Ingredienser
-
Fiskekaker:
-
400 gram fersk filet av lyr
-
300 gram fersk filet av sei
-
300 gram fersk filet av lysing
-
5 dl H-melk
-
2 egg
-
4 ss potetmel
-
3 ts salt
-
1 liten bunt fersk gressløk
-
1 ts malt muskattnøtt
-
1 ts kvernet pepper
-
Makaronistuing:
-
3 dl makaroni
-
2 ss meierismør
-
3 ss hvetemel
-
7 dl H-melk
-
Stekt løk:
-
2 stk løk
-
1 ss meierismør
Fremgangsmåte
Reklame – Innlegget inneholder sponsede produkter fra K-fisk Haugesund
For å lage disse fiskekakene, trenger du en foodprosessor med knivblad.
Hjemmelagde fiskekaker med makaronistuing og stekt løk, vekker gode barndomsminner hos meg! Mamma har alltid vært utrolig flink til å lage mat, og med hytte ved sjøen har det blitt en del fiskemiddager opp igjennom åra. Fiskekaker var favoritten når jeg var mindre, og er vel enda en god favoritt når det kommer til husmannskost.
Det er ikke så mye som slår gode hjemmelagde fiskekaker! Det er litt jobb å lage det, men det er så verdt det. Fiskekakene kan fryses, og de smaker like godt på brødskiva som de gjør på middagstallerken!
Bor du i Haugesundsområdet anbefaler jeg deg å handle fersk fisk til fiskekakene hos K-Fisk Haugesund eller K-Fisk på Vea! Hvis du ikke gidder å lage fiskekakene selv, bør du allikevel ta turen innom! De selger nemlig utrolig gode hjemmelagde fiskekaker i disken, proppfulle av fersk fisk 🙂 Det er viktig å bruke fersk fisk når du skal lage fiskekaker, bruker du frossen fisk vil farsen skille seg. Får du ikke tak i sei, lyr eller lysing, kan du bruke annen hvit fisk som torsk, lange, steinbit eller hyse. Snakk med de i disken på K-fisk og de vil hjelpe deg å finne noe som passer 🙂
Steg
1
Ferdig
|
Lag fiskekakene: |
2
Ferdig
|
Legg fisketerningene, melken og bollen til foodprosessoren i fryseren i ca. 30 minutter. Det er viktig at alt er iskaldt, slik at farsen ikke skal skille seg. |
3
Ferdig
|
Det kan være lurt å lage halvparten om gangen, slik at det blir plass i foodprosessoren. |
4
Ferdig
|
|
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
Finkutt persille og vend dette inn i farsen. |
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Lag makaronistuing:Kok makaroni. |
9
Ferdig
|
Smelt smør og ha i hvetemel. Bland sammen. Tilsett h-melk mens du rører godt med visp. La det koke i 5-10 minutter mens du rører godt. Smak til med salt og pepper. |
10
Ferdig
|
|
11
Ferdig
|
Stekt løk: |
12
Ferdig
|
4 Kommentarer Skjul Kommentar
Må det være H-melk, eller kan det byttes ut med lett melk? Elsker hvit fisk, dette blir nok dagens middag!
Hei! Så hyggelig. Det går fint å bruke lettmelk. Kos deg med deilig fiskemiddag! ?
Nam, disse var nydelig gode ?. Jeg pleier ikke å like hvit fisk, men her står jeg og mumser fiskekaker etterhvert som de kommer fra stekepannen. Tusen takk for oppskriften!
Så hyggelig tilbakemelding, tusen takk! Kjekt du likte oppskriften ❤️