Biffgryte med champignon og crème fraîche

4 2
Biffgryte med champignon og crème fraîche

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen
Inneholder:
  • Laktose
Kjøkken:

Ingredienser

  • Valgfritt

Fremgangsmåte

Del
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Her får du oppskriften på en enkel, men veldig god biffgryte med champignon og crème fraîche! Du kan velge selv om du vil servere med potetstappe, ris eller bakte poteter. Jeg valgte potetstappe denne gangen og det falt virkelig i smak!

Jeg har tidligere lagt ut en oppskrift på en deilig hjortegryte, denne anbefaler jeg sterkt, og jeg har fått veldig mange gode tilbakemeldinger av folk som har testet ut oppskriften. Du finner oppskriften her.

Følg meg gjerne på Instagram og Facebook for å få oppdateringer på når jeg legger ut nye oppskrifter☺️

(Visited 190 339 times, 4 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt kjøttet i passe tykke strimler, strø litt salt og pepper på kjøttbitene.

2
Ferdig

Varm opp en stekepanne, la den stå på ca. 7/10 i varme. Ha i litt olje og litt smør (ca. 2 ts). Ha litt og litt kjøtt i stekepannen, slik at alle kjøttbitene blir brunet jevnt. Så stek i flere omganger til alt kjøttet er brunet.

Det er viktig å ikke ha det for varmt, da svir smøret seg. Det er også viktig å ikke ha for svak varme, da vil kjøttet bli kokt i stedet for stekt.

3
Ferdig

La kjøttet ligge å brune i 2 minutter på høy varme, uten at du snur eller rører rundt. La det ligge å få en brun stekeskorpe.
Snu deretter kjøttet rundt og la det steke ett par minutter på andre siden også.

4
Ferdig

Når alt kjøttet er ferdig brunet, ha alt over i stekepannen igjen og tilsett grovhakket løk og hvitløk. Husk å ta med stekesjyen fra kjøttet. La dette steke/koke sammen ett par minutter.

5
Ferdig

Tilsett deretter tomatpuré og bland godt sammen.

6
Ferdig

Dryss over sukker og rør godt rundt. La det steke/koke på middels varme i noen minutter. Denne prosessen er viktig for å få vekk den litt sure og bitre smaken på tomatpuréen.

7
Ferdig

Ha kraft/utblandet buljong i gryta, og la det småkoke under lokk i ca.40 minutter.
Koketiden varierer veldig fra kjøtt til kjøtt, så her må du rett og slett sjekke underveis om kjøttet er mørt. Er det litt seigt så lar du det koke litt lenger. Med en gang kjøttet begynner å bli mørt, tar du lokket av og lar det koke litt videre til sausen blir litt tykkere.

8
Ferdig

Mens kjøttet koker seg ferdig, steker du store biter av sopp, i litt smør og olje. Når soppen er ferdig stekt, har du det over i stekepannen/gryten med kjøttet.

9
Ferdig

La det koke til sausen har blitt litt tykkere og ha oppi crème fraîche og tyttebærsyltetøy. Rør godt rundt, la koke ett par minutter og smak til med salt og pepper.

10
Ferdig

Server med potetstappe, ris eller bakte poteter. Oppskrift på potetstappe, finner du på bloggen. Søk etter potetstappe i søkefeltet.

11
Ferdig

Strø over litt fersk gressløk eller persille? Server med tyttebær!

Legg gjerne igjen en kommentar om du tester retten ❤️

12
Ferdig

?

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Prinsessekake
forrige
IDA MARIES PRINSESSEKAKE
Scones med havregryn, cottage cheese og sesamfrø
neste
Scones med havregryn og cottage cheese
Prinsessekake
forrige
IDA MARIES PRINSESSEKAKE
Scones med havregryn, cottage cheese og sesamfrø
neste
Scones med havregryn og cottage cheese

35 Kommentarer Skjul Kommentar

Hei! Skal lage gryte til ca 40 pers, er denne grei å lage dagen før? Og er der noe jeg bør tenke på ang ingrediensene når jeg skal gange opp og lage til så mange?

Når man skal gange opp en oppskrift så mange ganger, så er det lurt å redusere en del av både mengden væske, men og litt av feks. grønnsakene.

Av og til bruker jeg buljongterning, noen ganger sånn kjøttbuljongpulver og andre ganger flytende fond. Det kommer an på hva jeg har tilgjengelig ☺️

Ååå, denne var god!! ??? Har skrevet den inn i kokeboka mi som en favoritt! ❤️Tror du det kan fungere med annen type kjøtt også?

Kjempegod, enkel og lage, ingredienser som allerede finnes i kjøleskapet. En favoritt.

Det blir jeg så glad av å høre! Tusen takk for tilbakemelding! Digger denne gryten selv – så enkel og god ❤️

Har laget ferdig til punkt 8. Gjestene kommer i morgen? Regner med at jeg kan gjøre den ferdig da? Veldig god oppskrift?

Da er du godt i gang og klar for morgendagen! Håper du og gjestene dine vil like denne gryten. En av mine favorittretter ?

Denne er blitt en favoritt hos oss. Har i litt Gulerøtter siden vi syns det smaker godt. Anbefales. Takk for fantastisk oppskrift.

Takk for at du tok deg tid til å gi tilbakemelding! Ekstra stas at den falt i smak 🙂

Fantastisk god? Jeg brukte hjort, det ble knall. Enkel å grei uten så veldig mange ingredienser. Og som vanlig enkle og godt forklarte oppskrifter?

Veldig vanskelig for meg å si, det er viktig å koke lenge nok. Da blir det tykkere. Du må gjerne beskrive hva du har gjort, slik at jeg kan finne ut hva som eventuelt er feil 🙂

Mmmm, denne biffgryten var enkel og god – ungdommen likte den og??serverte bare champignong ved siden av da ikke alle liker den?

Nå har jeg lest oppskriften, og gjett om jeg skal få tak i deilig kjøtt og prøve meg. Ser helt nydelig ut den gryta. Takk.

Legg Til Din Kommentar

+