Ingredienser:
-
Rødbetpuré:
-
400 gram Ferske rødbeter
-
2 stk hvitløksfedd
-
2 ss olje
-
Smak til med salt og pepper
-
2 ts meierismør
-
Fisk:
-
4 stk á 160 gram langefilet
-
To klyper salt
-
Saltbakte poteter:
-
16 stk småpoteter
-
4 ss havsalt
-
Smørsaus:
-
3 dl kremfløte
-
1 sjalottløk
-
200 gram meierismør
-
fersk gressløk
-
2 ss sitronsaft
-
Garnityr:
-
Asparges eller brekkbønner
Før du starter:
Reklame – Innlegget inneholder sponsede produkter.
Bruker du mobil? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få opp ingredienslisten!
For dere som har vært innom bloggen min tidligere, har dere sikkert fått med dere at jeg er utrolig glad i fisk! Ikke bare er jeg glad i å lage fiskeretter, jeg er veldig glad i å fiske også. Når jeg ikke selv fikser fisk til middagen, er det helt supert å ha K-fisk Haugesund og K-fisk Vea som leverer fisk av topp kvalitet! I et samarbeid med K-fisk får jeg tilgang på flott fisk, slik at jeg kan dele fine oppskrifter med dere!
Det finnes så utrolig mange forskjellige typer garnityr til fisk, og det er det som gjør det så gøy! Man kan trikse og mikse forskjellige kombinasjoner, og bare fantasien setter grenser. Jeg har flere fiskeretter på bloggen, så det er bare å gå innom fiskekategorien for å finne andre oppskrifter! I dette innlegget skal du få en enkel oppskrift på bakt langefilet med rødbetpuré, saltbakte poteter, brekkbønner og smørsaus! Høres kanskje fancy ut, men det er ikke så veldig avansert! 😉
- Fisk sponset av K-fisk.
- Service fra Ølen Møbler
- Spirer fra Smågrønt
Fremgangsmåte:
|
1
Ferdig
|
Lag rødbetpuré:Skrell rødbetene. Kutt i passe store terninger på ca 3x3cm. Skrell hvitløksfedd. |
|
2
Ferdig
|
|
|
3
Ferdig
|
Ta rødbetene og hvitløken ut av ovnen og kjør sammen med litt meierismør i blender til glatt puré! Ha i ett par spiseskjeer med kokende vann om det skulle bli vanskelig for blenderen å kjøre den til en glatt pure. Kjør lenge nok til den er silkemyk. Smak til med litt salt. |
|
4
Ferdig
|
LAG SALTBAKTE POTETER: |
|
5
Ferdig
|
LAG SMØRSAUS:Når rødbetene og potetene er i ovnen kan du lage smørsausen. |
|
6
Ferdig
|
STEK FISK:Strø litt salt på begge sider av fiskefiletene. Legg de i en ildfast form med litt olje under. Ha de i ovnen på 60-70 grader i ca. 20 min. Test på et stykke om det begynner å flake seg, da er fisken ferdig. |
|
7
Ferdig
|
LAG VALGFRITT TILBEHØR:Om du vil ha brekkbønner eller asparges til, kokes disse et lite minutt, før du har de i en stekepanne med litt smør et lite minutt. Strø over litt salt :) |
|
8
Ferdig
|
LEGG OPP:Legg opp rødbetpuré, brekkbønner og fiskestykke, og server poteter og smørsaus ved siden av. Spirene er fra Små Grønt i Stavanger. Det nydelige service er lånt fra Ølen Møbel i Ølen. |
|
9
Ferdig
|











3 Kommentarer Skjul Kommentar
Det mangler informasjon om hva som skal gjøres med sjalottløken og hvordan den skal inn i sausen🤔
Hei! Beklager sent svar, men løken skal i fløten når den kokes opp. Takk for tilbakemelding, skal legge det inn i oppskriften 🙂
Smashing ??