Kokosmakroner
seige inni, sprø utenpå!

3 1
Kokosmakroner

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
200 gram kokos
200 gram sukker
150 gram eggehvite
2 ts vaniljesukker
en liten klype salt
Inneholder:
  • Egg
Kjøkken:
  • 1 time
  • Porsjoner 1
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Kokosmakroner er enkelt og noe som hører julen til. Jeg synes de er best når de er seige inni, og sprø utpå. For at kokosmakronene skal holde seg slik frem til jul, er det lurt å fryse de ned, og ta de opp like før de skal serveres. De smaker ekstra godt om de varmes ett minutt i varm ovn, like før servering. Er du glad i julekaker bør du sjekke ut de andre julekakene på bloggen, spesielt disse gule bombene med sjokoladekrem

1 oppskrift gir ca. 30 kokosmakroner

Kokosmakroner

Følg meg på INSTAGRAM, TIKTOK og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer 😍

(Visited 18 607 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader, over- og undervarme.

2
Ferdig

Skill eggehviter fra eggeplommene, og ha det i en kjele med tykk bunn sammen med kokos, sukker og vaniljesukker. Bland det godt sammen med en slikkepott. Bruk en slikkepott som tåler varme. Rør godt i bunn!

3
Ferdig

Sett kjelen på middels/høy varme. Pass på at eggehviten ikke stivner og klumper seg. Hvis du rører godt rundt hele tiden, så går dette fint.

4
Ferdig

Blandingen vil se litt løs ut i starten av oppvarmingen, slik som på bilde, men den vil sette seg og bli mer "luftig" etterhvert. Blandingen skal bli god og varm, og dette tar fra 5-10 minutter.

5
Ferdig

Rør blandingen til den blir fast og tykk, slik som på bildet. Den skal bli god og varm, så det er viktig at du rører godt.

6
Ferdig

Fordel blandingen på stekebrett med bakepapir. Bruk to teskjeer til å fordele massen.

7
Ferdig

Stek kokosmakronene i forvarmet ovn på 200 grader i ca 8-12 minutter (midt i ovnen). Stek ett og ett brett om gangen.
Kokosmakronene er ferdige når de er gyldne og fine. De vil være litt "bløte" når de tas ut av ovnen, men de vil bli sprø utpå når de får kjølt seg ned.

8
Ferdig

Frys kokosmakronene ned i fryseposer. Eller oppbevar de på glass eller i en kakeboks hvis det ikke er lenge til de skal serveres. Det er lurt å fryse de ned for å bevare den seige konsistensen :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Pizzasnurrer med havregryn
neste
Torsk med søtpotetpuré og asiatisk smørsaus
forrige
Pizzasnurrer med havregryn
neste
Torsk med søtpotetpuré og asiatisk smørsaus

Legg Til Din Kommentar

+