Ingredienser
-
15 middels store poteter
-
3 dl kremfløte
-
1 boks creme fraiche
-
1 dl vann
-
4 stk hvitløksfedd
-
3 store løk
-
3 kvaster fersk rosmarin
-
1 ss olje
-
50 gram ost
Fremgangsmåte
Fløtegratinerte poteter med rosmarin og hvitløk er bare så godt! Potetene passer perfekt til lammelår men også til kylling og storfe. Disse fløtegratinerte potetene er laget med fløte, crème fraîche, masse løk og hvitløk, og de kokes nesten ferdig i steikepannen før de has i ildfast form, toppes med ost og gratineres i ovnen. Du kan også ha i andre urter om gressløk, timian eller oregano.
Oppskrift på deilig, saftig lammelår ligger også på bloggen!
Ta kontakt om du lurer på noe 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Del løk i to og kutt deretter i skiver. Finhakk hvitløk. |
2
Ferdig
|
Skrell poteter og kutt i terninger. |
3
Ferdig
|
Varm opp en steikepanne med olje. Det kan være lurt å ha en stor steikepanne med litt høye kanter. Ha i løk og hvitløk og la dette steike i ett par minutter til løken er blank. |
4
Ferdig
|
Ha oppi kremfløte, creme fraiche og vann og la koke ett minutt før du har oppi potetterningene. Ha på salt og pepper og la det koke i ca. 15 minutter. |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Det lammelåret var sinnsykt saftig og godt?Perfekt tilbehør av fløtegratinerte poteter,sopp/løkblanding og blomkål/broccolien??
Hyggelig med påskemiddag på hytta <3
Disse fløtegratinerte potetene og lammelår var kjempegodt.
Så kjekt 🙂