Ingredienser
-
1100 gram hvetemel
-
1 pose tørrgjær
-
2 ts salt
-
2 ts sukker
-
2 stk egg
-
8 dl lettmelk
-
200 gram meierismør
-
sesamfrø/valmuefrø
Fremgangsmåte
Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!
Her skal du få en supergod oppskrift på loff med sesamfrø, som passer perfekt til reker, hummer, til toast eller ved siden av salater, supper og pasta. Brødet er enkelt å lage og du er garantert et godt og smakfullt brød.
Brødet holder seg mykt og ferskt ett par dager i pose på benken. Om du lager det noen dager i forveien, anbefaler jeg deg å fryse det og ta det opp til tining noen timer før. Det blir ekstra godt om du varmer det noen minutter i ovnen før servering ❤️
Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥
Håper du vil teste ut denne oppskriften på loff med sesamfrø, gi gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet om du tester oppskriften.
Steg
1
Ferdig
|
Finn frem alle ingredienseneMål opp alle ingrediensene. Varm opp melka slik at den er fingervarm. Kutt smøret i små terninger og la stå på benken slik at det blir romtemperert. |
2
Ferdig
|
Kjør med eltekrok i kjøkkenmaskinKjør alle ingrediensene utenom smør og sesamfrø/valmuefrø i en bakebolle på middels hastighet i ca. 10-15 minutter. |
3
Ferdig
|
Tilsett smør og hev deigen 1 timeTilsett deretter smørterninger og kjør videre i ca. 10 minutter, til alt smøret er blandet godt inn i deigen. Kjør til deigen slipper bollen. Dekk til bakebollen og la den stå på kjøkkenbenken til heving i ca. en time. |
4
Ferdig
|
Form til brød |
5
Ferdig
|
|
6
Ferdig
|
|
7
Ferdig
|
|
8
Ferdig
|
Stek brødeneStek brødene på nederste rille, 220 grader i ca. 40 minutter, til brødene er gyllenbrune. Hvor lenge brødene må stekes er litt forskjellig fra ovn til ovn. Det er viktig at de er skikkelig gyllenbrune og ikke bare har fått litt farge, da vil ikke brødene være ferdig stekt inni. Sjekk også at de har blitt gyllenbrune under. |
9
Ferdig
|
|
10
Ferdig
|