Helstekt indrefilet av okse
rosastekt, mør og saftig

6 2
Helstekt indrefilet av okse

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
1500 indrefilet av okse
4 klyper maldonsalt
200 gram meierismør
8 hvitløksfedd
4 kvaster fersk timian
kvernet pepper
steiketermometer
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 3 TIMER
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Skal du ha gjester og biff står på menyen, anbefaler jeg deg helstekt indrefilet av okse. Den gjør seg selv, da du kan sette den inn ett par-tre timer før gjestene kommer! Du vil i tillegg ha mer kontroll over stekegradene, enn om du steiker porsjonsbiffer. Server gjerne med sellerirotkrem med trøffelolje, rødvinssaus og fløtegratinerte poteter.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer! 😍

Helstekt indrefilet av okse

 

 

 

(Visited 81 593 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Reinskjær indrefileten (skjær vekk sener og fett).
Ha på godt med salt og pepper. Har du ikke maldonsalt går det helt fint med vanlig salt.

2
Ferdig

Ha litt olje i steikepannen og la pannen bli skikkelig varm før du har indrefileten oppi. La den ligge å steke på høy temperatur i ca et minutt, før du snur fileten rundt. Pass på at du får brunet alle sidene på fileten. Selvom det ryker litt trenger du ikke skru ned varmen. Kjøttet trenger å få en skikkelig bruneskorpe rundt hele fileten. Når fileten har blir brunet godt rundt på alle sider, legg fileten i en ildfast form.

3
Ferdig

Ha deretter godt med meierismør i steikepannen, sammen med knuste hvitløksfedd og gjerne litt timian om du har det. La smøret smelte og trekke til seg smak fra hvitløken og urtene.

4
Ferdig

Når smøret er blitt lysebrunt, hell det over de bruna indrefiletene som ligger i den ildfaste formen. Vend kjøttstykkene godt rundt i det deilige smøret.

5
Ferdig

Sett deretter termometeret inn i midten av indrefileten og still termometeret på 58 grader hvis du ønsker perfekt rosa kjerne. Er du glad i biffen litt mer stekt, anbefaler jeg en kjernetemperatur på 62 grader.

6
Ferdig

Sett den ildfaste formen inn i ovnen på 90 grader. Jeg pleier å snu litt på kjøttstykket med jevne mellomrom i smøret for å få god smak på kjøttet. La kjøttet stå i ovnen til du har fått den kjernetemperaturen du ønsker. Følg med på termometeret eller bruk digitalt steketermometer hvor du stiller inn temperaturen du ønsker med varsling når den er ferdig.

7
Ferdig

TIPS 1

Steker du flere fileter, eller har delt opp i mindre stykker, er det lurt å sette termometeret inn i det minste stykket. Når termometeret når 58 grader, tar du ut det minste stykket og de andre stykkene som er jevnstore, og setter termometeret inn i det største. Setter du termometeret inn i den største fileten fra starten av vil de mindre stykkene bli godt stekt når det største stykket får den ønskelige temperaturen. La stykkene du har tatt ut av ovnen ligge å hvile til alle stykkene er ferdig. La også det største stykket få hvile i 15-20 minutter. Putt gjerne filetene inn i ovnen ett par minutter og rull de rundt i smøret før du skjærer de opp.

8
Ferdig

TIPS 2

Det er viktig at du lar kjøttet få hvile. Hvis du kutter det for tidlig vil kjøttsaften renne ut, og du vil få en tørr biff. Del fileten opp i passe stykker og server med ønsket tilbehør. Husk at endestykkene blir litt bedre stekt enn resten, så det kan være lurt å gi disse til de som ønsker biffen sin litt godt stekt :)

9
Ferdig

TIPS 3

Server indrefileten sammen med godt tilbehør som sellerirotpure med trøffelolje, hjemmelaget rødvinssaus, ovnsbakte småpoteter og syltet rødløk. Oppskriftene finner du på bloggen! Da lover jeg deg at både du og gjestene vil bli fornøyd :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Rødvinssaus
neste
Blomkålpurésuppe med sprøstekt spekeskinke
forrige
Rødvinssaus
neste
Blomkålpurésuppe med sprøstekt spekeskinke

4 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei! Det tar ca.3 timer tilsammen, men det avhenger veldig av tykkelsen på filetene og hvor kjapt du gjør det.

Legg Til Din Kommentar

+