Ingredienser
-
400 gram meierismør
-
2 dl brunt sukker
-
2 dl sukker
-
4 egg
-
8 dl hvetemel
-
2 ts bakepulver
-
3 ts vaniljesukker
-
250 gram mørk kokesjokolade
-
200 gram mandler
Fremgangsmåte
Sprø småkaker/kjeks med knasende mandler og biter av mørk kokesjokolade! En av mine absolutte favorittkaker <3
Denne oppskriften er ganske stor, og gir ca. 100 småkaker.
Steg
1
Ferdig
|
Ha mykt meierismør i terninger i en bakebolle sammen med sukker og brunt sukker. Bruk en grind eller K-spade til å vispe smøret og sukkeret til en lysebrun krem. |
2
Ferdig
|
Tilsett deretter ett og ett egg. Det er viktig å røre inn ett egg om gangen slik at du får blandet det godt sammen. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
Fordel småkakene på et stekebrett med bakepapir. Du kan enten steike småkakene med en gang, hvis ikke kan du sette deigen kaldt natten over. Setter du deigen kaldt, kan du trille ut små kuler slik jeg gjør på bildet. Hvis ikke kan du bruke to teskjeer for å legge deigen over på bakebrettet. Ta ca en teskje kakedeig og skrap av med den andre teskjeen. Husk at kakene flyter litt ut under steiking, så det er lurt å legge de med litt avstand mellom hver. Jeg legger ca 20 kaker på hvert bakebrett. TIPS! Hvis du ikke har mange stekebrett, legg 5-6 bakepapir utover kjøkkenbenken/spisebordet og fordel kakerøren utover. Da er det bare å dra bakepapiret over på stekebrettet etterhvert som ett stekebrett med småkaker er ferdig stekt. |
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
2 Kommentarer Skjul Kommentar
Sulten
Delelig