Loff med sesamfrø

0 0
Loff med sesamfrø

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

1100 gram hvetemel
1 pose tørrgjær
2 ts salt
2 ts sukker
2 stk egg
8 dl lettmelk
200 gram meierismør
sesamfrø/valmuefrø
Inneholder:
  • Egg
  • Gluten
  • Laktose

Ingredienser

Fremgangsmåte

Del

Bruker du mobilen? Trykk på plusstegnet ved siden av «ingredienser» for å få frem ingredienslisten!

Her skal du få en supergod oppskrift på loff med sesamfrø, som passer perfekt til reker, hummer, til toast eller ved siden av salater, supper og pasta. Brødet er enkelt å lage og du er garantert et godt og smakfullt brød.

Loff med sesamfrø

Brødet holder seg mykt og ferskt ett par dager i pose på benken. Om du lager det noen dager i forveien, anbefaler jeg deg å fryse det og ta det opp til tining noen timer før. Det blir ekstra godt om du varmer det noen minutter i ovnen før servering ❤️

Følg meg gjerne på INSTAGRAM ved å trykke her for å bli oppdatert når jeg legger ut nye oppskrifter, tips, bilder og videoer ♥

Håper du vil teste ut denne oppskriften på loff med sesamfrø, gi gjerne en tilbakemelding i kommentarfeltet om du tester oppskriften.

 

(Visited 426 times, 5 visits today)

Steg

1
Ferdig

Finn frem alle ingrediensene

Mål opp alle ingrediensene. Varm opp melka slik at den er fingervarm. Kutt smøret i små terninger og la stå på benken slik at det blir romtemperert.

2
Ferdig

Kjør med eltekrok i kjøkkenmaskin

Kjør alle ingrediensene utenom smør og sesamfrø/valmuefrø i en bakebolle på middels hastighet i ca. 10-15 minutter.

3
Ferdig

Tilsett smør og hev deigen 1 time

Tilsett deretter smørterninger og kjør videre i ca. 10 minutter, til alt smøret er blandet godt inn i deigen. Kjør til deigen slipper bollen. Dekk til bakebollen og la den stå på kjøkkenbenken til heving i ca. en time.

4
Ferdig

Form til brød

Dryss litt hvetemel utover kjøkkenbenken og helle deigen ut av bakebollen. Kna deigen litt sammen og del deretter deigen i to. Form de to deigene til to avlange brød og legg de over på et stekebrett som er kledd med bakepapir.

5
Ferdig

Legg et kjøkkenhåndkle over og la heve i minimum 30 minutter. Sett ovnen på 220 grader, over og undervarme.

6
Ferdig

Pensle vann og brødene og strø på sesamfrø eller valmuefrø.

7
Ferdig

Lag et snitt i brødene med en skarp kniv

8
Ferdig

Stek brødene

Stek brødene på nederste rille, 220 grader i ca. 40 minutter, til brødene er gyllenbrune. Hvor lenge brødene må stekes er litt forskjellig fra ovn til ovn. Det er viktig at de er skikkelig gyllenbrune og ikke bare har fått litt farge, da vil ikke brødene være ferdig stekt inni. Sjekk også at de har blitt gyllenbrune under.

9
Ferdig

Når brødene er ferdig stekt, ta de ut av ovnen og legg brødene over på en rist til avkjøling før du kutter opp brødet.

10
Ferdig

Nyt det hjemmelagde brødet med reker eller det du måtte ønske av pålegg!❤️

Ida Marie Aamot Storbakken

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
Sommersalat med reker og sitronaioli
forrige
Sommersalat med reker og sitronaioli
Saftig sjokoladekake i langpanne
neste
Saftig sjokoladekake i langpanne
Sommersalat med reker og sitronaioli
forrige
Sommersalat med reker og sitronaioli
Saftig sjokoladekake i langpanne
neste
Saftig sjokoladekake i langpanne

Legg Til Din Kommentar