna som forklart i steg 1.

9
Ferdig

La de stivne i ca. 20 minutter og sikt maizenna og melis over alle.

10
Ferdig

Dunk litt av de etter de har stivnet, før du pakker de inn i cellefanposer.

11
Ferdig

Det er viktig å oppbevare de i en tett pose eller tett plastikkboks slik at de ikke tørker ut.

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Fløtekarameller
forrige
Fløtekarameller
neste
Laks i kremet pestosaus
Fløtekarameller
forrige
Fløtekarameller
neste
Laks i kremet pestosaus

16 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei! Jeg har akkurat laget disse, og de stivner utrolig fort, jeg klarte ikke få laget mange fine topper før det var så stivt at det ikke kunne presses gjennom sprøyteposen. Prøvde en gang til og tok da massen i sprøytepose før den var like stiv som den forrige, men da ble den for flytende 🙈
Hvordan får jeg slike fine topper som du har laget? 🙏🏻

Hei! Åå så kjedelig at de stivnet så fort! Prøv deg frem! Trikset er å finne en balanse mellom litt for lite og litt for lenge. Og så bør man være kjapp med sprøyteposen. Dette er en gammel oppskrift, så jeg tenker jeg skal legge ut en litt mer treffsikker og nyere versjon før jul ❤️

Lagde disse i dag, hvor lang tid bruker de sånn ca på å tørke, tenkte ta dem med bort innen en times tid😅. Enkel og fin oppskrift forresten❤️

De pleier å tørke ganske så fort! Bare dynk de med maizena/melis-blanding, så de ikke klistrer seg sammen 😀

Hei, prøvde meg på disse men de har “smeltet” rund når jeg har dekket de med melis og Maizena, de er liksom klissete . Noe forslag til å redde de?

Hei! Det er viktig at de får stivnet før du drysser maizena/melis over. Det pleier å fungere veldig greit med 50/50, men prøv å bland inn litt mer maizena enn melis om det blir klissete.

Disse ser utrolig gode ut, og en perfekt vennegave fra ungene. ☺? Men jeg har et spørsmål; jeg har ikke sprøytepose, bruker vanligvis vanlig brødpose til slike formål… Men vil massen være for varm til å ha i vanlig brødpose når disse skal sprøytes til marsmallows..?

Jeg ville heller råde deg til å strø melis og maisenna utover et bakepapir, smør massen utover så den blir 3-4 cm tykk. Strø melis og maizena over, og la det stivne i en time. Kutt deretter i ruter, og dynk i maizena og melis ☺️

Hei! Så utrolig kjekt at du synes det ☺️ Hvis du pakker de i en tett pose og oppbevarer de tørt skal de holde ett par mnd ☺️

Hei, har sååå innmari lyst til å lage disse ?Men kan jeg bruke noe annet enn gelatin siden jeg ikke spiser dette? Mvh Tina

Hei 🙂 Så kjekt at du har lyst til å lage disse marshmallowsene! Jeg har dessverre ikke testet ut oppskrift på marshmallows uten gelatin. Hvis jeg gjør det skal jeg legge det ut på bloggen! 🙂

Legg Til Din Kommentar