Blomkålpurésuppe med sprøstekt spekeskinke

0 0
Blomkålpurésuppe med sprøstekt spekeskinke

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 blomkål
1.5 liter H-melk
2 ss meierismør
litt salt
15 skiver spekeskinke
6 dråper trøffelolje
En halv sitron
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 5
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Dette er en enkel og veldig god suppe som kan serveres til lunsj eller som forrett! Så lenge du har blender eller stavmikser får du til å lage denne gode suppen. Jeg tilsetter trøffelolje som gir en ekstra god smak, og serverer den med sprøstekt spekeskinke. Det smaker også utrolig godt med syrlig rødløk til suppen. Du finner oppskrift på det i kategorien “Tilbehør” her på bloggen.

Om du ikke spiser kjøtt, kan du bytte ut spekeskinken med finsnittet gulrøtter og purreløk som du steker lett i stekepanne med litt smør 🙂

 

(Visited 8 049 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Rens blomkålen for blader. Skyll blomkålen i kaldt vann, og del den i grove biter.
Ha alt over i en kjele med 1,5 liter melk. Det kan være lurt å bruke en litt stor kjele så det får plass til å koke godt.

2
Ferdig

Legg spekeskinke utover et stekebrett med bakepapir. Legg en og en utover og sett brettet inn i ovnen på ca. 180 grader i ca 5 min. Pass på at de ikke stekes for lenge, de blir fort brent! Men ikke ta de ut for tidlig, da blir de myke. Det er godt når de blir sprøstekt.

3
Ferdig

La koke i 20 minutter, til blomkålen er helt mør. Det er bedre å koke den for lenge enn å koke den for lite.N år blomkålen er ferdig, ha litt og litt av blomkålen og melka over i en blender, tilsett smør og kjør til glatt puré.

Ikke ha for mye oppi blenderen om gangen. Varmen skaper et enorm trykk og det kan være lurt å holde godt på lokket når du setter på blenderen. Hvis du ikke har blender kan du bruke stavmikser.

4
Ferdig

Ha den fløyelsmyke pureen over i en kjele og smak til med salt, litt sitronsaft og trøffelolje om du har det. Synes du suppen er for tykk, spe med litt melk. Sett suppen på svak varme og varm godt opp før du serverer den.

5
Ferdig

Server den gode suppen i en skål og strø over sprøstekt spekeskinke.
Du kan også tilsette annet garnityr som syrlig rødløk eller finstrimlet purreløk og gulrøtter som du steker kjapt i en stekepanne med litt smør og salt. Oppskriften på syrlig rødløk finner du på bloggen :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Helstekt indrefilet av okse
neste
Torsk, ertepuré og eggesmør
forrige
Helstekt indrefilet av okse
neste
Torsk, ertepuré og eggesmør

Legg Til Din Kommentar

+