Sandefjord smørsaus
nydelig til fisk og skalldyr

1 0
Sandefjord smørsaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
3 dl kremfløte
1 sjalottløk
200 gram meierismør
2 ss sitron
persille
salt og pepper

Nærings innhold

Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 15
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Denne smørsausen er veldig god til fisk og skalldyr. Man kan bruke sausen som en base og ha oppi forskjellige urter og rogn for å få forskjellig smak. Vil du tilsette rogn i sausen, anbefaler jeg at du gjør dette rett før servering.

(Visited 12 333 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Ha 3 dl kremfløte i en dyp og litt vid kjele sammen med finhakket sjalottløk.
La dette koke i 5-10 minutter, til fløten er redusert. Den skal bli ganske tykk. Rør litt i bunn under koking så det ikke brenner seg.

2
Ferdig

Når fløten har kokt i noen minutter, og blitt litt tykkere, trekk kjelen til side og tilsett litt og litt smør som du har kuttet i terninger, samtidig som du rører godt med en visp. Rør godt ut hver terning før du tilsetter mer smør, slik at sausen ikke skiller seg.

3
Ferdig

Tilsett finhakket gressløk eller persille. Smak til med salt, pepper og litt sitronsaft.

Ikke kok sausen etter du har hatt i smør, men varm den forsiktig opp rett før servering.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Franske makroner
neste
Stekt torsk med blomkålkrem og smørsaus
forrige
Franske makroner
neste
Stekt torsk med blomkålkrem og smørsaus

Legg Til Din Kommentar

+