Biffgryte med champignon og crème fraîche

2 0
Biffgryte med champignon og crème fraîche

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:
  • Porsjoner 6
  • Middels

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her får du oppskriften på en enkel, men veldig god biffgryte med champignon og crème fraîche! Du kan velge selv om du vil servere med potetstappe, ris eller bakte poteter. Jeg valgte potetstappe denne gangen og det falt virkelig i smak!

Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på en deilig hjortegryte, denne anbefaler jeg sterkt, og jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger av folk som har testet ut oppskriften. Du finner oppskriften her.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook for å få oppdateringer på når jeg legger ut nye oppskrifter☺️

(Visited 11 954 times, 26 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt kjøttet i passe tykke strimler, strø litt salt og pepper på kjøttbitene.

2
Ferdig

Varm opp en stekepanne, la den stå på ca. 7/10 i varme. Ha i litt olje og litt smør (ca. 2 ts). Ha litt og litt kjøtt i stekepannen, slik at alle kjøttbitene blir brunet jevnt.

Det er viktig å ikke ha for varmt, da svir smøret seg. Det er også viktig å ikke ha for svak varme, da vil kjøttet bli kokt i stedet for stekt.

3
Ferdig

La kjøttet ligge å brune i 2 minutter på høy varme, uten at du snur eller rører rundt. La det ligge å få en brun stekeskorpe.
Snu deretter kjøttet rundt og la det steke ett par minutter på andre siden også.

4
Ferdig

Når alt kjøttet er ferdig brunet, ha alt over i stekepannen igjen og tilsett grovhakket løk og hvitløk. Husk å ta med stekesjyen fra kjøttet. La dette steke/koke sammen ett par minutter.

5
Ferdig

Tilsett deretter tomatpuré.

6
Ferdig

Dryss over sukker og rør godt rundt. La det steke/koke på middels varme i noen minutter. Denne prosessen er viktig for å få vekk den litt sure og bitre smaken på tomatpuréen.

7
Ferdig

Ha kraft/utblandet buljong i gryta, og la det småkoke under lokk i ca.40 minutter.
Koketiden varierer veldig fra kjøtt til kjøtt, så her må du rett og slett sjekke underveis om kjøttet er mørt. Er det litt seigt så lar du det koke litt lenger. Med en gang kjøttet begynner å bli mørt, tar du lokket av og lar det koke litt videre til sausen blir litt tykkere.

8
Ferdig

Mens kjøttet koker seg ferdig, steker du store biter av sopp, i litt smør og olje. Når soppen er ferdig stekt, har du det over i stekepannen/gryten med kjøttet.

9
Ferdig

La det koke til sausen har blitt litt tykkere og ha oppi crème fraîche og tyttebærsyltetøy. Rør godt rundt, la koke ett par minutter og smak til med salt og pepper.

10
Ferdig

Server med potetstappe, ris eller bakte poteter. Oppskrift på potetstappe, finner du på bloggen. Søk etter potetstappe i søkefeltet.

11
Ferdig

Strø over litt fersk gressløk eller persille😀 Server med tyttebær!

Legg gjerne igjen en kommentar om du tester retten ❤️

12
Ferdig

😍

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Prinsessekake
forrige
IDA MARIES PRINSESSEKAKE
Scones med havregryn, cottage cheese og sesamfrø
neste
Scones med havregryn og cottage cheese
Prinsessekake
forrige
IDA MARIES PRINSESSEKAKE
Scones med havregryn, cottage cheese og sesamfrø
neste
Scones med havregryn og cottage cheese

8 Kommentarer Skjul Kommentar

Nå har jeg lest oppskriften, og gjett om jeg skal få tak i deilig kjøtt og prøve meg. Ser helt nydelig ut den gryta. Takk.

Legg Til Din Kommentar