Ingredienser
-
800 gram kyllingfilet
-
2 stk mellomstore søtpotet
-
1 boks cherrytomater
-
maldonsalt
-
1 stk granateple
-
1 pose sukkererter
-
1 stor pose grønnkål
-
1 stor pose spinat
-
Rødløkschutney
-
2 stk rødløk
-
4 ss sitronsaft
-
2 ss sukker
-
Dressing
-
100 gram parmesan
-
1 boks lettrømme
-
4 ss majones
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Kyllingsalat med søtpotet og granateple er virkelig en av de beste salatene jeg vet om! I salaten er det både grønnkål og spinat, som vendes i en deilig parmesandressing og som toppes med bakt søtpotet, kylling, rødløkschutney, sukkererter og tørkede cherrytomater. Den perfekte salaten å servere i klubb, til venninnekvelder eller som lunsj/middag. Ekstra godt er det å lage litt for mye slik at man kan ha med seg en god salat i matboksen neste dag.
Det som gjør denne salaten så god er balansen mellom søtt, salt og syrlig! Salt fra parmesanen, sødme fra søtpotetene og tomatene, samt syrlighet fra granateplene og rødløkschutneyen. Det er litt «jobb» med denne salaten, sammenlignet med andre salater der det bare er å kutte opp og blande sammen. Til gjengjeld får du en smakseksplosjon av en salat som du definitivt kommer til å lage deg igjen.
Følg meg gjerne på INSTAGRAM for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥
Dette kan gjøres klart dagen i forveien:
- Bakte søtpoteter
- Tørkede cherrytomater
- Rødløkschutney
- Parmesandressing
- Legg sukkerertene i kaldt vann
- Rens granateple
- Sørg for at spinaten og grønnkålen er vasket
- Du kan også steke kyllingen, men den blir best om du gjør dette rett før servering
Håper du vil teste denne superfreshe oppskriften på kyllingsalat med søtpotet og granateple. Ta kontakt om du lurer på noe ♥
Steg
1
Ferdig
|
Lag rødløkschutney |
2
Ferdig
|
Tørk cherrytomaterDel cherrytomater i to. Strø litt maldonsalt utover et stekebrett eller en ildfast form. Legg tomatene med skinnsiden ned på saltet og dryss over litt sukker. Sett midt i ovnen på varmluft 120 grader i ca. 30-60 minutter. Ta tomatene ut av ovnen når de ser ut som på bildet. Avkjøl deretter på benken og oppbevar i kjøleskapet. |
3
Ferdig
|
Bak søtpotetSkrell søtpotet og kutt i terninger. Fordel på et stekebrett eller i en ildfast form. Strø over litt maldonsalt og hell over to-tre spiseskjeer med olje. Bland godt sammen og stek i ovnen på 180 grader i 20-30 minutter. Kjenn om søtpotetbitene er myke igjennom - da er de ferdige. Avkjøl på benken. Oppbevar i kjøleskapet om du lager i stand dagen i forveien. |
4
Ferdig
|
Lag dressing |
5
Ferdig
|
Stek kyllingfiletDel kyllingfilet i tykke strimler, strø på salt og pepper. Varm opp en stekepanne med litt olje. Sørg for at stekepannen er skikkelig varm, før du legger i kyllingstrimlene. La kyllingstrimlene ligge å steke på den ene siden ett-to minutter på høy varme, slik at de får en gyllen stekeskorpe. Snu kyllingbitene rundt, trekk stekepannen vekk fra varmen og tilsett litt smør og et skvis med sitronsaft. La kyllingen steke/trekke til bitene er gjennomstekt og legg kyllingen over på en tallerken, slik at stekeprosessen stoppes. |
6
Ferdig
|
Gjør klar resten |
7
Ferdig
|
Da skal du ha klart bakte søtpoteter, tørkede tomater, rødløkschutney, dressing og stekt kylling. Du kan oppbevare dette i tette bokser i kjøleskapet, om du skal servere retten neste dag. Del sukkererter i mindre biter. Jeg pleier å legge sukkererter i kaldt vann for å få de skikkelig crispy. |
8
Ferdig
|
Bland sammen salaten: |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|
8 Kommentarer Skjul Kommentar
Fantastisk god! MEN: jeg laget 10 porsjoner (skulle ha klubb). Det endte med at alle tok med to porsjoner hjem, og jeg har fortsatt salat til flere dager. Så, om man endrer fra 4 til 10 porsjoner, så blir mengden helt feil. Men alle bar fornøyd for å få med seg hjem?
Hei! Så bra dere likte salaten ☺️ Hørtes ut som det ble veldig mye mat ja. Merkelig siden jeg pleier å servere denne til 4 personer og da er det ikke mye igjen ?
Laga den til klubbdamene. Den var veldig god, mange gode smaker. Anbefales?
Så kjekt!!?
Fantastisk god! Lagd den 2 ganger i sommer og den var veldig populær!
Så kjekt å høre, tusen takk for tilbakemelding ?
Søtpotetene skal være kalde i salaten?
Ja, eller gjerne lune 🙂