Sommersalat med reker og sitronaioli

0 0
Sommersalat med reker og sitronaioli

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
2 kg ferske reker
4 stk egg
2 stk hjertesalat
0.5 agurk
2 stk avokado
4 stk reddik
2 stk vårløk
1 stk sitron
1 bunt fersk gressløk
4 skiver loff
Sitronaioli
100 gram majones
1 stk sitron
1 stk hvitløksfedd
4 ss rømme
Diverse
olje
salt
Dill/basilikum
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten Free
Kjøkken:

Ingredienser

  • Sitronaioli

  • Diverse

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Sommersalat med reker og sitronaioli er en lett og frisk salat, som passer perfekt nå som det er sommer og varmt i været. Her har jeg laget en salat ut av det jeg pleier å ha på rekesmørbrød. Loff har blitt byttet ut med krutonger og majones har blitt byttet ut med sitronaioli.

Håper du liker denne salaten, hvis du er glad i spennende salater anbefaler jeg deg også å teste denne deilige kyllingsalaten med søtpotet.

Sommersalat med reker og sitronaioli

Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥

Dette kan du gjøre klart dagen i forveien:
• Lag sitronaioli
• Skrell reker
• Lag krutonger
• Kutt salat, vask og legg i en tett boks
• Kok egg
• Kutt agurk, reddiker, vårløk og gressløk (reddikene bør ventes med å marineres til rett før servering, slik at de beholder sprøheten)

Jeg setter stor pris på tilbakemelding om du tester ut denne oppskriften på sommersalat med reker og sitronaioli. Legg gjerne igjen en kommentar i kommentarfeltet under oppskriften ?

(Visited 14 556 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag sitronaioli

Bland sammen majones med rømme, finrevet hvitløk og finrevet sitronskall (det gule, ikke det hvite). Rør godt sammen og smak til med litt salt og godt med sitronsaft.

2
Ferdig

Lag krutonger

Kutt loff i terninger, fordel utover et stekebrett med bakepapir. Ha over litt olje og salt - gjerne litt hvitløkspulver om du har det. Stek midt i ovnen på 180 grader varmluft i ca. 10 minutter til krutongene har fått en gylden farge. Du kan også lage slike brødsticks og servere ved siden av salaten om du ønsker det (oppskrift finner du på bloggen)

3
Ferdig

Kok egg og skrell reker

Kok egg og skrell rekene. Skrell eggene og del i to.

4
Ferdig

Mariner reddikene

Kutt reddikene i tynne skiver. Ha de i en skål med ett par ts olje, ett par ts sitronsaft, finkuttet gressløk og dryss på litt salt.

5
Ferdig

Kutt grønnsaker

Kutt salat i store biter, legg i kaldt vann for å vaske den og for å få den skikkelig crispy. Kutt vårløk, avokado og agurk i tynne skiver.

6
Ferdig

Sjekkliste:

• Rekene er skrelt
• Salaten er kuttet og vasket
• Sitronaiolien er laget
• Krutongene er stekt
• Agurk, vårløk og avokado er kuttet
• Egg er kokt og delt
• Gressløk er finkuttet

7
Ferdig

Dander salaten

Legg salat, vårløk, agurk og avokado i en skål, topp med egg, reker, krutonger og sitronaioli. Strø over gressløk, dill eller basilikum om du har det. Server med ett par sitronbåter som man skviser over hvis ønskelig!

8
Ferdig

Håper salaten faller i smak ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Grovbrød med chiafrø og linfrø
forrige
Grovbrød med chiafrø og linfrø
Loff med sesamfrø
neste
Loff med sesamfrø
Grovbrød med chiafrø og linfrø
forrige
Grovbrød med chiafrø og linfrø
Loff med sesamfrø
neste
Loff med sesamfrø

Legg Til Din Kommentar

+