Skinnstekt skreifilet med eggesmør og brokkolipuré

0 0
Skinnstekt skreifilet med eggesmør og brokkolipuré

Del på sosiale medier:

Eller du kan kopiere og dele denne nettadressen

Ingredienser

Endre Porsjoner:
4 stk skreifilet à 150 gram
salt og pepper
Til sausen:
4 egg
200 gram meierismør
salt og pepper
fersk gressløk
Brokkolipuré:
1 brokkoli
1 ss meierismør
salt og pepper
Tilbehør:
10 stk cherrytomater
poteter
Inneholder:
  • Egg
  • Laktose
Kjøkken:
  • 30 MINUTTER
  • Porsjoner 4
  • Enkel

Ingredienser

  • Til sausen:

  • Brokkolipuré:

  • Tilbehør:

Fremgangsmåte

Del

Skinnstekt skreifilet med eggesmør og brokkolipuré ble en god og enkel middag her hjemme hos hos! Jeg bakte også noen tomater i ovnen som smakte kjempegodt til! I stedet for brokkolipuré kan du godt lage potetstappe, eller servere kokte poteter på ved siden av! Det er opp til deg! 🙂

Jeg synes det er godt å skinnsteike torsk, slik at skinnet blir sprøtt og godt, men du kan også bake fiskestykkene i ovnen eller trekke de i salt vann.

Eggesmør er en kjempegod saus som er utrolig enkel å lage og passer godt til fisk og ikke minst til fiskekaker! Hvis du er glad i smørsaus kan jeg også anbefale deg å lage sandefjordsmør som passer perfekt til fisk og skalldyr! 🙂

 

(Visited 2 397 times, 1 visits today)

Steg

1
Ferdig

Kutt brokkoli i små buketter, og sett på kok i en kjele med vann. La koke til brokkolien er helt myk, ca. 15 minutter. Det gjør ingenting om brokkolien blir litt blass i fargen.

2
Ferdig

Mens brokkolien koker, sett på 4 egg og la koke i ca. 8 minutter. Kjøl deretter eggene ned i kaldt vann. Skrell eggene og del de på kryss og tvers i en eggedeler så du får små biter av eggene. Smelt smøret og trekk kjelen vekk fra varmen. Ha eggene oppi sammen med finhakket gressløk om du har det, og litt salt og pepper.

3
Ferdig

Kutt cherrytomater i to, og ha i en ildfast form. Strø over litt salt og pepper og sett i ovnen på 180 grader i 10 minutter.

4
Ferdig

Når brokkolien er ferdig kokt, hell av alt vannet. Ha brokkolien i en blender med en ss smør, salt og pepper. Kjør til glatt puré. Om du ikke har blender kan du mose det sammen med en potetstapper eller en stavmix om du har det. Ha pureen i kjelen og hold den varm mens du steker fisken.

5
Ferdig

Kutt fine stykker av torsk, og ha litt olje på skinnsiden. Strø på maldonsalt og nykvernet pepper. Varm opp en stekepanne. Ha varmen på 7 (Hvis styrken er fra 1-10), og ha i ett par spiseskjeer med olje. Legg fiskestykkene med skinnsiden ned og la de steke i 2-3 minutter til skinnsiden har fått en gylden og fin stekeskorpe. Snu deretter fiskestykkene, ha i en spiseskje med meierismør og skru av varmen. La fiskestykkene ligge i smøret i 1-2 minutter slik at fisken blir gjennomstekt. Ikke hell smør over skinnet, da blir skinnet bløtt.

6
Ferdig

Vips så har du en deilig middag :)

7
Ferdig

Ida Marie Aamot Storbakken

Jeg har fagbrev som kokk og jobber som sosionom i Haugesund kommune. Driver denne matbloggen ved siden av jobben for å dele oppskrifter og tips til enklere matlaging :) Les bloggen min og ta gjerne kontakt med meg om det er noe du lurer på! - Ida Marie <3

Oppskriftsanmeldelser

Det finnes ingen anmeldelser for denne oppskriften ennå, bruk skjema under for å skrive din anmeldelse
forrige
Biff med asparges og hollandaise
neste
Blomkålgrateng med bacon
forrige
Biff med asparges og hollandaise
neste
Blomkålgrateng med bacon

2 Kommentarer Skjul Kommentar

Dette er en nydelig fiskerett. Jeg skal helt ærlig si at jeg ikke er en fiskeELSKER, men synes det er godt når man får litt annet godt tilbehør til. Dette er jo en eksplosjon av en rett med nydelig tilbehør. Lenge siden jeg har laget denne retten, så dette skal på menyen i nærmeste fremtid 🙂 Jeg er heller ingen ekspert på steking av fisk, men det som Ida gjør så gjennomgående bra i hele bloggen, er den gode og detaljerte beskrivelsen av ALT, også hvordan man steker fisk i denne retten. Følg oppskriften, man får ikke gjort feil da!

Så utrolig fint å høre at jeg har klart å snu om noen som ikke liker fisk, til å like fisk! Det er jo bare så utrolig godt! <3 Flinke deg Lena, som disker opp med nydelig mat til mann og barn! <3

Legg Til Din Kommentar

+