Spicy biff stroganoff

0 0
Spicy biff stroganoff

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen
Inneholder:
  • Gluten Free
  • Spicy

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Annonse – Br. Lundal

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten☺️

En smakfull og spicy biff stroganoff med paprika, løk og sjampinjong. Fytti-rakkern så godt! Er det noe jeg er svak for på høsten, så er det møre og smakfulle biffgryter. Det å brune kjøttet og la det stå å småputre til det blir mørt, gir ekstra god smak til gryta. Med chili og sriracha i den kremede tomatsausen, løftes gryten ett par hakk. Perfekt til sene høstkvelder med klubben eller når du har invitert venner eller familie på middag.

Bor du på Haugalandet anbefaler jeg at du stikker innom Lundal for å få tak i ferskt kvalitetskjøtt fra Norge, både til denne gryten, men også om du skal ha andre kjøttmiddager. De leverer virkelig på kvalitet og service!

Spicy biff stroganoff

Om du ikke er glad i sterk mat, kan du justere ned styrken ved å sløyfe srirachaen, eller så kan jeg virkelig anbefale deg denne biffgryten med champignon og crème fraîche. Den har blitt veldig populær på bloggen og i kokeboka mi Vennemat

Tips:

Du kan også servere sriracha på siden, slik at de som er glad i sterk mat, kan spice den litt opp. Rømme kan også være godt å ha til, for de som ikke er så begeistret for sterk mat.

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Kjøttet kan kokes opp til to dager i forveien. Grønnsakene kan kuttes. Da gjenstår det bare å steke soppen og løken, ha det over i gryten, sammen med kremfløten og paprikaen. Koke alt sammen, før du tilsetter maisenna og smaker til.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for å holde deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer.

Håper du liker denne oppskriften på spicy biff stroganoff. Ta kontakt eller legg igjen en kommentar om du lurer på noe☺️

(Visited 13 358 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Skjær kjøttet i ca. 4x4cm store biter og strø på godt med salt og pepper.

2
Ferdig

Kutt løken og hvitløken i grove biter.

3
Ferdig

Varm opp en støpejernsgryte eller en stekepanne med litt olje og en spiseskje meierismør. Brun halvparten av kjøttbitene om gangen på høy varme, slik at de får en skikkelig brun stekeskorpe rundt på alle sider.

4
Ferdig

Ha alt kjøttet tilbake i gryten og tilsett hvitløken og halvparten av løken. Stek dette litt sammen, før du tilsetter tomatpuréen og sukkeret. La alt steke sammen ett par minutter, for å få vekk den bitre smaken i tomatpuréen.

5
Ferdig

Hell på kjøttkraften og legg oppi chiliene som du deler i to på langs. La det hele småkoke småkoke under lokk til kjøttet er mørt, ca. 1 time.

6
Ferdig

I mellomtiden kan du kutte sjampinjongen og paprikaen i store biter.

7
Ferdig

Varm opp en stekepanne med litt olje, og stek sjampinjongen og resten av løken ett par minutter på høy varme, til det har fått litt farge.

8
Ferdig

Husk å koke ris ca. 30 minutter før maten skal serveres.

9
Ferdig

Sjekk at kjøttet er mørt (om det ikke er mørt etter en time, må du la det koke litt lengre). Tilsett så kremfløten, srirachaen, paprikaen og den stekte soppen og løken. La det småkoke videre i 10 minutter.

10
Ferdig

Tilsett så maisennaen blandet ut i litt kaldt vann. La det koke ett par minutter for å få sausen til å tykne og for å bli kvitt maisennasmaken. Smak til med salt, pepper og eventuelt litt mer sriracha. Server med ris og nyt et herlig måltid ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger
forrige
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger
Karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong
neste
Karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger
forrige
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger
Karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong
neste
Karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong

Legg Til Din Kommentar

+