Kyllingsalat med søtpotet og granateple

0 0
Kyllingsalat med søtpotet og granateple

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
800 gram kyllingfilet
2 stk mellomstore søtpotet
1 boks cherrytomater
maldonsalt
1 stk granateple
1 pose sukkererter
1 stor pose grønnkål
1 stor pose spinat
Rødløkschutney
2 stk rødløk
4 ss sitronsaft
2 ss sukker
Dressing
100 gram parmesan
1 boks lettrømme
4 ss majones

Ingredienser

  • Rødløkschutney

  • Dressing

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Kyllingsalat med søtpotet og granateple er virkelig en av de beste salatene jeg vet om! I salaten er det både grønnkål og spinat, som vendes i en deilig parmesandressing og som toppes med bakt søtpotet, kylling, rødløkschutney, sukkererter og tørkede cherrytomater. Den perfekte salaten å servere i klubb, til venninnekvelder eller som lunsj/middag. Ekstra godt er det å lage litt for mye slik at man kan ha med seg en god salat i matboksen neste dag.

Det som gjør denne salaten så god er balansen mellom søtt, salt og syrlig! Salt fra parmesanen, sødme fra søtpotetene og tomatene, samt syrlighet fra granateplene og rødløkschutneyen. Det er litt «jobb» med denne salaten, sammenlignet med andre salater der det bare er å kutte opp og blande sammen. Til gjengjeld får du en smakseksplosjon av en salat som du definitivt kommer til å lage deg igjen.

Følg meg gjerne på INSTAGRAM for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥

Kyllingsalat med søtpotet og granateple

Dette kan gjøres klart dagen i forveien:

  • Bakte søtpoteter
  • Tørkede cherrytomater
  • Rødløkschutney
  • Parmesandressing
  • Legg sukkerertene i kaldt vann
  • Rens granateple
  • Sørg for at spinaten og grønnkålen er vasket
  • Du kan også steke kyllingen, men den blir best om du gjør dette rett før servering

Håper du vil teste denne superfreshe oppskriften på kyllingsalat med søtpotet og granateple. Ta kontakt om du lurer på noe ♥

(Visited 20 748 times, 11 visits today)

Steg

1
Ferdig

Lag rødløkschutney

Finkutt rødløk, ha i en kjele med sitronsaft, sukker og et lite dryss med salt. Kok opp og rør rundt med en slikkepott, la koke i 1-2 minutter. Ha rødløkschutneyen over i en skål, avkjøl litt på benken og sett i kjøleskapet.

2
Ferdig

Tørk cherrytomater

Del cherrytomater i to. Strø litt maldonsalt utover et stekebrett eller en ildfast form. Legg tomatene med skinnsiden ned på saltet og dryss over litt sukker. Sett midt i ovnen på varmluft 120 grader i ca. 30-60 minutter. Ta tomatene ut av ovnen når de ser ut som på bildet. Avkjøl deretter på benken og oppbevar i kjøleskapet.

3
Ferdig

Bak søtpotet

Skrell søtpotet og kutt i terninger. Fordel på et stekebrett eller i en ildfast form. Strø over litt maldonsalt og hell over to-tre spiseskjeer med olje. Bland godt sammen og stek i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Kjenn om søtpotetbitene er myke igjennom - da er de ferdige. Avkjøl på benken. Oppbevar i kjøleskapet om du lager i stand dagen i forveien.

4
Ferdig

Lag dressing

Rasp parmesan og bland sammen med rømme og majones. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.

5
Ferdig

Stek kyllingfilet

Del kyllingfilet i tykke strimler, strø på salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje. Sørg for at stekepannen er skikkelig varm, før du legger i kyllingstrimlene. La kyllingstrimlene ligge å steke på den ene siden ett-to minutter på høy varme, slik at de får en gyllen stekeskorpe. Snu kyllingbitene rundt, trekk stekepannen vekk fra varmen og tilsett litt smør og et skvis med sitronsaft. La kyllingen steke/trekke til bitene er gjennomstekt og legg kyllingen over på en tallerken, slik at stekeprosessen stoppes.

6
Ferdig

Gjør klar resten

Rens granateple og ta ut alle de små kjernene. Tips: Kutt snitt i skallet og brekk granateple i fra hverandre under vann (fyll opp en bakebolle med vann). Granateplekjernene vil syke til bunn av skålen, ettersom du løsner de fra skallet. Skallet og det hvite vil flyte til topps.

7
Ferdig

Da skal du ha klart bakte søtpoteter, tørkede tomater, rødløkschutney, dressing og stekt kylling. Du kan oppbevare dette i tette bokser i kjøleskapet, om du skal servere retten neste dag. Del sukkererter i mindre biter. Jeg pleier å legge sukkererter i kaldt vann for å få de skikkelig crispy.

8
Ferdig

Bland sammen salaten:

Jeg brukte spinat og grønnkål som var vasket og ferdig renset i posen, så sjekk at om de du har kjøpt er vasket. Bland spinat og grønnkål med halvparten av parmesandressingen. Strø over søtpotet, rødløkschutney, granateple, de tørkede tomatene, kylling og sukkererter.

9
Ferdig

Server med resten av parmesandressingen på siden, revet parmesan om du har mer til overs og focacciabrød.

10
Ferdig

Håper du liker denne salaten - legg gjerne igjen en kommentar så jeg får vite hva du synes ❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Mini-pavlovabomber
forrige
Mini-pavlovabomber
Grovbrød med chiafrø og linfrø
neste
Grovbrød med chiafrø og linfrø
Mini-pavlovabomber
forrige
Mini-pavlovabomber
Grovbrød med chiafrø og linfrø
neste
Grovbrød med chiafrø og linfrø

8 Kommentarer Skjul Kommentar

Fantastisk god! MEN: jeg laget 10 porsjoner (skulle ha klubb). Det endte med at alle tok med to porsjoner hjem, og jeg har fortsatt salat til flere dager. Så, om man endrer fra 4 til 10 porsjoner, så blir mengden helt feil. Men alle bar fornøyd for å få med seg hjem?

Hei! Så bra dere likte salaten ☺️ Hørtes ut som det ble veldig mye mat ja. Merkelig siden jeg pleier å servere denne til 4 personer og da er det ikke mye igjen ?

Legg Til Din Kommentar

+