Franske makroner med salt karamellfyll

0 0
Franske makroner med salt karamellfyll

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

MAKRONER
120 gram eggehvite
160 gram sukker
140 gram mandelmel
150 gram melis
valgfri konditorfarge
KARAMELLFYLL
300 sukker
1.5 dl vann vann
3 dl kremfløte
140 gram meierismør
2 ts maldonsalt
Inneholder:
 • Egg
 • Laktose
 • Nøtter
Kjøkken:
  • 2 TIMER
  • Middels

  Ingredienser

  • MAKRONER

  • KARAMELLFYLL

  Fremgangsmåte

  Del

  Franske makroner er så nydelig vakre! Ikke bare er de fine å se på, men de smaker også godt. Det finnes masse forskjellig spennende fyll man kan lage og fylle makronene med, og i denne oppskriften skal du få et deilig salt karamellfyll som smaker helt fantastisk til disse små søte makronene.

  Det som er viktig når man lager fyll til makroner, er å lage fyllet såpass fast at det ikke renner ut av makronen. Dette salte karamellfyllet blir helt perfekt i konsistens, og passer derfor veldig godt til å fylle i makroner, men også til brownies, sjokoladekake, eplekake og som saus til iskrem. Serverer du som saus til iskrem kan du varme den litt for å få den flytende slik som på bildet under. Vil du ha et fast karamellfyll som passer i makroner, bør den stå i kjøleskapet å stivne litt før du fyller makronene.

  MAKRONMAL

  Du trenger ikke makronmatte for å lage makroner. Skriv ut  denne malen fra Frisk forlag, og legg under bakepapiret. Hvis du ikke har printer, kan du tegne opp sirkler på et papir, og deretter legge under bakepapiret.

  1 oppskrift gir ca. 30 makroner.

  (Visited 18 387 times, 6 visits today)

  Steg

  1
  Ferdig

  Lag karamellfyll

  Ha vann og sukker i en ren kjele. Kok opp uten å røre. La det småkoke til det har blir gyldenbrun karamell. Det er viktig at du ikke rører, da vil det klumpe seg.

  2
  Ferdig

  Når karamellen har fått en gyldenbrun farge, trekk kjelen vekk fra varmen. Tilsett fløte, smør og salt, rør godt. La hele blandingen koke til 112 grader. Du trenger ikke sukkertermometer, det går helt fint med vanlig digitalt steketermometer også.

  3
  Ferdig

  Ha karamellsausen over i en skål, og sett den kaldt i ca.2 timer.

  4
  Ferdig

  Lag makronene

  Mål opp alle ingrediensene.
  - Bland sammen melis og mandelmel. Sikt dette to ganger over i en skål. Det er viktig at du bruker mandelmel som ikke er fettredusert, hvis du ikke maler mandlene selv.
  - Pass på så du ikke får spor av eggeplomme i eggehviten.

  5
  Ferdig

  Visp eggehviten til de begynner å skumme.

  6
  Ferdig

  Når eggehviten har begynt å skumme, tilsett ca. halve sukkermengden. La det vispe ett minutt, før du tilsetter litt og litt sukker, til alt sukkeret er i. La maskinen gå på full hastighet 1-2 minutter, til luftig marengs. Tilsett ønsket konditorfarge helt til slutt.

  7
  Ferdig

  Sikt deretter inn mandelmel og melis. Rør dette inn med en slikkepott.

  8
  Ferdig

  Det er viktig at du rører makronrøren sånn akkurat passe lenge. Det som er meningen er at du skal slå litt av luften ut av makronrøren. Rør til makronrøren er blank og såpass bløt at når du tar en spiseskje gjennom røren, skal røren etter noen sekunder renne sammen igjen. Det er viktig at du ikke rører for lenge, for da vil den bli altfor tynn. Makronrøren på dette bildet, kan røres noen sekunder til.

  9
  Ferdig

  Legg makronmalen under bakepapiret, og ha makronrøren over i en sprøytepose. Sprøyt ut innforbi sirklene. Når du har sprøytet makronene ut på bakepapiret, er det viktig at du slår/dunker bakebrettet hardt i benkeplaten 5-10 ganger, slik at eventuelle luftbobler som er i røren slippes ut, og makronene vil flyte litt utover.

  10
  Ferdig

  VELDIG VIKTIG!

  Det er veldig viktig og helt avgjørende at du lar makronene tørke før de stekes. De må tørke på stekebrettet i 45-60 minutter, på kjøkkenbenken til de får en tørr "hinne". Du skal kunne stryke med tørr finger, løst over makronen, uten at du får makronrøre på fingeren.

  11
  Ferdig

  Stek makronene på 150 grader, varmluft, i 11 minutter. Makronene skal få slike føtter som på bildet. Ta makronene ut av ovnen, og la de kjøles ned før du tar de av bakepapiret.

  12
  Ferdig

  Fyll deretter karamellfyll i makronene, og sett de sammen. Ha de i en tett boks, og oppbevar i fryseren. Ta de ut til tining en liten time før de skal serveres.

  13
  Ferdig

  Altså, er de ikke nydelige?

  14
  Ferdig
  15
  Ferdig

  Server de deilige makronene til en varm kopp kaffe. Vil du lage hardinglefser med myk smørkrem? Oppskrift finner du her :) .

  Ida Marie Aamot Storbakken

  Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

  Oppskriftsanmeldelser

  Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
  Hardinglefser med smørkrem
  forrige
  Hardinglefser med smørkrem
  neste
  Lussekatter
  Hardinglefser med smørkrem
  forrige
  Hardinglefser med smørkrem
  neste
  Lussekatter

  Legg Til Din Kommentar

  +