Karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong

0 0
Karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen
Inneholder:
  • Gluten Free
  • Laktose
  • Spicy

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong, ble til på en veldig travel dag. I kjøleskapet hadde jeg blant annet en pakke kjøttdeig, purreløk, løk, paprika, litt kremost, crème fraîche og sjampinjong. Kjøttbuljong, tomatpuré og krydder har jeg alltid liggende på lur, og da er veien rask til en smakfull suppe.

Det som er så digg med slike supper er at man kan få tømt kjøleskapet og brukt opp rester av både grønnsaker, meierivarer, kjøtt, fisk og kylling. Det finnes ingen fasitsvar på hva som er god mat, og det er ofte de minst planlagte måltidene som blir de beste. Ikke vær redd for å smake deg frem med forskjellige ingredienser, selvom det viker litt fra ingredienslisten.

Tips

  • Om du har andre grønnsaker enn jeg har i ingredienslisten er det bare å bruke dette. Har du feks. blomkål, brokkoli, squash, gulrøtter, kål, sellerirot, cherrytomater eller andre grønnsaker liggende, er det bare å slå seg løs.
  • Har du ikke kjøttdeig kan du bruke fisk kylling, svin eller annet oksekjøtt. Bruker du fisk som laks eller torsk, kan du kutte dette i terninger og tilsette de siste 2-3 minuttene av koketiden.
  • Server suppen som den er eller med litt brød på siden. Chiliolje og rømme kan også være godt for de som ønsker det litt sterkere eller litt mildere.

Karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Kutt grønnsakene og stek kjøttdeigen. Da gjenstår det bare å ha alle ingrediensene i en gryte og koke i 15 minutter, før du smaker til suppen.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for å holde deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer.

Håper du liker denne oppskriften på karrisuppe med kjøttdeig og sjampinjong ♥ Ta kontakt eller legg igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften om du lurer på noe.

(Visited 7 465 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Finn frem en støpejernsgryte eller stekepanne og stek kjøttdeigen på høy varme i litt olje.

2
Ferdig

Mens kjøttdeigen steker, kan du grovhakke hvitløksfeddene og løken. Kutt sjampinjongene i skiver og paprikaen i biter. Purreløken kan kuttes i tynne skiver.

3
Ferdig

Ha alle grønnsakene over i gryten med den stekte kjøttdeigen og stek alt sammen ett par minutter på høy varme. Ha på karripulveret, tomatpuréen og litt salt og pepper. La det steke ett par minutter for å få vekk litt av den bitre smaken på tomatpuréen.

4
Ferdig

Ha oppi kjøttkraften, crème fraîchen, kremosten, sesamfrøene og chili delt i to på langs med frøene. Rør godt rundt og la koke i ca. 15 minutter. Smak til med salt og pepper. Ta ut chilien før servering.

5
Ferdig

Server gjerne med chilipulver eller chiliolje på siden for de som liker litt ekstra styrke.

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Spicy biff stroganoff
forrige
Spicy biff stroganoff
Helstekt kylling i Cosori airfryer
neste
Helstekt kylling i Cosori airfryer (reklame)
Spicy biff stroganoff
forrige
Spicy biff stroganoff
Helstekt kylling i Cosori airfryer
neste
Helstekt kylling i Cosori airfryer (reklame)

Legg Til Din Kommentar

+