Ingredienser
-
Lefser:
-
1 liter kulturmelk
-
2 ts natron
-
1400 gram hvetemel
-
240 gram sukker
-
250 gram meierismør
-
Smørkrem:
-
1 beger bremykt
-
300 gram melis
-
3 dl kremfløte
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten ?
Her skal du få oppskriften på deilige hardinglefser med smørkrem! Mamma har vært på lefsekurs, og har virkelig fått dreisen på dette! Jeg har vært så heldig å lære de små triksene for perfekt lefsebakst! Disse lefsene er bare helt nydelige med deilig smørkrem. Lefsene kan bløtes, og smøres etter de er stekt, for så å pakkes inn i plastikkfolie og fryses. Da er det bare til å ta opp ferdig smurte lefser om gjestene skulle stå uanmeldt på døren! ♥ Om du ikke smører lefsene med en gang, må de oppbevares en tørr plass og du må være forsiktig så de ikke knekker. De blir nemlig helt sprø som flattbrød, før du har bløtlagt dem. Følg fremgangsmåten, så forklarer jeg alt nøye nedover, steg for steg ♥
Jeg pleier å smøre og fryse ned mesteparten, men tar også vare på noen som jeg bløtlegger og smører med kremost og feks. rucculasalat og spekeskinke. Oppskriften på lefseruller finner du her.
Følg meg gjerne på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥
For å lage disse lefsene trenger du steketakke og kjevle med tagger.
1 oppskrift gir ca. 30 lefser.
Steg
1
Ferdig
|
LAG LEFSEDEIGEN:Bland natron i kulturmelken, rør rundt, og la det stå å svelle i ca. 4 minutter. Tilsett deretter sukker og hvetemel, bland dette godt inn. Kna så inn romtemperert smør, til alt smøret er blandet inn. La deigen stå en times tid for å sette seg. |
2
Ferdig
|
TRILL UT LEFSENE:Vei opp emner på 80 gram. Strø godt med mel på kjøkkenbenken. Trill en rund bolle, og kjevle ut til en runding på ca.30x30 cm. Du må bruke en kjevle med tagger. |
3
Ferdig
|
STEK LEFSENE: |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
LAG SMØRKREM: |
7
Ferdig
|
BLØT LEFSENE: |
8
Ferdig
|
|
9
Ferdig
|
SMØR LEFSENE: |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
BRETT LEFSENE: |
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
10 Kommentarer Skjul Kommentar
Aldri bakt lefser før, men dette var en veldig bra oppskrift og lefsene var nydelige. Lurer bare på en ting, det står 1 beger med Bremykt, men nå kommer de jo i forskjellige størrelser, så hvilen mengde er korrekt? Mvh
Vibeke
Skal lefsene bløtes på begge sidene før man smører dem?
Hei! Ja jeg pleier å dyppe hele lefsen undervann, eller la det renne vann på begge siden før jeg smører dem 🙂
God ide på smørkremen, men den skiller seg når jeg tar i fløten. Er det et triks du ikke nevner, skal fløte piskes til krem først?
Hei! Fløten skal has i smørkremen, litt og litt. Den skal ikke vispes først. Vispet du først eller helte du fløten rett i?
Har aldri stekt lefser før,, men denne oppskriften var oversiktlig og enkel. Veeldig gode lefser ble det også ?
Det var utrolig kjekt å høre ? tusen takk! ❤️
Må de stekes på takke. .? Jeg steker mørlefse inne i stekeovn på 200 grader. På bakepapir. Kan det gjøres med disse ?
Usikker! Jeg har kun stekt de på takke! Si gjerne i fra hvis du stekte de på en annen måte 🙂
Du er så flink Ida?Du gjør alt som om du har gjort det all din tid,og dette var1.ste gang du lagde lefser?????smakte knallgodt??