Kylling- og blomkålsuppe med ingefær og kokosmelk

0 0
Kylling- og blomkålsuppe med ingefær og kokosmelk

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
600 g kyllingfilet
1 ss revet ingefær
1 ss gult karripulver
1 blomkål
Suppebase
0.5 purreløk
2 gulrøtter
1.5 rødløk/løk
0.5 squash
1 paprika
3 sjampinjonger
1 terning kyllingkraft/kyllingbuljong
10 dl vann
4 dl kokosmelk
4 ss creme fraiche
Annet
Litt salt og pepper
Noen ss olivenolje/raps, solsikke eller soya
Inneholder:
  • Gluten Free

Ingredienser

  • Suppebase

  • Annet

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her om dagen lagde jeg kylling- og blomkålsuppe med ingefær og kokosmelk, på rester jeg hadde i kjøleskapet. Selve suppebasen består av en haug med ovnsbakte grønnsaker, som jeg kjører glatt med en stavmikser i kyllingkraft, kokosmelk og creme fraiche.

I ingredienslisten finner du alle grønnsakene jeg brukte i suppa, men om du ikke har noe av det eller har andre type grønnsaker så går dette fint. Bruk det du har ❤️

Kylling- og blomkålsuppe med ingefær og kokosmelk

Dette kan du preppe i forveien:

  • Kutt og bak grønnsakene i ovnen – kjør glatt med varm kyllingkraft/buljong, kokosmelk og creme fraiche
  • Kutt blomkålbuketter
  • Kutt og marinér kyllingen

Da gjenstår det bare å varme opp suppebasen, steke kyllingbitene og blomkålen ett par minutter og la de trekke ferdig i sausen.

Håper du liker denne oppskriften på kylling- og blomkålsuppe med ingefær og kokosmelk. Hvis du er glad i gode supper har jeg mange andre suppeoppskrifter på bloggen, som denne supergode kyllingsuppa❤️

Følg meg på INSTAGRAM og FACEBOOK for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer! Tagg meg gjerne eller send meg bilde om du tester denne oppskriften??

(Visited 3 587 times, 2 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 220 grader med varmluft

2
Ferdig

Kutt alle grønnsakene til suppebasen i store biter og ha dem over i en ildfast form. Ringle over litt olje, salt og pepper. Bak i ovnen i ca. 20 minutter til grønnsakene har fått god farge.

3
Ferdig

Kutt blomkålen i passe store buketter og legg til sides på en tallerken.

4
Ferdig

Kutt kyllingfiletene i passe store terninger og bland de sammen med revet ingefær, karri, ett par spiseskjeer med olje og litt salt.

5
Ferdig

Varm opp en romslig gryte og ha i litt olje. Vent til gryta er varm, før du har oppi de marinerte kyllingbitene. La de steke ett minutt på den ene siden til de begynner å få god farge. Tilsett blomkålbukettene og la de steke med kyllingen et halvt minutt. Ikke la kyllingbitene gjennomstekes, de skal trekke ferdig i suppa. Legg kyllingen og blomkålen over på en tallerken.

6
Ferdig

Ha vann, kyllingbuljong og kokosmelk i gryta og kok opp. Tilsett de bakte grønnsakene og creme fraiche. Kjør alt glatt med stavmikser eller i en blender.

7
Ferdig

Ha kyllingbitene og blomkålen over i gryta og la de trekke i 3-4 minutter til kyllingen er gjennomkokt. Smak til med salt og pepper.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Ørretsalat med guacamole og sprøstekte kikerter
forrige
Ørretsalat med guacamole og sprøstekte kikerter
neste
Kyllingfrikassé
Ørretsalat med guacamole og sprøstekte kikerter
forrige
Ørretsalat med guacamole og sprøstekte kikerter
neste
Kyllingfrikassé

Legg Til Din Kommentar

+