0 0
Bakt langefilet med rødbetpuré, saltbakte poteter og smørsaus

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
Rødbetpuré:
400 gram Ferske rødbeter
2 stk hvitløksfedd
2 ss olje
Smak til med salt og pepper
2 ts meierismør
Fisk:
4 stk á 160 gram langefilet
To klyper salt
Saltbakte poteter:
16 stk småpoteter
4 ss havsalt
Smørsaus:
3 dl kremfløte
1 sjalottløk
200 gram meierismør
fersk gressløk
2 ss sitronsaft
Garnityr:
Asparges eller brekkbønner

Bakt langefilet med rødbetpuré, saltbakte poteter og smørsaus

Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • 1 TIME
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • Rødbetpuré:

  • Fisk:

  • Saltbakte poteter:

  • Smørsaus:

  • Garnityr:

Fremgangsmåte

Del

Reklame – Innlegget inneholder sponsede produkter.

Bruker du mobil? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få opp ingredienslisten!

For dere som har vært innom bloggen min tidligere, har dere sikkert fått med dere at jeg er utrolig glad i fisk! Ikke bare er jeg glad i å lage fiskeretter, jeg er veldig glad i å fiske også. Når jeg ikke selv fikser fisk til middagen, er det helt supert å ha K-fisk Haugesund og K-fisk Vea som leverer fisk av topp kvalitet! I et samarbeid med K-fisk får jeg tilgang på flott fisk, slik at jeg kan dele fine oppskrifter med dere!

 

Det finnes så utrolig mange forskjellige typer garnityr til fisk, og det er det som gjør det så gøy! Man kan trikse og mikse forskjellige kombinasjoner, og bare fantasien setter grenser. Jeg har flere fiskeretter på bloggen, så det er bare å gå innom fiskekategorien for å finne andre oppskrifter! I dette innlegget skal du få en enkel oppskrift på bakt langefilet med rødbetpuré, saltbakte poteter, brekkbønner og smørsaus! Høres kanskje fancy ut, men det er ikke så veldig avansert! 😉

 

(Visited 51 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag rødbetpuré:

Skrell rødbetene. Kutt i passe store terninger på ca 3x3cm. Skrell hvitløksfedd.

2
Ferdig

Pakk rødbeter og hvitløk i aluminiumfolie, sammen med olje og litt salt, legg i en ildfast form, og stek i ovnen på 180 grader i ca 40 minutter, til rødbetene er møre.

3
Ferdig

Ta rødbetene og hvitløken ut av ovnen og kjør sammen med litt meierismør i blender til glatt puré! Ha i ett par spiseskjeer med kokende vann om det skulle bli vanskelig for blenderen å kjøre den til en glatt pure. Kjør lenge nok til den er silkemyk. Smak til med litt salt.

4
Ferdig

LAG SALTBAKTE POTETER:

Strø havsalt i en ildfast form. Ha potetene oppå, stø gjerne litt salt oppå potetene også. Bak potetene i ovnen sammen med rødbetene. 180 grader i ca. 30 minutter. Kjenn at potetene er ferdige ved å stikke en skarp kniv inn i poteten. Steketiden kommer litt an på størrelsen på potetene.

5
Ferdig

LAG SMØRSAUS:

Når rødbetene og potetene er i ovnen kan du lage smørsausen.
Kok opp fløte til den blir tykkere. Rør inn litt og litt smør. Smak til med sitron, salt, pepper og urter :)
Detaljert oppskrift på sandefjordsmør finner du her.

6
Ferdig

STEK FISK:

Strø litt salt på begge sider av fiskefiletene. Legg de i en ildfast form med litt olje under. Ha de i ovnen på 60-70 grader i ca. 20 min. Test på et stykke om det begynner å flake seg, da er fisken ferdig.

7
Ferdig

LAG VALGFRITT TILBEHØR:

Om du vil ha brekkbønner eller asparges til, kokes disse et lite minutt, før du har de i en stekepanne med litt smør et lite minutt. Strø over litt salt :)

8
Ferdig

LEGG OPP:

Legg opp rødbetpuré, brekkbønner og fiskestykke, og server poteter og smørsaus ved siden av. Spirene er fra Små Grønt i Stavanger. Det nydelige service er lånt fra Ølen Møbel i Ølen.

9
Ferdig

Velbekomme! Ta kontakt om du lurer på noe :)

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min for oppskrifter og tips, og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Fiskekaker med makaronistuing og stekt løk
neste
Hjortegryte med høstens grønnsaker og grov potetstappe
forrige
Fiskekaker med makaronistuing og stekt løk
neste
Hjortegryte med høstens grønnsaker og grov potetstappe

En Kommentar Skjul Kommentar

Legg Til Din Kommentar