Ingredienser
-
800 gram mandler
-
3 dl melis
-
1 dl vann
-
1 ts salt
-
2 ts kanel
-
2 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Brente mandler er kjempeenkelt å lage, og det er fint å gi vekk i julegaver. Alle blir glad for hjemmelagde gaver, som er pakket inn i celofan eller kremmerhus laget av gråpapir 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Sett ovnen på 200 grader. |
2
Ferdig
|
Ta mandlene ut av ovnen og ha de over i en stekepanne eller en jerngryte. Du kan også bruke en vanlig kjele. |
3
Ferdig
|
|
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
La blandingen koke og sørg for at alt vannet fordamper og at karamellen blir brun, men ikke brent. Når vannet har fordampet og melisen har blitt gylden brun og klistret seg rundt mandlene, fordel mandlene på et stekebrett med bakepapir. Bruk en gaffel til å fordele mandlene utover, slik at ikke alt stivner sammen i en haug. Sett brettet til sides, og la det avkjøle seg, før du bryter mandlene fra hverandre og har de oppi små glass. Disse er perfekte å gi vekk i julegave. |
6
Ferdig
|
Vil du har oppskrift på flere godsaker du kan lage til jul? Da anbefaler jeg deg å ta en titt innom de andre julefavorittene på bloggen. Oppskriften på Ida Maries fløtekarameller med og uten melkesjokolade, har blitt besøkt tilsammen nesten 40.000 ganger, så dette har blitt en slager. Oppskriften på seige og sprø kokosmakroner har også blitt bakt av mange. Ta en titt i kategorien "JUL" :) |