0 0
Fiskekaker med makaronistuing og stekt løk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Fiskekaker:
400 gram fersk filet av lyr
300 gram fersk filet av sei
300 gram fersk filet av lysing
5 dl H-melk
2 egg
4 ss potetmel
3 ts salt
1 liten bunt fersk gressløk
1 ts malt muskattnøtt
1 ts kvernet pepper
Makaronistuing:
3 dl makaroni
2 ss meierismør
3 ss hvetemel
7 dl H-melk
Stekt løk:
2 stk løk
1 ss meierismør

Fiskekaker med makaronistuing og stekt løk

Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose
Kjøkken:
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

  • Fiskekaker:

  • Makaronistuing:

  • Stekt løk:

Fremgangsmåte

Del

Reklame – Innlegget inneholder sponsede produkter fra K-fisk Haugesund

For å lage disse fiskekakene, trenger du en foodprosessor med knivblad.

Hjemmelagde fiskekaker med makaronistuing og stekt løk, vekker gode barndomsminner hos meg! Mamma har alltid vært utrolig flink til å lage mat, og med hytte ved sjøen har det blitt en del fiskemiddager opp igjennom åra. Fiskekaker var favoritten når jeg var mindre, og er vel enda en god favoritt når det kommer til husmannskost.

Det er ikke så mye som slår gode hjemmelagde fiskekaker! Det er litt jobb å lage det, men det er så verdt det. Fiskekakene kan fryses, og de smaker like godt på brødskiva som de gjør på middagstallerken!

Bor du i Haugesundsområdet anbefaler jeg deg å handle fersk fisk til fiskekakene hos K-Fisk Haugesund eller K-Fisk på Vea! Hvis du ikke gidder å lage fiskekakene selv, bør du allikevel ta turen innom! De selger nemlig utrolig gode hjemmelagde fiskekaker i disken, proppfulle av fersk fisk 🙂 Det er viktig å bruke fersk fisk når du skal lage fiskekaker, bruker du frossen fisk vil farsen skille seg. Får du ikke tak i sei, lyr eller lysing, kan du bruke annen hvit fisk som torsk, lange, steinbit eller hyse. Snakk med de i disken på K-fisk og de vil hjelpe deg å finne noe som passer 🙂

(Visited 162 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag fiskekakene:

Kutt fiskefilet i terninger, mål opp melk og de andre ingrediensene. Visp eggene ut i melken.

2
Ferdig

Legg fisketerningene, melken og bollen til foodprosessoren i fryseren i ca. 30 minutter. Det er viktig at alt er iskaldt, slik at farsen ikke skal skille seg.

3
Ferdig

Det kan være lurt å lage halvparten om gangen, slik at det blir plass i foodprosessoren.

4
Ferdig

Ha fisketerningene i foodprosessoren, sammen med salt, muskatnøtt og pepper. Kjør fisketerningene i ca. 30 sekunder. Stopp maskinen i ny og ned og bland det sammen med en slikkepott.

5
Ferdig

Spe deretter på med litt og litt av melke- og eggeblandingen, vekselsvis med litt og litt potetmel. Det er viktig å ikke kjøre farsen for lenge. Stopp når farsen har blandet seg godt sammen.

6
Ferdig

Finkutt persille og vend dette inn i farsen.

7
Ferdig

Varm opp en stekepanne på medium-høy varme. Ha i olje og litt smør.
Ha en kopp med kaldt vann som du dypper skjeen i. Form fiskekakene i hånden og stek de gyldenbrune på hver side.
Legg de i en ildfast ovn, og etterstek de i 10 minutter på 180 grader.

8
Ferdig

Lag makaronistuing:

Kok makaroni.

9
Ferdig

Smelt smør og ha i hvetemel. Bland sammen. Tilsett h-melk mens du rører godt med visp. La det koke i 5-10 minutter mens du rører godt. Smak til med salt og pepper.

10
Ferdig

Bland den hvite sausen med den ferdigkokte makaronien. Ha i urter som persille eller gressløk om du har det.

11
Ferdig

Stekt løk:

Kutt løk i tykke skiver. Stek i olje i en varm stekepanne. Tilsett en ss smør mot slutten, og la det steke seg til det blir gylden brunt. Ha på litt salt og pepper.

12
Ferdig
Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
vaffel vaffelrøre vaffelrøreoppskrift vaffel vafler
forrige
Vafler med vaniljekrem
neste
Bakt langefilet med rødbetpuré, saltbakte poteter og smørsaus
vaffel vaffelrøre vaffelrøreoppskrift vaffel vafler
forrige
Vafler med vaniljekrem
neste
Bakt langefilet med rødbetpuré, saltbakte poteter og smørsaus

Legg Til Din Kommentar