Hardinglefser med smørkrem

1 2
Hardinglefser med smørkrem

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Lefser:
1 liter kulturmelk
2 ts natron
1400 gram hvetemel
240 gram sukker
250 gram meierismør
Smørkrem:
1 beger bremykt
300 gram melis
3 dl kremfløte
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • 3 TIMER
  • Porsjoner 30
  • Middels

Ingredienser

  • Lefser:

  • Smørkrem:

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten ?

Her skal du få oppskriften på deilige hardinglefser med smørkrem! Mamma har vært på lefsekurs, og har virkelig fått dreisen på dette! Jeg har vært så heldig å lære de små triksene for perfekt lefsebakst! Disse lefsene er bare helt nydelige med deilig smørkrem. Lefsene kan bløtes, og smøres etter de er stekt, for så å pakkes inn i plastikkfolie og fryses. Da er det bare til å ta opp ferdig smurte lefser om gjestene skulle stå uanmeldt på døren! ♥ Om du ikke smører lefsene med en gang, må de oppbevares en tørr plass og du må være forsiktig så de ikke knekker. De blir nemlig helt sprø som flattbrød, før du har bløtlagt dem. Følg fremgangsmåten, så forklarer jeg alt nøye nedover, steg for steg ♥

Jeg pleier å smøre og fryse ned mesteparten, men tar også vare på noen som jeg bløtlegger og smører med kremost og feks. rucculasalat og spekeskinke. Oppskriften på lefseruller finner du her.

Følg meg gjerne på Instagram for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter ♥

Hardinglefser med smørkrem

For å lage disse lefsene trenger du steketakke og kjevle med tagger.

1 oppskrift gir ca. 30 lefser.

(Visited 45 625 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

LAG LEFSEDEIGEN:

Bland natron i kulturmelken, rør rundt, og la det stå å svelle i ca. 4 minutter. Tilsett deretter sukker og hvetemel, bland dette godt inn. Kna så inn romtemperert smør, til alt smøret er blandet inn. La deigen stå en times tid for å sette seg.

2
Ferdig

TRILL UT LEFSENE:

Vei opp emner på 80 gram. Strø godt med mel på kjøkkenbenken. Trill en rund bolle, og kjevle ut til en runding på ca.30x30 cm. Du må bruke en kjevle med tagger.
Det er lurt å kjevle litt, snu lefsa rundt, kjevle litt til, snu lefsa rundt, helt til du har kjevlet den så stor den skal være. Pass på at du har litt mel under, slik at den ikke setter seg fast i benkeplaten.

3
Ferdig

STEK LEFSENE:

Stek lefsene på svak varme på steiketakka. Lefsa vil begynne å heve litt. Prøv deg litt frem til du finner riktig temperatur og steketid. Det er viktig at de ikke blir for godt stekt, da er det lett for at lefsene vil knekke.

4
Ferdig

Det skal bli lysebrune prikker under lefsa, før du snur den og steker den litt på den andre siden også.

5
Ferdig

Legg lefsene oppå hverandre etter som de er ferdig stekt. Vær forsiktig så de ikke knekker.

6
Ferdig

LAG SMØRKREM:

Bruk K-spade/grind og visp romtemperert bremykt sammen med melis, til en hvit og luftig smørkrem. Bland deretter inn fløte. Kremen skal se ut som på bildet.

7
Ferdig

BLØT LEFSENE:

Når alle lefsene er ferdig stekt, må de bløtes, før de kan smøres.
Ha lefsene i kaldt vann i ca. 5-10 sekunder.

8
Ferdig

Legg lefsene forsiktig utover benken og la de ligge i noen minutter til de er bløte.

9
Ferdig

SMØR LEFSENE:

Smør et godt lag med smørkrem utover lefsene.

10
Ferdig

Dryss på litt kanel om du ønsker det.

11
Ferdig

BRETT LEFSENE:

Brett den ene kanten inn mot midten.

12
Ferdig

Brett deretter den motsatte enden over.

13
Ferdig

Brett deretter over en gang til.

14
Ferdig

Pakk lefsene inn i plastikk og legg i fryseren, eller kutt de opp og server til kaffe eller et iskaldt glass med melk.

15
Ferdig

Spør gjerne om det er noe du lurer på. Håper du vil teste ut oppskriften :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Gule bomber
neste
Franske makroner med salt karamellfyll
forrige
Gule bomber
neste
Franske makroner med salt karamellfyll

10 Kommentarer Skjul Kommentar

Aldri bakt lefser før, men dette var en veldig bra oppskrift og lefsene var nydelige. Lurer bare på en ting, det står 1 beger med Bremykt, men nå kommer de jo i forskjellige størrelser, så hvilen mengde er korrekt? Mvh
Vibeke

Hei! Ja jeg pleier å dyppe hele lefsen undervann, eller la det renne vann på begge siden før jeg smører dem 🙂

God ide på smørkremen, men den skiller seg når jeg tar i fløten. Er det et triks du ikke nevner, skal fløte piskes til krem først?

Hei! Fløten skal has i smørkremen, litt og litt. Den skal ikke vispes først. Vispet du først eller helte du fløten rett i?

Har aldri stekt lefser før,, men denne oppskriften var oversiktlig og enkel. Veeldig gode lefser ble det også ?

Må de stekes på takke. .? Jeg steker mørlefse inne i stekeovn på 200 grader. På bakepapir. Kan det gjøres med disse ?

Usikker! Jeg har kun stekt de på takke! Si gjerne i fra hvis du stekte de på en annen måte 🙂

Du er så flink Ida?Du gjør alt som om du har gjort det all din tid,og dette var1.ste gang du lagde lefser?????smakte knallgodt??

Legg Til Din Kommentar

+