Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger

0 0
Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
700 gram kyllingfilet
300 gram baconskriver
2 stk hjertesalat/romanosalat
1 stk lite focacciabrød
5 ss olivenolje
1 stk rødløk
0.5 stk agurk
2 stk eggeplommer
2 ts dijonsennep
1 stk sitron
1 stk hvitløksfedd
1 stk glass fetaostolje (ca. 1 dl olje)
120 gram parmesan
salt og pepper
olje til steking
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av “ingredienser” for å få frem ingredienslisten!

Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger har blitt middagen vår to dager denne uken, med god grunn! Den er forholdsvis enkel å lage og er skikkelig god. Perfekt om du skal diske opp med lunsj til venner, ha klubb eller bare har lyst på en digg salat til middag.

Dette er absolutt ikke den klassiske måten å lage en cæsarsalat på, da cæsardressingen egentlig skal inneholde ansjos og olivenolje. Jeg har droppet ansjosfiletene og i stedet for olivenolje har jeg brukt oljen fra et fetaostglass. Fetaostoljen kan såklart erstattes med olivenolje om du har det. Det trenger ikke være så avansert – det er smaken som teller!

Cæsarsalat med cæsardressing og krutonger

Krutongene lager jeg av focacciabrød, noe jeg synes blir absolutt best. De blir så luftige, men samtidig crispy og gode på smak. Om du har vanlig fint eller grovt brød, kan du gjerne bruke det til å lage krutongene med. Men bruk focacciabrød om du har.

Er du glad i salater, kan jeg også anbefale denne pastasalaten. Det er den beste jeg har lagd og smakt på veldig lenge!

Kylling-og-pastasalat-med-nektarin-og-pestodressing

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:

  • Lag cæsardressingen – oppbevar i en tett boks i kjøleskapet og bland lett sammen igjen neste dag.
  • Kutt salaten og legg den i en bakebolle med kaldt vann i kjøleskapet over natten.
  • Lag krutongene
  • Kutt rødløk og agurk

Da gjenstår det kun å steke kyllingfiletene og baconet, blande salaten med dressingen, rødløken og agurken. Ha over kyllingen, baconet og riv over parmesan!

Du kan gjerne følge meg på INSTAGRAMTIKTOK og FACEBOOK for å holde deg oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, bilder og videoer ?

Håper du liker denne oppskriften på cæsarsalat med cæsardressing og krutonger. Legg gjerne igjen en kommentar om du lurer på noe eller om du tester oppskriften.

(Visited 6 047 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Sett ovnen på 200 grader varmluft.

2
Ferdig

Kutt focacciaen i store terninger og fordel utover et stekebrett dekket med bakepapir. Ringle over litt olivenolje og strø over salt og pepper. Vend rundt på terningene. Stek midt i ovnen i ca. 10 minutter, til krutongene er gylne i fargen.

3
Ferdig

Dekk et annet stekebrett med bakepapir og fordel baconskivene utover. Sett brettet inn i ovnen sammen med krutongene, i nederste rille og la steke i 10-15 minutter til baconet er gyllent. Vend om på baconet ett par ganger underveis. Når baconet er ferdig stekt kan du kutte de i litt mindre biter.

4
Ferdig

Kutt salaten i litt store biter og legg i en bakebolle med iskaldt vann, slik at den blir ren og crispy.

5
Ferdig

Ha salt og pepper på begge sider av kyllingfiletene. Varm opp en stekepanne og la de ligge å steke på den ene siden, på middels-høy varme i 4-5 minutter, før du snur de rundt og steker de ferdig (68 grader kjernetemperatur). Skvis over litt sitronsaft og la kyllingfiletene hvile på en tallerken.

6
Ferdig

Ha eggeplommene, sennep, finrevet hvitløksfedd og sitronsaft i en bakebolle. Bland lett sammen og visp inn litt og litt av fetaostoljen. Du kan fint erstatte fetaostoljen med olivenolje. Riv halvparten av parmesanen på den fineste siden av et rivjern og bland det sammen med dressingen. Smak til med salt og pepper.

7
Ferdig

Kutt rødløk i tynne skiver og agurk i terninger. Kutt de stekte kyllingfiletene i terninger og bland med stekesaften som har sivet ut på tallerken.

8
Ferdig

Vask salaten godt og sil av alt vannet. Sørg for å ha ristet vekk alt vannet og legg gjerne salaten utover kjøkkenpapir på kjøkkenbenken slik at du får vekk all fuktighet.

9
Ferdig

Ha agurken, løken og den rene salaten i bakebollen med cæsardressingen og bland alt godt sammen.

10
Ferdig

Ha salaten over i en serveringsbolle og ha over krutonger, terninger av kylling og baconet. Riv over parmesan ved servering og nyt!

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Kylling-og-pastasalat-med-nektarin-og-pestodressing
forrige
Kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing
Spicy biff stroganoff
neste
Spicy biff stroganoff
Kylling-og-pastasalat-med-nektarin-og-pestodressing
forrige
Kylling- og pastasalat med nektarin og pestodressing
Spicy biff stroganoff
neste
Spicy biff stroganoff

Legg Til Din Kommentar

+