Ingredienser
-
MAKRONER
-
120 gram eggehvite
-
160 gram sukker
-
140 gram mandelmel
-
150 gram melis
-
valgfri konditorfarge
-
KARAMELLFYLL
-
300 sukker
-
1.5 dl vann vann
-
3 dl kremfløte
-
140 gram meierismør
-
2 ts maldonsalt
Fremgangsmåte
Franske makroner er så nydelig vakre! Ikke bare er de fine å se på, men de smaker også godt. Det finnes masse forskjellig spennende fyll man kan lage og fylle makronene med, og i denne oppskriften skal du få et deilig salt karamellfyll som smaker helt fantastisk til disse små søte makronene.
Det som er viktig når man lager fyll til makroner, er å lage fyllet såpass fast at det ikke renner ut av makronen. Dette salte karamellfyllet blir helt perfekt i konsistens, og passer derfor veldig godt til å fylle i makroner, men også til brownies, sjokoladekake, eplekake og som saus til iskrem. Serverer du som saus til iskrem kan du varme den litt for å få den flytende slik som på bildet under. Vil du ha et fast karamellfyll som passer i makroner, bør den stå i kjøleskapet å stivne litt før du fyller makronene.
MAKRONMAL
Du trenger ikke makronmatte for å lage makroner. Skriv ut denne malen fra Frisk forlag, og legg under bakepapiret. Hvis du ikke har printer, kan du tegne opp sirkler på et papir, og deretter legge under bakepapiret.
1 oppskrift gir ca. 30 makroner.
Steg
1
Ferdig
|
Lag karamellfyllHa vann og sukker i en ren kjele. Kok opp uten å røre. La det småkoke til det har blir gyldenbrun karamell. Det er viktig at du ikke rører, da vil det klumpe seg. |
2
Ferdig
|
|
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
Lag makroneneMål opp alle ingrediensene. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Det er viktig at du rører makronrøren sånn akkurat passe lenge. Det som er meningen er at du skal slå litt av luften ut av makronrøren. Rør til makronrøren er blank og såpass bløt at når du tar en spiseskje gjennom røren, skal røren etter noen sekunder renne sammen igjen. Det er viktig at du ikke rører for lenge, for da vil den bli altfor tynn. Makronrøren på dette bildet, kan røres noen sekunder til. |
9
Ferdig
|
Legg makronmalen under bakepapiret, og ha makronrøren over i en sprøytepose. Sprøyt ut innforbi sirklene. Når du har sprøytet makronene ut på bakepapiret, er det viktig at du slår/dunker bakebrettet hardt i benkeplaten 5-10 ganger, slik at eventuelle luftbobler som er i røren slippes ut, og makronene vil flyte litt utover. |
10
Ferdig
|
VELDIG VIKTIG!Det er veldig viktig og helt avgjørende at du lar makronene tørke før de stekes. De må tørke på stekebrettet i 45-60 minutter, på kjøkkenbenken til de får en tørr "hinne". Du skal kunne stryke med tørr finger, løst over makronen, uten at du får makronrøre på fingeren. |
11
Ferdig
|
|
12
Ferdig
|
|
13
Ferdig
|
|
14
Ferdig
|
|
15
Ferdig
|
Server de deilige makronene til en varm kopp kaffe. Vil du lage hardinglefser med myk smørkrem? Oppskrift finner du her :) . |
En Kommentar Skjul Kommentar
Hei????
Fin oppskrift, lett å forstå, fikk perfekte makroner på første forsøk????
Kanskje bytte ut 1,5 dl med 1,5 ss vann i karamellfyllet?????